Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Minden, amit az Apple bemutatott az októberi eseményén

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > Minden, amit az Apple bemutatott az októberi eseményén
Minden, amit az Apple bemutatott az októberi eseményén

A legnagyobb durranás egyértelműen az iPhone 12 és kistestvére voltak, de a 12 Pro és a HomePod mini is fontos része volt az estének.

iPhone 12 & iPhone 12 mini

Az este legfontosabb mozzanata egyértelműen ennek a két telefonnak a bemutatása volt, hiszen az Apple ezekből akarja eladni a legtöbbet, és éppen ezért a rengeteg funkciót pakoltak beléjük – olyannyira, hogy a Prókat már tényleg csak a kamera miatt érdemes megvenni.

Az iPhone 12 és 12 mini megkapták a pletykált, iPhone 4-szerű szögletes dizájnt – a 12 6,1 hüvelykes, a mini pedig 5,4 hüvelykes kijelzővel, amit az Apple új Ceramic Shield technológiája tesz strapabíróbbá. Apropó kijelző, már mindkét modell OLED-paneleket kapott vékonyabb kerettel, ami várt újítás volt az iPhone 11 LCD-je után. Megmaradt a kétlencsés kamerarendszer, melyen főleg szoftveresen fejlesztettek: javult a SmartHDR, illetve már éjszakai szelfit, timelapse-et és ultraszéles fotót is tudnak a telefonok. 

Az új A14 Bionic chip pedig tovább emeli a lécet teljesítmény terén, az Apple szerint az iPhone így 50%-kal gyorsabb, mint akármilyen más telefon. A sebességet pedig végre 5G kapcsolat egészít ki, hiszen az összes 2020-as iPhone képes lesz használni a lassan terjedő hálózatokat. Ideális környezetben akár 4 Gbps a letöltési sebesség, és 200 Mbps a feltöltési – ezzel akárhol kényelmesen játszató a mobilos League of Legends is, amivel demózták a telefonok hardverét. 

Az iPhone 12 és 12 mini ötféle színben lesznek kaphatók, ezek a fekete, fehér, kék, piros és zöld. A 64 GB-os alapmodell Magyarországon 299 990 forintról indul a mini esetében, a sima 12 pedig 349 990-től kezdődik.

iPhone 12 Pro és Pro Max

A drágább, jobban felszerelt modellek is megkapták a frissített dizájnt, annyi eltéréssel, hogy a keretük fényes rozsdamentes acélból készül, illetve csak négy színben lesznek kaphatók (ezüst, szürke, arany és mélykék). A 12 Pro kijelzője 6,1 hüvelykre, a Pro Maxé pedig 6,7 hüvelykre nőtt, még úgy is, hogy maguk a telefonok csak egy kicsivel lettek nagyobbak – ezt a csökkentett keretekkel tudták elérni. 

Ahogy említettem, a Pro és a Pro Max legfontosabb eltérése a másik két modelltől a kamerákban rejlik. Maradt a három lencsés (széles, ultraszéles és telefotó) kamerarendszer, melyek fejlettebbek, mint tavaly voltak: gyorsabb lett a rekeszérték állítása, megnőtt az ultraszéles szenzor, ami az Apple szerint 87%-os fejlődést fog hozni a sötétben készített képek terén. A lencsék mellé pedig bekerült egy LiDAR-szkenner is, ami a teret érzékeli a visszaverődő fénysugarak mérésén keresztül, és nagy fejlődést hoz a telefonok AR-rel kapcsolatos funkcióiba, illetve a portrémódba. 

Az iPhone 12 Pro Max 128 GB-os alapmodellje itthon 439 990 forinttól kapható, a Pro Max pedig 479 990 forintot kóstál.

HomePod mini

Az este talán legnagyobb meglepetéseként bemutatkozott a HomePod mini, az Apple okoshangszórójának kisebb és kerekebb változata. A mini körülbelül nyolc centi magas, a tetején pedig egy háttérvilágítással rendelkező érintőkijelző van, amivel hangosítani és halkítani lehet, valamit felkelteni Sirit. Az Apple szerint a méretcsökkentés nem változtat a hangminőségen, megmarad a 360 fokos hangélmény. A szoftveres oldalon is fejlesztettek rajta, a hangszóró automatikusan összekapcsolódik a környezetében lévő HomePodokkal, az Interkom funkción keresztül pedig üzeneteket lehet küldeni rajtuk keresztül a családtagjainknak – vagy ha nincsenek HomePod-közelben, akkor a telefonjukra, órájukra, vagy akár kocsijukra is üzenhetünk. Sajnos itthon továbbra sem megvásárolható sem a sima, sem a mini verzió, de első körös országokban 99 dollárba (kb. 30 000 forintba) fog fájni az Apple terméke.

Ti beszerzitek valamelyiket a bemutatott kütyük közül? 

Kapcsolódó cikkek: