Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Ilyen lehet az új 2024-es OLED iPad Pro

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Ilyen lehet az új 2024-es OLED iPad Pro
Ilyen lehet az új 2024-es OLED iPad Pro

Az Apple OLED technológiát fejleszt az iPad számára, és az új kijelzők várhatóan már 2024 áprilisban megjelennek az iPad Pro modellekben. Most összegyűjtöttünk Nektek mindent egy helyen, amit az egyik, ha nem a legnagyobb iPad frissítésről tudni lehet.

 

Méret

Az Apple várhatóan a jelenlegi iPad Pro méretekhez hasonló méretekben kínálja majd az első OLED iPad-eket: egy kisebb, 11,1 hüvelykes és egy nagyobb, 13,1 hüvelykes modellt. A jövőben az OLED iPad modellek akár 15 hüvelykes méretűek is lehetnek, de az Apple egyelőre ragaszkodik a kisebb képernyőméretekhez.

ipad pro m1 feature

A pletykák szerint az Apple beszállítója, a BOE akár 15 hüvelykes OLED kijelzőket is fejleszt, amelyeket egy nagyobb méretű iPad-hez lehetne használni. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az Apple a 12,9 hüvelyknél nagyobb iPad-eket fontolgatja, és 2021-ben azt állította, hogy a nagyobb méretek „néhány év múlva, de akár teljesen el is hagyhatják.

 

Az OLED iPad Pro modellek az új kijelzőtechnológiának köszönhetően sokkal vékonyabbak lehetnek, mint a jelenlegi LED-es változatok. A nagyobb, 12,9 hüvelykes iPad Pro például több mint 1 mm-rel vékonyabb lehet.

 

  • A jelenlegi 11 hüvelykes iPad Pro – 247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm
  • Jövőbeli 11 hüvelykes iPad Pro – 249,7 mm x 177,5 mm x 5,1 mm
  • Jelenlegi 12,9 hüvelykes iPad Pro – 280,6 mm x 214,9 mm x 6,4 mm
  • Jövőbeli 13 hüvelykes iPad Pro – 281,5 mm x 215,5 mm x 5,0 mm

 

A közelgő ~11 hüvelykes és ~13 hüvelykes iPad Pro modellek CAD-modelljei némi betekintést engednek abba, hogy milyen vékonyak lesznek a táblagépek.

11 inch ipad pro 2024

11 inch ipad pro 2024 thickness

11 hüvelykes 2024-es iPad Pro

Az Apple kínai és más országokban található gyáraiból gyakran szivárognak ki az Apple még ki nem adott készülékeinek CAD-modelljei, mivel az információk nagyon értékesek a tokgyártók számára. A tokgyártók ezeket a méréseket használják fel az új termékek tokjainak tervezéséhez, hogy elsőként kerülhessenek piacra egy új készülékmérethez való védő tokkal.

13 inch ipad pro 2024

13 inch ipad pro 2024 thickness

13 hüvelykes 2024-es iPad Pro

 

OLED fejlesztések

Az Apple által a 12,9 hüvelykes iPad Pro esetében jelenleg használt mini-LED technológiához képest az OLED mélyebb feketéket, gyorsabb frissítési sebességet és jobb kontrasztot hoz.

Az OLED kijelzővel minden egyes pixel fényereje egyedileg szabályozható, ami azt jelenti, hogy a tévéműsorok, filmek és más, nagy dinamikatartományú megvilágítást használó tartalmak sokkal valósághűbben és élethűbben fognak kinézni, mint egy mini-LED kijelzőn, attól függően, hogy az Apple mennyire tudja növelni a fényerőt. Az OLED-kijelzők arról is ismertek, hogy jobb betekintési szögekkel rendelkeznek, mint a LED-kijelzők, de ez egy táblagép méretű eszközön kevésbé fontos, mint például egy tévénél.

12

Az OLED kijelzők hatékonyabbak, mint a mini-LED kijelzők, különösen az Apple által használni tervezett dual-stack technológiával. Az OLED kijelzővel felszerelt iPad Pro modellek esetében jobb akkumulátor-üzemidőre számíthatunk, és ez megkönnyítheti az iPad állandóan bekapcsolt kijelzőtechnológiáját.

Az OLED technológiának lehetnek hátrányai, mint például a beégés és a maximális fényerővel kapcsolatos problémák, de az Apple olyan technológiát használ, amely enyhíti ezeket a problémákat. Sajnos ez az első iPad Pro modelleket jóval drágábbá teheti. Az Apple a pletykák szerint „páratlan” képminőségre törekszik, valamint olyan kialakításra, amely csökkenti az iPad kijelző vastagságát és súlyát.

 

Matt kijelző opció, és vékonyabb kávák

Az Apple a Studio Display nano-textúrás üvegéhez hasonló matt képernyő opciót is bevezethetne, amelyet a standard fényes felület mellett kínálnának. A matt képernyő -4° és +29° közötti homályossággal rendelkezik, és az Apple valamilyen kék fényt blokkoló technológiát hirdethetne a szemek védelme érdekében. A kijelzők matt felületeit gyakran úgy tervezik, hogy minimalizálják a becsillanást és a tükröződéseket.

Az Apple az iPad Pro kijelző keretének méretének csökkentését tervezi, a keretek körülbelül 10-15 százalékkal vékonyabbak lehetnek.

 

M3 chip technológia

A 2024-ben érkező iPad Pro modellek várhatóan az M3 chipet kapják majd, amelyet először a MacBook Pro és az iMac modellekben használtak. A 3 nanométeres eljárással készült M3 chip gyorsabb CPU-val és GPU-val rendelkezik, mint a jelenlegi iPad Pro modellekben található M2 chip.

M3 Chip Apple Event Slide

 

Előlapi kamera

A közelgő iPad Pro előlapi kamerája várhatóan nem a készülék tetején, hanem az oldalán lesz elhelyezve, ami lehetővé teszi, hogy a kamera függőlegesen álljon, amikor az iPad hosszanti irányban van elhelyezve. A jelenlegi iPad Pro kamerája a tetején van, így a kamera csak akkor áll függőlegesen, amikor portré módban használják.

iPad Pro 2024 Landscape Camera Feature

Egy olyan kamera, amely akkor is függőlegesen áll, amikor az iPad oldalra fordítva, fekvő módban van, olyan készülékek esetében lenne értelme, amelyeket állványokkal és billentyűzetekkel használnak, mint például a Magic Keyboard. A változtatás lehetővé teszi, hogy a Magic Keyboardhoz csatlakoztatott iPad Pro ebben a tájolásban maradjon a FaceTime és más videohívásokhoz.

 

Árazás

Több pletyka is arra utalt, hogy az OLED iPad Pro-k drágábbak lesznek, az információk eltérően szóltak arról, hogy mekkora áremelkedést láthatunk majd. A The Elec szerint a 11 hüvelykes OLED iPad Pro ára 1500 dollárnál (kb.: 550.000 Ft), míg a 13 hüvelykes modellé 1800 dollárnál (kb.: 660.000 Ft) kezdődhet.

apple logo cash feature

A költségek várhatóan az OLED panelek miatt emelkednek, amelyek beszerzése többe kerül. Az Apple új gyártási folyamatokat használ, amelyeket még nem kombináltak a szükséges méretű OLED-panelek előállításához. Az Apple vékony kialakítást szeretne tandem-stack kialakítással, egy olyan kijelzőgyártási technikával, amely javítja a kijelző élettartamát és hatékonyságát. A dual-stack konstrukció akár négyszeresére növelheti az OLED-panelek élettartamát, és nagyobb fényerőt is eredményez.

A Samsung és az LG Display szállítja a paneleket az OLED iPad Pro-hoz. A Samsung a 11 hüvelykes modellhez, míg az LG a nagyobb iPad Prohoz gyártja a paneleket.

 

MagSafe töltés

A következő generációs iPad Pro potenciálisan tartalmazhatja a MagSafe töltés támogatását.

Még 2021-ben Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa azt mondta, hogy az Apple üveg hátlapot fontolgat a 2022-es iPad Pro számára, ami lehetővé tenné a MagSafe vezeték nélküli töltési képességeket. A 2022-es iPad Pro modellek nem rendelkeztek vezeték nélküli töltéssel, üveg hátlappal, vagy említésre méltó dizájnváltozásokkal, de elképzelhető, hogy az Apple egy későbbi bevezetésre tervezi ezt a funkciót.

Next iPad Pro Might Support MagSafe Charging - MacRumors

Az Apple jövőre tervezhet egy üveg hátlappal rendelkező iPad Pro-t, amely támogatná a MagSafe és a Qi alapú töltést. Arra is van esély, hogy az iPadre vonatkozó MagSafe töltés, amiről hallunk, inkább egy Mac-szerű mágneses töltőre utal, mint egy iPhone-stílusú mágneses töltőre, de ez még nem derült ki.

 

Tárhely

Az Apple akár 4 TB tárhelyet is kínálhat, ami a jelenlegi 2 TB-os maximum duplája lenne. A jelenlegi iPad Pro modellek 256 GB, 512 GB, 1 TB vagy 2 TB tárolókapacitással kaphatók.

 

Új Magic Keyboard

A megújult, OLED kijelzővel ellátott iPad Pro modellekhez a Magic Keyboard frissített változata is jár majd, amely nagyobb trackpad-et tartalmaz, hogy az iPad Pro jobban hasonlítson egy laptopra, mint a jelenlegi modell.

What's Next for the iPad Magic Keyboard and Apple Pencil - MacRumors

 

Apple Pencil 3

Voltak pletykák egy harmadik generációs Apple Pencil-ről, amely cserélhető mágneses hegyekkel rendelkezik, és ha készül egy új Apple Pencil, akkor az a felfrissített iPad Pro modellekkel együtt jelenhet meg.

Apple Pencil 3 with changeable magnetic tips coming this week - GSMArena.com news

 

Megjelenési dátum

Az Apple várhatóan áprilisban mutatja be az OLED iPad Pro modelleket. Voltak olyan pletykák, amelyek szerint az iPad Pro március 26-án mutatkozik be, de ez megcáfolódott, és várhatóan csak április elején láthatjuk az új modelleket.

Ti várjátok már az új OLED iPad Pro-t? Mi az ami leginkább lázba hoz Titeket vele kapcsolatban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors