Nyitvatartás:  H‑P.:  10:00‑18:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Megjelent az iPhone 15, iPhone 15 Pro, az Apple Watch 9, és Apple Watch Ultra 2

Megjelent az iPhone 15, iPhone 15 Pro, az Apple Watch 9, és Apple Watch Ultra 2

Szeptember 12-én az Apple bemutatott két új Apple Watch-ot, az Apple Watch 9-et, és az Apple Watch Ultra 2-őt, illletve az iPhone 15-öt, 15 Plus-t, a 15 Pro-t, és a 15 Pro Max-ot. Mai cikkünkben mindent megtudhattok ezekről az eszközökről.

 

Apple Watch 9

Az Apple Watch a világ legnépszerűbb órája, nem csak okos téren, hanem minden óra márka között az egész piacon. Első körben egy új szín érkezett a repertoárba, az iPhone után most már Rose Gold Apple Watch modell is elérhető, arany, ezüst, fekete, és Product (RED) mellett.

Szoftveresen két nagyobb újítást is hozott az Apple. Kezdésnek itt a NameDrop, aminek segítségével ha közel hozunk két órát, akkor átküldhetjük a névjegyünket, telefonszámmal, emaillel együtt. Hardveresen a 2 000 nites fényerő lenyűgöző, ez kétszerese a Series 8-nak, pont mint az Apple Watch ultra, illetve akár 1 nitig is le tud menni, ami rengeteg üzemidőt spóról majd nekünk.

 

Apple Watch Ultra 2

Az Watch Ultra 2 az Apple legkiforrottabb okosórája, 2022-ben mindenkit lenyűgözött a 2 000 nites kijelző, ezt idén 3 000 nitre emelték, ami a legmagasabb fényerő egy Apple Watch-on valaha. Az üzemidő miatt sem kell majd aggódni, ugyanis 36 óráig is használhatjuk majd az órát töltés nélkül, 72 óráig pedig energiatakarékos módban.

A váz alatt az S9-es chip dolgozik majd, ami végre nem a tavalyi, három év után. Szoftveresen elérhető lesz a gesztus vezérlés, két koppintással, a kijelzőn megjelenő Siri, és az Ultra Wideband. Sötét környezetben pedig a szenzornak köszönhetően pedig automatikusan bekapcsol majd az éjszakai mód az órán.

 

iPhone 15 és iPhone 15 Plus

A sima iPhone modellek egy jó ideje vidámabb színekben pompáznak, ezek idén a rózsaszín, sárga, kék, zöld, és fekete. Emellett a legnagyobb változás a Dynamic Island, ami az iPhone 14 Pro-nál mutatkozott be tavaly, mostmár viszont az alap modelleknél is megkapjuk, amivel rengeteg hasznos és jópofa szoftveres funkció is párosul. A kijelző Super Retina XDR OLED, 6,1 collal az iPhone 15-nél, és 6,7 col az iPhone 15 Plus-nál. A csúcs fényerő 2 000 nit, ami kétszerese a tavalyi modellnek.

Kamerák esetében a Pro modellek után most itt is megkapjuk a 48MP-es főszenzort. Most pedig ha személyeket fotózunk, akkor automatikusan bekapcsol majd a portré mód.

Processzorunk a tavalyi csúcsmodellből kölcsönzött A16 Bionic, az iPhone 14 Pro-ból. Töltés terén pedig igazán nagy változás történt, ugyanis az összes iPhone 15 modell USB-C-t kapott, Lightning helyett. Így mostmár ugyanazzal a porttal tölthetjük az iPad-ünket, MacBook-unkat, iPhone-unkat, és AirPods Pro 2-őnket.

 

iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max

Külsőleg a legnagyobb újítás kétségtelenül a titán ház, a rozsdamentes acél után, ami egyszerre lett erősebb és könnyebb is. Ezen felül a némító csúszka is megújult, most ugyanis hosszan nyomni, és csúsztatni is tudjuk majd, utóbbival előhívhatjuk a kamerát, bekapcsolhatjuk a vakut, hangjegyzetet készíthetünk, és így tovább.

Nem csak a külső számít, hanem a belső is, ahol az A17 Pro bújkál, ez egy 3nm-es gyártástechnológiával készült lapka, 19 milliárd tranzisztorral, és 6 magos CPU-val. Ennek köszönhetően már játszható a konzolon elérhető Resident Evil Village, és az Assasin’s Creed: Mirage, ez pedig csak a lista eleje. A második igazán nagy újítás, az USB-C port, Lightning helyett, ami 20x gyorsabb, mint az USB 2.

A fő kamera 48MP-es felbontású, itt pedig választható lesz a fókusztávolság is, 24MM, 28MM, és 35MM között. A második lencse egy optikai kamera, ami 3x, illetve iPhone 15 Pro Max esetén 5x optikai zoomra is képes. Ami igazán jövőbemutató, az viszont a 3D-s Spatial Video készítés, aminek köszönhetően térben élhetjük majd át az emlékeinket a jövőre megjelenő Vision Pro headsettel. Árak terén nem lett drágább a két modell, csupán a Pro Maxnál került ki a kínálatból a 128GB-os modell, ez ugyanis 256GB-ról indul, így technikailag drágább. A magyar árak nemsokára elérhetőek lesznek, ezekkel is jelentkezünk majd.

 

Forrás: Apple

Megjelent az iOS 15.1 frissítés

Megjelent az iOS 15.1 frissítés

Aki nézte anno az iPhone 13 bemutató eseményt az egészen biztosan tudja, hogy néhány dolog kimaradt a hivatalosan megjelenő iOS 15 végleges verziójából, mert az vagy nem készült el időre, vagy az új telefonokhoz érkezik „majd valamikor az év hátralévő részében”. Na ez a pillanat most érkezett el, hogy minden el is készült. Legfőbbképpen az iPhone 13 Pro és 13 Pro Max tulajoknak elérhetővé válik a ProRes nevű funkció, ami már lassan a filmipart akarja meghódítani, olyan jóra sikerült egyes tesztek szerint. Ezzel a kiterjesztéssel a profi videósok még jobb videó felvételeket tudnak majd rögzíteni , amit később még hatékonyabban tudnak felhasználni, szerkeszteni. Kíváncsian várjuk milyen lesz a valóságban.

Emellett bele került még a rendszerbe a SharePlay, amit az Apple időre nem tudott elkészíteni, legalábbis nem működött megbízhatóan a megjelenésig. Ez a FaceTime felhasználók kedvenc újdonsága lesz, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy akivel együtt videóchatelünk, együtt filmezhessünk, sorozatozhassunk és még zenét is hallgathassunk. Szóval ha épp távol vagyunk a párunktól, de a kedvenc sorozatunkból egy részt sem hagynánk későbbre, ennek is van végre módja, hogy együtt tudjuk nézni és közben FaceTime-on kibeszélhessük a részleteket. De arra is tökéletes lesz, hogyha a barátainknak szeretnénk mutatni egy király új zenét és a reakciójukra is kíváncsiak vagyunk egyidejűleg.

Hozott még olyan újdonságokat is a frissítés, amit mi magyarok nagyjából soha nem fogunk tudni hasznosítani, ugyanis azokat elsősorban az amerikai piacra tervezték, ilyen például, hogy egyes államokban már a személyi igazolványukat és a COVID igazolásukat is hozzáadhatják az emberek a Tárca alkalmazáshoz. Jól hangzik nem? Na ez az, amit mi soha nem fogunk megtapasztalni.

Természetesen mindezek mellett kapunk még rengeteg ráncfelvarrást és hibajavítást is, mint például az Apple Watchal történő FaceID-s feloldás maszk viselése esetén ezentúl hibátlanul működik majd. Éppen ezért is javasoljuk mindenkinek a frissítést és nem csak az iPhone 13 Pro és 13 Pro Max tulajoknak!

Megérkeztek az első tesztek az új Apple Watch-ról

Megérkeztek az első tesztek az új Apple Watch-ról

Tegnapi napon végre hivatalosan is kézhez kaphattuk az új Apple Watch Series 7-et, ha voltunk olyan szerencsések az előrendelésnél, hogy a nagyon limitált darabszám ellenére is meg tudjuk kaparintani. Így a hivatalos megjelenéssel szépen lassan elkezdtek felbukkanni az elemző videók, amik megmondják nekünk, hogy vajon tényleg jó üzletet csináltunk-e. Ha a Series 6-ról váltottunk valószínűleg nem, csak ha túl sok a felesleges pénzünk kis újításokra, de egy dolgot meg kell hagyni, hogy a kijelző nagyon is látványos lett, közel sem olyan, mint amire számítottunk. Emellett a gyorstöltés a másik nagyobb újdonság, amit hozott az előző modellhez képest, szóval semmi egetrengető. Na de ha esetleg Series 3-asról váltanátok, vagy netalántán egy még régebbiről, na akkor ég és föld lesz a különbség. De ne is húzzuk tovább az időt, lássunk néhány videót!

 

 

 

Megérkezett az iOS 15, iPadOS 15,  watchOS 8 és macOS Monterey főfrissítések!

Megérkezett az iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 és macOS Monterey főfrissítések!

Minden, amit anno az Apple bemutatott a WWDC-n júniusban, elérhető vált ma mindenki számára, hosszas bétatesztelés után. A szoftverfrissítések rengeteg újdonságot hoznak minden eszközünkre, szóval mindenkinek csak ajánlani tudjuk letöltését. De hogy milyen újdonságokat is hoztak a rendszerek? Megmutatjuk!

iOS 15/iPadOS 15: Egyik legérdekesebb újdonság a FaceTime újraszabása, ami így a vírushelyzet alatt különösen fontos, az otthon megtartott konferenciák miatt. Érkezett még iMessage javítás is, amivel szebbé tették kedvenc üzenetküldő alkalmazásunkat is, hogy még könnyebben oszthassunk meg egymással képeket és tartalmakat. A Ne zavarj üzemmódot felváltja a Fókusz, ami sokkal több rétegűen tudja azonosítani éppen mit csinálunk, és ahhoz megfelelően állítja telefonok értesítéseit és alkalmazásait, hogy maximálisan tudjunk arra fókuszálni, amit épp csinálunk. A leglátványosabb változás mégis a Safari teljesen új kinézete lesz, amit az intuitivitásra terveztek, hogy még könnyebben vezérelhessük az alkalmazást. Szokatlan lesz kezdetben, de pillanatok alatt meg lehet majd szokni. Végül de nem utolsó sorban a kamera alkalmazásba megérkeztek az Élő szövegek, amivel könnyedén gépelt szöveget varázsolhatunk képeinkből. Természetesen rengeteg apróbb újdonság érkezett még, amik felfedezését rátok hagynánk.

watchOS 8: Gyakorlatilag mindent magába foglal, amit az iOS frissítés is, hogy maximálisan együtt tudjon működni telefonjainkkal. Fotóinkat mostantól még jobban át tudjuk látni az óránkon az új elrendezés miatt és üzeneteket is sokkal könnyebben fogunk tudni küldeni, az új diktálás miatt, ugyanis amiket félrehallott az óránk, könnyedén ki tudjuk majd javítani. Természetesen az okosotthon vezérlése is még jobb lett és az új eszközök irányítását is beleépítették az órákba. természetesen az új Fókusz az Apple Watchon is helyett kapott, amit ha szeretnénk szinkronizálhatjuk is az iPhone-unkkal. Mindezek mellett megannyi egészséggel és edzéssel kapcsolatos fejlesztéseket kapott még a frissítés és még több apróságot is.

macOS Monterey: Mit is mondhatnánk. Lényegében minden újdonságot megkapott, amit eddig felsoroltunk. FaceTime, iMessage, Fotók, Élő szövegek, Térképek, Gyors Jegyzetek és még rengeteg rengeteg minden. Mindemellett még jobban tökéletesítették az egész termékcsalád együttműködését, mint pl az AirDroppal küldhető műveletekkel, vagy a fájlok egyszerű áthúzásával a kurzorral egyik készülékről a másikra. És természetesen a hatalmas Safari frissítést is megkapta pluszban, hogy még inkább alkalmazkodhasson a rendszer kinézetéhez.

Mindezt a rengeteg újdonságot minden készülékre telepíteni lehet, amire a korábbi főfrissítés is feltelepíthető volt, szóval a régebbi készülékek tulajainak sem kell amiatt aggódniuk, hogy idén kiesnének a támogatottsági körből. Kaptak még egy évet ajándékba!

Nagy űrt tölthet be az iPhone 13 új színe

Nagy űrt tölthet be az iPhone 13 új színe

Az iPhone 12 Pro-k idén “csak” 4 színben jelentek meg: grafit, ezüst, kék és arany. Ebből az óceánkék az ami teljesen újnak számít, ez pedig a tavalyi méregzöld színt váltotta, ami pedig az iPhone 11 Pro telefonokban mutatkozott be. Ugyanakkor az arany szín kissé hánytatott sorsú, ugyanis az évek alatt már mindenféle árnyalatban pompázott. Ez az iPhone 6S esetében még igazi arany árnyalatú volt, iPhone 8 esetében inkább már a púderszínre hajazott, de idén úgy tűnik, hogy visszatérhet az iPhone 6S-ben bemutatott rózsaarany szín. Ez már akkoriban is nagy sikert aratott és idén is aligha lesz kisebb kereslet rá, a kérdés csak az, hogy a sima arany marad-e, vagy csak ez az egy opció lesz.

Idén már azt is pletykálták, hogy egy nagyon különleges fekete színen dolgozik az Apple, ami ténylegesen mély fekete lesz, még az acélkereten is, nem pedig csak grafitos fekete. Valószínűleg ez is nagyobb sikert aratna, csak úgy mint az iPhone 7 esetében a kétféle fekete, a matt és a Jet Black. Úgy tűnik idén az Apple nagyobb hangsúlyt fektet a tökéletes színek megtalálására, ami sokak számára fontos szempont lehet, hiszen telefonjaink manapság már a stílusunk része is egyaránt!

M1 chippel érkezhetnek az új iPhone-ok is?

M1 chippel érkezhetnek az új iPhone-ok is?

Nemrégiben tartotta meg az Apple az idei év első bemutatóját, aminek keretén belül rengeteg új és érdekes termékről rántották le a leplet. Érkezett iPhone 12-es új színben, a régóta várt AirTag, új színes iMac és az est legnagyobb meglepetése az M1 chippel ellátott iPad Pro, amire talán senki sem számított. Az M1-es architektúráról ma már tudjuk, hogy köröket ver a konkurenciára, mivel bivaly erős és emellett energiatakarékosabb is, így hihetetlen üzemidőt biztosít a MacBook-ok számára.

Ezután a meglepetés után viszont adja magát a kérdés: az iPad után vajon az iPhone következne, amelyik megkapja az M1-es processzort? A válasz nem túl meglepően egy nem! Az Apple A-szériás chipjei ugyanis már korábban hátrahagyták ellenfeleit, így látszólag tökéletesen elégedettek a teljesítménnyel, amit ezek a lapkák nyújtanak. Akkor meg minek tennének a telefonjaikba is még százszor erősebbet, ha így is mindenre képes a mostani?

 

És miből gondoljuk, hogy ez így lesz, vagyis éppen hogy nem lesz? Napjaink egyik legnagyobb szivárogtatója, Jon Prosser ugyanis utána járt a kérdésnek és egy Apple mérnöktől kaptuk meg a nagyon magabiztos választ. Ha érdekelnek a részletek, mindenképpen nézzétek meg a videóját!

 

 

Megérkezett az iOS 14.5.1

Megérkezett az iOS 14.5.1

Tegnap este folyamán érkezett egy kisebb biztonsági frissítés a múlthéten megjelent 14.5-höz, ami rengeteg újdonságot hozott nekünk, többek közt a Face ID-s iPhone-ok egyszerűbb feloldását ha rendelkezünk Apple Watch-csal, meg persze az alkalmazások nyomkövetésének korlátozást. Ez utóbbi viszont sokaknál problémás lehetett, ugyanis egy hiba miatt nem engedte a rendszer sok felhasználónak bekapcsolni a fontos funkciót. A tegnap megjelent frissítés pedig ezt hivatott javítani, több teljesítménybeli javulás mellett. Ha nem szeretnéd, hogy az alkalmazások (mint például a FaceBook, vagy Instagram) adatokat gyűjtsenek rólad és ez alapján készítsenek rólad profilt, amivel célzott hirdetésekkel tudnak bombázni később, egyszerűen be tudod kapcsolni a funkciót a beállításokon belül, az adatvédelem menüpontban és te magad döntheted el, hogy melyik alkalmazások tudjanak nyomon követni.

Több részletet nem osztott meg velünk az Apple, hogy milyen hibákat javítottak, de ez már csak így szokott menni, a kisebb biztonsági frissítések esetében, ugyanis új funkciókat rendszerint nem hoznak. Ettől függetlenül letöltését mindenkinek javasoljuk, ugyanis ahogy a neve is sugallja, a mi rendszerünk biztonságát próbálja javítani.

Ezen kívűl természetesen az iOS mellé érkezett az iPadOS, watchOS és macOS biztonsági frissítés, amiket szintén csak ajánlani tudunk nektek!

Steve Jobs előtt tiszteleg az iPhone 12 új színe

Steve Jobs előtt tiszteleg az iPhone 12 új színe

Tudtátok, hogy mi a hajdani Apple CEO kedvenc színe? Nem? akkor most elárulom: a lila! Éppen ezért, egyes információk szerint, az egész cég az ő emléke előtt tiszteleg az új iPhone 12-esek színével. Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan milyen színű is a készülék, de legközelebb talán a levendulához áll. De hogy ti magatok is el tudjátok dönteni, itt egy bemutató videó, ami a lehető legjobban szemlélteti a kinézetét.

Bámulatosan szép lett! Csak remélni tudjuk, hogy Jobs-nak is tetszett volna. Az új kinézet már előrendelhető az Apple oldalán és április 30-ától kerül forgalomba, az AirTag-ekkel együtt. Nektek hogy tetszik?

Megérkezett az iOS 14.5, a watchOS 7.4, a macOS 11.3 és a tvOS 14.5!

Megérkezett az iOS 14.5, a watchOS 7.4, a macOS 11.3 és a tvOS 14.5!

A múlt heti Apple bemutató után a mai napon megérkezett minden eszközhöz a rengeteg újdonságot tartalmazó frissítés. Az iOS 14.5 és a watchOS 7.4 telepítése után a Face ID-s iPhone-okat már fel tudjuk oldani akkor is, ha maszkot viselünk, ehhez persze kelleni fog egy kompatibilis Apple Watch, ami hitelesíti, hogy valóban a tulajdonosnak oldja fel a telefont. A legújabb watchOS viszont csak Series 3-tól felfelé telepíthető, szóval legalább egy ilyen órára lesz szükségünk, ha élvezni akarjuk az újdonságot.

Természetesen az AirTag támogatás is megérkezett az új szoftverrel, amivel majd nyomon követhetjük és megtalálhatjuk elhagyott tárgyainkat, ami az új eszközzel van ellátva. Ezen kívűl pár alkalmazást is átalakítottak egy kicsit, mint például a Zene alkalmazást, vagy az Emlékeztetőket. Az adatvédelemben is rengeteg változás jön majd az új szoftverrel, ugyanis korlátozza, hogy mennyi és milyen adatokat gyűjthetnek rólunk az alkalmazások, de hogy ez itthon milyen formában fog működni, egyelőre nem tudni.

Az 5G támogatás is átesett egy kis ráncfelvarráson, hogy még tökéletesebb legyen a villámgyors netezés élménye, de emellett számtalan hibajavítást is kaptunk a rendszerbe, hogy annak használata is sokkal gördülékenyebb legyen. Egy szó mint száz, mindenkinek csak ajánlani tudjuk a frissítéseket!