Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Az új SE-nél is kisebb lehet az idei iPhone-generáció alapmodellje

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Az új SE-nél is kisebb lehet az idei iPhone-generáció alapmodellje
Az új SE-nél is kisebb lehet az idei iPhone-generáció alapmodellje

Idén is a dummy modellek árulkodtak: úgy néz ki, feltámad az iPhone 4-es dizájn. 

Az iPhone-ok megjelenése előtt várható rendszerességgel jelennek meg az úgynevezett dummy modellek, melyek működésképtelen másai az érkező telefonoknak. Ugyanúgy néznek ki, mint a várt modell, ettől függetlenül több mindenkinek is hasznosak: a tokgyártóknak, hogy elkészíthessék az új dizájnokra illeszkedő kiegészítőket, illetve az érdeklődőknek, hogy lássák, mire is számíthatnak az eszköz megjelenésekor. A MacRumors most rátette a kezét egy ilyen szettre, és nem voltak restek megosztani a megfigyeléseiket. 

Ezeken a dummy modelleken nem mellesleg megjelenik szinte az összes pletykált változás, amit a megbízhatóbb elemzők jósoltak. Tényleg visszatérni látszik a sokak által szeretett iPhone 4-es, szögletes dizájn, egy kicsit modernebb vonalakkal. Arra számítunk, hogy az Apple idén is három kivitelben dobja piacra az iPhone 12-t: egy 5,4 hüvelykes alapmodell, egy 6,1 hüvelykes Pro és egy 6,7 hüvelykes Pro Max van a várólistán. Ezzel megtörik a széria, melyben a két Pro modell közül az alapverzió kisebb a gyengébb modellnél – ahogy az iPhone Xr-nél és az iPhone 11-nél láthattuk. 

Ahogy említettem, az iPhone 4-re (vagy iPad Próra) hajazó, szögletes sarkokkal rendelkező formába önti majd az Apple bitangerős hardvert. Örömmel fogadjuk a változást, hiszen az iPhone 6 óta minden évben a lekerekített sarkok domináltak. 

Bal oldalon az új SE, jobb oldalon az iPhone 12

A dummykon keresztül az is kiderült, hogy az iPhone 12 lesz a legkisebb iPhone, amit az Apple az eredeti SE óta piacra dobott – még a 4,7 hüvelykes kijelzőjú iPhone 8/SE-nél is kisebb, hiszen az egész előlapját kijelző borítja. Természetesen az összes idei iPhone a megszokott keretmentes, FaceID-s kialakítást kapja. A 6,1 hüvelykes iPhone 12 Pro pedig nagyobbnak ígérkezik a 11 Prónál, hiszen méretet cserélt a tavalyi iPhone 11-gyel. Érzésre állítólag teljesen más az idei generáció, mint a tavalyi, ez a lekerekített sarkoknak tudható be. A Max modell 6,7 hüvelykjével pedig érezhetően nagyobb, mint a megszokott 6,5 hüvelykes 11 Pro Max. A nagy kijelzők szerelmeseinek biztosan be fog jönni a nagyobb panel – hiszen zsebben már a korábbi modellek sem fértek el.

A zöld 11 Pro Max mellett a 12 Pro Max dummy

A Pro modellek a pletykák szerint LiDAR szkennert is kapnak majd, a komponens viszont nincs feltüntetve a dummykon. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kész terméken sem lehetnek jelen, hiszen a tokgyártók szempontjából semmi jelentősége a szkennernek: csak annyit kell tudniuk, hogy maga a kameraház mekkora lesz, az pedig változatlan tavalyhoz képest. 

Ezen kívül már csak egy érdemleges részletet lehet kiemelni: egyes dummykon a bekapcsológomb alatt egy kisebb, antennaszerű kivágás található, ami minden bizonnyal az 5G-kapcsolathoz lesz szükséges.

Nos, nektek hogy tetszik az iPhone 12 dizájnja? 

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: