Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Minden, amit az iPhone 12-től tudunk – a bejelentés dátumával együtt!

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Minden, amit az iPhone 12-től tudunk – a bejelentés dátumával együtt!
Minden, amit az iPhone 12-től tudunk – a bejelentés dátumával együtt!

Nemsokára esedékes a legújabb iPhone-generáció bemutatója, úgyhogy aktuálisnak éreztük egy helyre gyűjteni az összes fontos információt, amit már most tudhatunk az idei Apple-csúcsmobilokról.

Frissítés: az Apple hirtelen bejelentette az iPhone 12 bemutatójának dátumát: október 13.

Az online megszervezett esemény keretein belül egy előre felvett videóban mutatják majd be, mit tud a legújabb generáció – ahogy azt már láthattuk a tavaszi WWDC-nél, vagy a pár hete lefolyt iPad és Apple Watch bemutatónál.

A dizájn

Az iPhone 4 rajongói örülhetnek: az Apple szinte biztosan visszahozza a negyedik generáció által viselt szögletes kialakítást, ami az első nagyobb dizájnváltás lesz az iPhone X 2017-es bemutatkozása óta. Az iPhone 12 ezen felül vékonyabb is lesz, mint a tavalyi modell, hiszen a gyártósor mellől kiszivárgott modellek mindössze 7,4 mm-es vastagságot mutattak, ez kb 10%-kal vékonyabb az iPhone 11 Pro Maxnál. A dizájnváltás persze nem meglepő, hiszen az iPad Pro, és mostmár az iPad Air is hasonló jegyeket visel magán, a felhasználók pedig pozitívan fogadták a változást. A még letisztultabb kinézet érdekében pedig a notch is kisebb lehet, ami az első méretbeli csökkenés lenne a megjelenése óta.

A kijelző

Idén először az összes iPhone-modell megkapja a várva-várt OLED kijelzőket, melyre oly régóta vár a rajongótábor; még az LCD paneles iPhone 11 utódja is OLED-et használ majd.

És mi a helyzet a méretekkel? Az Apple valószínűleg azokon is változtat egy kissé, úgyhogy ezekre számítunk:

  • egy iPhone 12 modell 5,4 hüvelykes OLED-del
  • két iPhone 12 modell 6,1 hüvelykes OLED-ekkel
  • egy iPhone 12 modell 6,7 hüvelykes OLED-del

Ez azt jelenti, hogy egy generáción belül érkezik a valaha elkészített legkisebb és legnagyobb iPhone, melyeknek széltől szélig tart a kijelzője. A modellek valószínűleg „ProMotion”-nek keresztelt 120 Hz-es frissítési rátával is rendelkeznek majd, ami komoly ugrás lenne a megszokott 60 Hz után.

Egy szó mint száz: érkezik egy iPhone 12 mini, két iPhone 12, melyek kb. az iPhone 11 méretével rendelkeznek majd, illetve egy iPhone 12 (Pro) Max, ami nagyobb lesz, mint a többiek.

A kamera

A kijelzőn felül az új kamerarendszer lesz még az, ami igazán elválasztja a tavalyi generációt az ideitől. Az új modellek közül kettő két lencsés, a másik kettő pedig három lencsés kamerarendszert fog kapni. Az 5,4 hüvelykes iPhone 12 mini és a 6,1 hüvelykes iPhone 12 kapja a széles és ultraszéles látószögű, kétlencsés kialakítást, a drágább modellek pedig a 11 Pro vonalra hajazó széles-ultraszéles-telefotó lencse-szentháromságot használhatják. Ezen felül az utóbbiak valószínűleg rendelkeznek majd egy vadonatúj, 3D-s time-of-flight szenzorral, ami elképesztő fejlődést hozhat a telefon portréfotós és beágyazott valóságos funkcióiba.

A hardver

Természetesen idén sem marad el az Apple villámgyors processzorainak legújabb generációja, amit ezúttal A14-nek fognak hívni. A gyártósor mellől kiszivárgott pletykák alapján az iPhone ezzel a processzorral, valamint 6GB RAM-mal körülbelül akkora számítási erővel fog rendelkezni, mint egy 15-hüvelykes MacBook Pro. A játékteljesítmény akár 50%-kal is nőhet, a többszálú teljesítmény prominens fejlesztése miatt.

További jó hír, hogy valószínűleg mind a négy új iPhone-modell támogatja majd az 5G-s kapcsolatot, amivel újabb adósságát pótolná be az Apple.

A kiegészítők

Sajnos egyre valószínűbb, hogy az Apple tényleg kispórolja a vezetékes fülhallgatót és a fali adaptert az idei iPhone-ok mellől. Erre több okuk is van: a kisebb csomagolással csökkennek a csomagolási és szállítási költségek, amikre nagy szükségük lesz a drágább 5G-komponensek miatt. Valószínűleg a természetvédelmet is felhozzák majd, mint a költségcsökkentés okát, hogy elhisszük-e nekik a jó szándékot, az már csak rajtunk áll. Cserébe viszont több pletyka is felröppent, hogy egy jobb minőségű, fonott Lightning-kábel érkezik majd az iPhone-nal – ha már más nem is.

A név

Nem valószínű, hogy az Apple változtatna az iPhone 12 nevén – csak az extra modell okozott némi kavarodást a megszokott rendszerben. Az idei telefonokat nevei szinte biztosan

  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

lesznek.

Kíváncsian várjuk, mik teljesülnek majd be az elemzők és szivárogtatók jóslatai közül – jövő héten minden kiderül!

Kapcsolódó cikkek: