Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

iPhone 16 Pro – ez a 10 új funkció érkezhet

iPhone 16 Pro – ez a 10 új funkció érkezhet

Bár az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max megjelenéséig még körülbelül hét hónap van hátra, máris számos pletyka kering a készülékekkel kapcsolatban. Az alábbiakban az eddig várható új funkciókat és változásokat foglaltuk össze.

 

Nagyobb kijelzők

The display size of the iPhone 16 Pro / Pro Max is expected to expand by 0.2 inches - iPhone Wired

Ross Young, a Display Supply Chain Consultants vezérigazgatója szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max nagyobb, 6,3, illetve 6,9 hüvelykes kijelzővel lesz felszerelve. A készülékek várhatóan magasabb képarányúak lesznek a változás részeként. Összehasonlításképpen az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max 6,1, illetve 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

 

 

„Rögzítés” gomb

Apple Hub on X: "New details about the “Capture button” on the upcoming iPhone 16 models: - mechanical camera button - responds to touch and pressure - zoom in and out by

Az Apple a pletykák szerint egy új „rögzítőgombot” tervez, amely a videófelvételek rögzítésére szolgáló nyomás- és csúsztatásvezérléssel rendelkezik majd az összes iPhone 16-os modellben. A gomb várhatóan a bekapcsológomb alatt lesz elhelyezve.

 

 

48 megapixeles ultraszéles kamera

Jeff Pu, a Haitong International Securities hongkongi székhelyű befektetési cég technológiai elemzője szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max egy továbbfejlesztett 48 megapixeles ultraszéles kameraobjektívvel rendelkezik majd, amely nagyobb felbontású, részletgazdagabb fotókat készít 0,5×-es módban történő fényképezéskor.

 

 

Wi-Fi 7 támogatás

Apple добавит поддержку Wi-Fi 7 в iPhone 16. Что это даст

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max Pu szerint támogatni fogja a Wi-Fi 7-et is. Ez lehetővé tenné, hogy a készülékek egyszerre küldjenek és fogadjanak adatokat a 2,4 GHz-es, az 5 GHz-es és a 6 GHz-es sávban, ami gyorsabb Wi-Fi sebességet, alacsonyabb késleltetést és megbízhatóbb kapcsolatot eredményezne. A Wi-Fi 7 várhatóan több mint 40 Gbps-os adatátviteli csúcssebességet kínál majd, ami a Wi-Fi 6E-hez képest 4-szeres növekedést jelent.

 

 

A18 Pro chip

Kiderülhetett, mennyire lesz erős az iPhone 16 Pro és Pro Max - PCW - A megújult PC World

Az Apple következő generációs A18 Pro chipje várhatóan a TSMC második generációs, N3E néven ismert 3 nm-es eljárással készül majd.

 

 

Továbbfejlesztett hőkialakítás

Az iPhone 16 Pro modellek a pletykák szerint új hőkialakítást kapnak a jobb hőelvezetés érdekében. A legújabb Apple Watch modellekhez hasonlóan az akkumulátor fém burkolatot kaphat.

 

 

Fejlett 5G

Az iPhone 16 Pro modellek a Qualcomm Snapdragon X75 modemjével lesznek felszerelve a gyorsabb és energiatakarékosabb 5G kapcsolat érdekében Pu szerint. A modem támogatja az „5G Advanced” szabványt, amelyet „az 5G következő fázisaként” és „a 6G felé vezető evolúcióként” jellemeztek.

 

 

Továbbfejlesztett mikrofonok a generatív mesterséges intelligenciához

AI-Infused iOS 18 Lauded as 'Ambitious and Compelling' by Apple Execs - MacRumors

Az iPhone 16 modellek jelentősen továbbfejlesztett mikrofonokat tartalmaznak majd, amelyek nagyobb jel-zaj aránnyal és jobb vízállósággal rendelkeznek Ming-Chi Kuo, az Apple ellátási lánc elemzője szerint. A továbbfejlesztett mikrofonok lehetővé tennék, hogy a készülékek tisztábban hallják a hangot, ami növelheti a Siri pletykák szerint az iOS 18 generatív AI funkcióinak a pontosságát.

 

 

5× optikai zoom az iPhone 16 Pro esetében

Apple Explains Why iPhone 15 Pro Max is Limited to 5x Optical Zoom - MacRumors

Az iPhone 15 Pro Max 5× optikai zoommal rendelkező tetraprizmás teleobjektív rendszere Kuo szerint a normál iPhone 16 Pro-ra is kiterjed majd 2024-ben.

 

 

Több mag a Neural Engine-hez

Az iOS 18 pletykált generatív AI-funkciói közül néhány kizárólag az iPhone 16 modellekhez tartozhat, részben azért, mert a készülékek „jelentősen” több maggal rendelkező, továbbfejlesztett Neural Engine-t kaphatnak.

Az Apple várhatóan szeptemberben jelenti be az iPhone 16 Pro modelleket. Sőt még azt sem kizárt, hogy egy Ultra változat is érkezik, a két Pro modellen felül, amivel már öt modell lesz a palettán. A készülékekkel kapcsolatos további részletek az elkövetkező hónapokban fognak felszínre kerülni, ezért mindenképpen érdemes lesz követni minket.

Te mit vársz leginkább az iPhone 16 Pro-val kapcsolatban? Írd le nekünk kommentben!

Ezekkel készül nekünk az Apple 2024-re

Ezekkel készül nekünk az Apple 2024-re

2024 az Apple történelmét meghatározó évének ígérkezik. A Vision Pro régóta várt megjelenésétől kezdve az iPad termékcsalád teljes megújulásáig sok mindenre lehet számítani. Íme minden, amit tudunk arról, hogy mi jön idén az Apple-től, termékkategóriákra lebontva. Ez egy két részes cikksorozat második fele, aminek az első felét ezen a linken éritek el.

 

 

iPhone 16 és iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro: Everything We Know | MacRumors

Új év, új iPhone, idén pedig az iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max-ot fogja jelenteni. A Pro modellek esetében az egyik legnagyobb változás az lesz, hogy a kijelzők valamivel nagyobbak lesznek.

Az iPhone 16 Pro várhatóan 6,3 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, ami az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes kijelzőjéhez képest nem óriási, de észrevehető különbség lesz. Az iPhone 16 Pro Max pedig a hírek szerint 6,9 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, az iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzőjéhe után.

A hírek szerint minden iPhone 16 modell egy új „rögzítő gombot” kaphat majd a jobb oldalon, a bekapcsológomb alatt. Ez a gomb a videók rögzítésére szolgál majd, amivel az Apple a Vision Pro-n megtekinthető térhatású videók rögzítésére szeretné felhívni a figyelmet.

iPhone 16 rumored to gain new capacitive 'Capture Button'

Ezzel összhangban az iPhone 16 újratervezett kameraelrendezéssel fog érkezni, amely lehetővé teszi a térhatású videók rögzítését. Jelenleg csak az iPhone 15 Pro modellek képesek térhatású videó rögzítésére. Az Apple egyértelműen a térbeli videofunkciók bővítésére törekszik a Vision Pro és a szélesebb körű „Apple Vision” termékcsalád bevezetésének felfuttatásával.

Ami az egyéb kameraváltozásokat illeti, Ming-Chi Kuo arról számolt be, hogy az iPhone 16 termékcsalád egy továbbfejlesztett 48 megapixeles ultraszéles kamerát kap. Ez várhatóan hasonlóan viselkedik majd, mint a jelenlegi iPhone modellek 48 megapixeles fő érzékelője, ahol a mesterséges intelligencia a nyers 48 megapixeles információból mintát vesz, hogy 12 vagy 24 megapixeles képet készítsen.

Leaked iPhone 16 'prototypes' point to possible return of vertical camera layout | Macworld

Az iPhone 16 Pro ugyanazt az 5x-es teleobjektíves kamerát kapja meg, amely jelenleg az iPhone 15 Pro Max modellben is elérhető.

Emellett az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus a hírek szerint a Művelet gomb továbbfejlesztett változatával is rendelkezik majd, amely jelenleg kizárólag az iPhone 15 Pro modelleken található meg. Az új Művelet gomb állítólag olyan dolgokat tartalmaz majd, mint például nyomásérzékelő a szélesebb funkciópaletta érdekében.

Jelen állás szerint az iPhone 16 bejelentésére és megjelenésére szeptemberben számítunk, ahogy szinte minden évben eddig.

 

Apple Watch

Apple Watch X Feature

Hogy pontosan mit várhatunk az Apple Watch-tól idén, az nem világos. A pletykák szerint az Apple egy jelentős új „Apple Watch X” terméken dolgozik, de még mindig van némi ellentmondás azzal kapcsolatban, hogy az Apple Watch X készen áll-e az idei évre.

Az Apple Watch X-et a Bloomberg úgy jellemezte, mint az Apple Watch legnagyobb újratervezését a 2015-ös bemutatása óta. Az Apple többek között arra törekszik, hogy az Apple Watch vékonyabb lehessen, ne az a krumpli, amit most viselünk.

Az Apple Watch X egyik legnagyobb újítása a szíjak rögzítésére szolgáló új mágneses rendszer lesz. Az Apple állítólag azt tervezi, hogy elhagyja a jelenlegi rögzítési mechanizmust, mivel a mérnökök úgy ítélték meg, hogy az egyszerűen túl sok helyet foglal el a termék házában. Az Apple ehelyett azt reméli, hogy ezt a helyet más dolgokra, például egy nagyobb akkumulátorra tudja felhasználni.

Apple Watch X LEAKED: New Magnetic Band System Explained - YouTube

A változtatás hátulütője azonban az, hogy ez megszakítja a kompatibilitást az összes meglévő Apple Watch szíjjal. Ez azt jelenti, hogy bármelyik, ma meglévő Apple Watch szíjad nem fog működni az Apple Watch X-szel.

Ismét van némi bizonytalanság, hogy az Apple Watch X 2024-re elkészül-e vagy sem. Lehetséges, hogy a frissítés csak 2025-ben érkezik. Az sem különösebben világos, hogy az Apple Watch X hogyan fog illeszkedni az Apple Watch termékcsaládba.

Ha az Apple készen áll arra, hogy idén új Watch-ot dobjon piacra, akkor arra számítanánk, hogy az iPhone 16-os termékcsaláddal együtt debütál szeptemberben.

 

Mac

OLED MacBook Air and iPad Pro coming in 2024 - 9to5Mac

Ha Mac rajongó vagy, akkor ne félj. Az Apple 2024-re is tartogat számodra néhány dolgot. Az első M3-mal hajtott Mac-ek tavaly októberben debütáltak, kezdve a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro-val és a 24 hüvelykes iMac-kel. Idén várhatóan folytatódik ez az átállás az M3-ra.

Először is, az Apple a 13 hüvelykes és 15 hüvelykes MacBook Air új, M3-as chippel hajtott változatain dolgozik. Az új MacBook Air termékcsalád várhatóan valamikor 2024 márciusa körül jelenik meg.

A Mac Studio és a Mac Pro új, M3 Max és M3 Ultra lapkával hajtott változatára is számíthatunk hamarosan. Legutóbb azonban a Bloomberg arról számolt be, hogy ezek az új asztali Mac-ek „legkorábban 2024 végén, ha nem 2025-ben” várhatóak.

M3 Ultra Mac Studio Rumored to Launch in Mid-2024, But No Sign of New Mac Pro - MacRumors

Sőt, a Bloomberg novemberben arról számolt be, hogy az M3 Ultra „széleskörű tesztelése” sem kezdődött még meg az Apple-n belül.

Mi a helyzet a Mac minivel? A Mac mini jelenleg M2 és M2 Pro konfigurációban kapható. Feltételezzük, hogy az M3 és M3 Pro frissítés valamikor idén érkezik, de jelenleg nincsenek részletek arról, hogy pontosan mikor.

 

AirPods

AirPods Fourth Generation Feature Red

Végül, de nem utolsósorban itt van az Apple AirPods termékcsaládja. A hírek szerint 2024-re az Apple egy nagyobb frissítést készít elő a belépő szintű AirPodshoz, és egy nem túl nagy változást az AirPods Maxhoz.

 

AirPods 4

A Bloomberg szerint az AirPods 3 nem volt olyan sikeres eladásokban, mint azt az Apple remélte, ami arra késztette a vállalatot, hogy 2024-től újraértékelje a termékpalettát. A jelentés részletezi, hogy mind az AirPods 2, mind az AirPods 3 még idén kivezetésre kerül, és a tervek szerint az AirPods 4 két különböző verziója is debütálhat.

A közelgő AirPods 4 modellek várhatóan egy „hibrid dizájnt” mutatnak majd be, amely egyesíti az AirPods 3 és az AirPods Pro elemeit. Az AirPods Pro-tól eltérően azonban ezek az új modellek nem tartalmaznak majd cserélhető és testre szabható gumiharangokat. Egy másik jelentős változás a Lightningról USB-C-re való váltás a töltésnél.

Az AirPods 4 magasabb kategóriás változata olyan funkciókkal rendelkezik majd, mint a zajszűrés és a továbbfejlesztett töltőtok, fejlett Lokátor integrációval és hangszórókkal a riasztásokhoz.

AirPods Max

AirPods Max 2! 2024!. Apple's Most Premium Headphones Ever! | by Youssef Mohamed | Mac O'Clock | Medium

Az AirPods Max rajongók számára a történet sokkal kevésbé izgalmas. A Bloomberg arról számolt be, hogy az új AirPods Max valamikor 2024 végén érkezik, de az egyetlen változás a Lightningról USB-C-re való váltás lesz a töltőcsatlakozónál. Emellett pedig, lehet, hogy új színek is lesznek.

Ha egy modernebb chipet tartalmazó AirPods Max-ban reménykedtél, úgy tűnik, nincs szerencséd. Az AirPods Max először 2020 decemberében mutatkozott be, és azóta nem frissült.

Te mit vársz a legjobban az Apple-től 2024-ben? Írd le kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac

Ezt várjuk az Apple-től 2024-ben

Ezt várjuk az Apple-től 2024-ben

2024 az Apple történelmét meghatározó évnek ígérkezik. A Vision Pro régóta várt megjelenésétől kezdve az iPad termékcsalád teljes megújulásáig sok mindenre lehet számítani. Íme minden, amit tudunk arról, hogy mi jön idén az Apple-től, termékkategóriákra lebontva. Ez egy két részes cikksorozat első fele, aminek a második felét ezen a linken éritek majd el, 1-2 héten belül.

spoilerveszély: sok minden készül az idei évre.

Vision Pro

Apple Releases visionOS 1.0.1 Ahead of Vision Pro Launch - MacRumors

Az Apple 2024-et várhatóan a Vision Pro, az Apple új headsetjének megjelenésével indítja, amelyet először a 2023-as WWDC-n jelentettek be. Az Apple bejelentette, hogy a Vision Pro 2024 február 2-án jelenik meg az Egyesült Államokban, és még ebben az évben a világ más országaiban, várhóan első körben Kanadában és az Egyesült Királyságban.

A Vision Pro ára 3499 dollárról indul majd, természetesen erre még rájön az extra tárhely, ha nem lenne elég a 256GB, illetve a vényköteles lencsék is szépen meg tudják majd dobni az árat.

Az iPad termékcsalád teljes átdolgozása

Bloomberg: Apple set to revamp entire iPad lineup in 2024 - NotebookCheck.net News

2023-ban az Apple egyetlen új iPad-et sem mutatott be. Valójában az egyetlen iPad-hez kapcsolódó hardveres bejelentés az új, USB-C-vel ellátott Apple Pencil volt. Izgalmas, igaz?

Szerencsére 2024 sokkal eseménydúsabb évnek ígérkezik az iPad számára. A pletykák szerint az Apple az összes jelenleg forgalomban lévő iPad-ből készül egy új generációval.

iPad Air

New iPad Air, iPad Pro, and MacBook Air Models Likely to Launch in March or April - MacRumors

Az iPad termékcsalád egyik legnagyobb változása 2024-ben várhatóan egy új, 12,9 hüvelykes iPad Air lesz. Jelenleg az Apple kizárólag 10,9 hüvelykes iPad Air modellt árul. Ez lenne az első alkalom, hogy két különböző képernyőméretben is megjelenne az „olcsóbb” iPad.

Az új méreten kívül nem számítunk sok más változásra az iPad Air formatervét vagy funkcióit illetően. Az egyetlen további említésre méltó különbség az új processzor lesz: az Apple a jobb teljesítmény és hatékonyság érdekében a jelenlegi M1-es chipről minden bizonnyal majd az M2-esre frissíti az iPad Air-t.

Az új iPad Air modellek bejelentése és megjelenése valamikor március környékén várható.

iPad Pro

Apple Expected to Update Entire iPad Lineup Next Year - MacRumors

Az iPad-nek nem nagy fizikai megújulásra, hanem jobb szoftverre lenne szüksége. Az Apple iPad Pro csúcsmodelljeinek rajongói számára sok mindenre számíthatnak 2024-ben. A legfontosabb, hogy az iPad Pro termékcsalád átáll az OLED kijelző-technológiára. Jelenleg a 11 hüvelykes iPad Pro LCD-kijelzőt, míg a 12,9 hüvelykes mini-LED-et használ.

Emellett a 2024-es iPad Pro termékcsalád 11 és 13 hüvelykes képernyőméretben lesz elérhető. A 12,9 hüvelykről 13 hüvelykre történő enyhe növekedés a kisebb keretek formájában valósulhat meg, ami lehetővé teszi az Apple számára, hogy növelje a képernyő méretét, miközben megtartja ugyanazt az általános házat.

How Much Will Apple's OLED iPad Pro Models Cost? - MacRumors

 

Az OLED-re való váltás az iPad Pro termékcsaládban más változásokat is feloldhat. Az OLED kijelzők például elméletileg lehetővé tennék az Apple számára, hogy vékonyabbá tegye az iPad Prót. Pletykák szerint nagyobb dizájnváltozások is érkeznek az iPad Pro modellekhez, de hogy ezek a dizájnváltozások idén debütálnak-e, még nem tudni.

Belül az iPad Pro modellek a legújabb generációs M3 processzorokat fogják használni. Ez jobb teljesítményt és hatékonyságot tesz lehetővé például a profi szintű alkalmazások, a több appos munkavégzés és egyéb dolgok számára.

Mindezek a változások azonban növelni fogják az iPad Pro árát. Az OLED panelek nem csak drágábbak, mint az LCD és a mini-LED, de az Apple az OLED panelek legfejlettebb változatát tervezi használni a piacon. A jelenlegi állás szerint a 11 hüvelykes iPad Pro 799 dolláros, míg a 12,9 hüvelykes iPad Pro 1099 dolláros áron indul.

Az új iPad Pro modellek bejelentésére és megjelenésére valószínűleg valamikor március környékén kerül sor.

Új Magic Keyboard és Apple Pencil 3

What's Next for the iPad Magic Keyboard and Apple Pencil - MacRumors

Az új iPad Pro modellekhez a Bloomberg értesülései szerint az Apple egy új Magic Keyboard kiegészítőn dolgozik. Az új Magic Keyboard állítólag az iPad Pro-t „inkább egy laptophoz teszi majd hasonlatossá, és egy stabilabb, alumíniumból készült keretet alkalmaz majd.

Ezzel szemben az új iPad Air modellek állítólag a meglévő Magic Keyboard-ot fogják használni.

Eközben az Apple feltehetőleg az Apple Pencil új verzióját is előkészíti, amely az új iPad Pro-val együtt jelenik meg. A részletek itt még kissé homályosak, de a pletykák egy olyan hardveres változtatásra utalnak, amely támogatja a különböző tollakat, ceruzákat, zsirkrétákat szimuláló, cserélhető, mágnesesen rögzített hegyeket.

iPad mini és iPad 10: 2024 vége

Ipad: iPad mini refresh may come in 2024 - Times of India

Végül, de nem utolsósorban az Apple az alapmodell iPad, valamint az iPad mini frissített változatain is dolgozik. Ezek a készülékek gyorsabb processzorokkal, valószínűleg A16-ossal frissülnek a nagyobb teljesítmény és a hatékonyság javulása érdekében. Egyéb jelentős változások nem várhatóak.

Talán a legfontosabb, hogy az iPad 11 bevezetése azt jelenti, hogy az Apple leállítja az iPad 9-et. Az iPad 9 az utolsó olyan iPad modell, amely Home gombbal és Lightning porttal rendelkezik. Ez azt is lehetővé teszi, hogy az Apple megszüntesse a Lightning-csatlakozóval ellátott első generációs Apple Pencilt.

Az új iPad 11 és az iPad mini 7 bejelentése és megjelenése valamikor 2024-ben várható.

WWDC 2024

Announcing the Swift Student Challenge 2024 - Latest News - Apple Developer

Júniusban az Apple valószínűleg megtartja éves Worldwide Developers Conference – vagy WWDC – eseményét. Ezen többek között a következő kör szoftverplatformjainak bemutatására kerül sor:

  • iOS 18
  • iPadOS 18
  • watchOS 11
  • tvOS 18
  • macOS 15
  • visionOS 2

iOS 18

iOS 18 – új funkciók, megjelenés, minden, amit eddig tudunk - iCentrum Apple Szerviz

A WWDC 2024 címszereplő platformja az iOS 18 lesz. Októberben a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman áttekintést adott az Apple iOS 18-ra vonatkozó ambícióiról, nevezetesen az új mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókra összpontosítva.

Ez a jelentés kiemelte az Apple és Craig Federighi szoftvercsapatán belüli „rendeletet”, miszerint az iOS 18-at „a vállalat large language model-jén futó funkciókkal kell megtölteni”.

Íme, milyen módon képzeli el az Apple az iOS 18 mesterséges intelligenciával való kiegészítését:

  • Egy továbbfejlesztett Siri változat, amely egy új AI-rendszert használ, amely a nagy nyelvi modell technológiáját használja az okosabb válaszok érdekében.
  • A mesterséges intelligencia integrálása az Üzenetek alkalmazásba, amely lehetővé teszi a kérdésekre való automatikus válaszadást és a mondatok kiegészítését.
  • Új AI-funkciók az Apple Music-ban az egyéni lejátszási listák létrehozásához.
  • A generatív AI bevezetése az iWork alkalmazásokban, például a Keynote és a Pages alkalmazásban.
  • Generatív AI-eszközök beépítése az Xcode-ba, amelyek segítik a fejlesztőket a hatékonyabb alkalmazásfejlesztésben.

Testing Apple's AI in Siri: How Well Does It Really Work? - Softonic

Továbbá egy meglepő lépéssel az Apple októberben bejelentette, hogy az iPhone-ok 2024-ben kezdik el támogatni az RCS-t. Az RCS, a Rich Communication Services rövidítése, a hagyományos SMS és MMS modern alternatívája. Ez a frissítés számos, az iMessage-re jellemző funkciót hoz majd az iPhone és az Android felhasználók közötti szöveges interakciókba.

Az Apple jelezte, hogy az RCS-támogatás „még a jövő év folyamán” egy szoftverfrissítésen keresztül kerül az iPhone-ra. Ez az időzítés arra utal, hogy a funkciót az iOS 18-ba integrálják.

Az iOS 18 valószínűleg júniusban jelenik meg a fejlesztők számára bétatesztelésre, majd júliusban nyilvános bétaverzió, és szeptemberben a szélesebb nyilvánosság számára történő kiadás következik.

Izgalmasan hangzik a 2024 Apple fronton? Ti mit vártok leginkább? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac

Ezt kapod az Apple Vision Pro mellé a dobozban

Ezt kapod az Apple Vision Pro mellé a dobozban

Az Apple további részleteket jelentett be a Vision Pro elérhetőségéről. Egy tegnapi sajtóközleményben tették közzé, hogy a Vision Pro február 2-ától, péntektől lesz elérhető az Egyesült Államok összes Apple Store üzletében. Emellett az Apple Online Store-ban is megvásárolható lesz.

A Vision Pro előrendelése január 19-én, pénteken kezdődik majd.

Az indulás részleteivel együtt most már mindent tudunk, ami a 3.499 dollárról induló Vision Pro dobozába kerül majd.

Az Apple ma részletezte, hogy a ZEISS Optical lencsék 99 dollárba kerülnek, a vénykötelesek pedig 149 dollárba.

 

Ami az alapfelszereltséghez tartozó összes tartozékot illeti, a következőket kapjuk:

Mi van a Vision Pro dobozában?

  • Solo Knit Pánt és Dual Loop Pánt – a felhasználóknak kétféle lehetősége lesz
  • Fény takaró
  • 2x fény takaró párna
  • Apple Vision Pro fedlap a készülék előlapjára
  • Törlőkendő
  • Akkumulátor
  • USB-C töltőkábel
  • USB-C hálózati adapter

Az Apple prémium törlőkendője szintén tartozék, ahogy láthattátok, ami azt is jelenti, hogy a Vision Pro valójában 3480 dollárról indul.

A 3.499 dolláros alap Vision Pro 256 GB-os tárhellyel érkezik – az Apple egyelőre nem osztotta meg, hogy a többi tárkapacitás mennyibe fog kerülni, már ha lesz egyáltalán. A sajtóközleménye egyszerűen csak annyit mondtak, hogy az ár „3.499 dollárról (USA) indul 256 GB-os tárhellyel”.

Egy tegnapi sajtóközleményben Tim Cook így fogalmazott:

„Elérkezett a térbeli számítástechnika korszaka” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. „Az Apple Vision Pro a valaha készült legfejlettebb szórakoztatóelektronikai eszköz. Forradalmi és varázslatos felhasználói felülete újra fogja definiálni, hogyan kapcsolódunk, alkotunk és fedezzük fel a világot.”

Apple expected to make a big Vision Pro announcement any minute now | ZDNET

Csak hogy felfrissítsük az emlékezetünketm itt van néhány, a Vision Pro hardveres adataiból:

  • teljesen új visionOS szoftverplatform
  • két mikro-OLED képernyő összesen 23 millió képponttal; egy-egy szemhez.
  • M2 processzor új R1 chippel párosítva, amely 12 kamera, 5 érzékelő és 6 mikrofon bemenetét dolgozza fel
  • Optic ID hitelesítési rendszer, amely a felhasználó íriszét elemzi a Vision Pro feloldásához

Az Apple Vision Pro-t moduláris rendszerben tervezték, így a felhasználók személyre szabhatják a termék illeszkedését. A háromdimenziósan formázott, egyetlen darabból álló laminált üveg finoman körbeöleli a felhasználó arcát, és beleolvad az egyedi alumíniumötvözet-keretbe.

A Light Seal (fény takaró) puha textilből készült, és többféle alakban és méretben kapható, a felhasználó arcához igazodva hajlítható, így pontos illeszkedést biztosít. A rugalmas pántok biztosítják, hogy a hang a felhasználó füléhez közel maradjon, míg a mellékelt Solo Knit Pánt és Dual Loop Pánt segítségével a felhasználók megtalálhatják a számukra optimális illeszkedést.

Az Apple Vision Pro csak az Egyesült Államokban lesz kapható, amikor először megjelenik. Ami a világ többi részét illeti, az Apple szerint a Vision Pro valamikor az év folyamán „több országban” is megjelenik.

Ti mit gondoltok az Apple első próbálkozásáról ebben az új termékkategóriában?

 

Forrás: 9to5Mac

5 újítás, amit az AirPods Pro 3 hozhat

5 újítás, amit az AirPods Pro 3 hozhat

Az Apple az AirPods Pro frissített változatán dolgozik, az új fülhallgató várhatóan valamikor 2025 körül kerül piacra. Az AirPods Pro 3 kapcsán számos izgalmas újdonságot pletykálnak, amelyeket most összeszedtünkitt Nektek. Ezen felül pedig napvilágot látott egy igen érdekes AirPods Ultra koncepció is, amiről szintén ejtünk majd pár szót.

AirPods Ultra concept

 

Felfrissített dizájn

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint az AirPods Pro 3 dizájnja drasztikusan megújul. Hogy pontosan mi fog változni, az egyelőre rejtély, de az Apple várhatóan mind a fülhallgatót, mind a tokot frissíti a tervezett új funkcióknak megfelelően. Többek között kijelzővel felszerelt tokra is van szabadalma az amerikai cégnek, így szinte bármi lehetséges.

AirPods Charging Case Touchscreen Leak Patent

 

Jobb hangminőség

Az Apple az AirPods minden egyes új iterációjával igyekszik javítani a hangminőséget, és a pletykák szerint az AirPods Pro 3 esetében is lesznek audiofejlesztések. Az aktív zajszűrés terén is további fejlesztéseket kaphatunk, és mivel az Apple a Vision Pro headsetre összpontosít, a hangminőség fontosabb lesz, mint valaha.

Az AirPods Pro 2 jelenlegi USB-C-s verziója már a Vision Pro-val való használatra készült. Ez veszteségmentes hangminőséget kínál, így a Vision Pro és a későbbi headsetek további funkcióbővítései jó eséllyel várhatók.

Apple Vision Pro works best with new AirPods Pro 2 – here's why

 

Frissített chip

Az AirPods Pro 2 a H2 chipet használja. Az AirPods Pro következő generációs változata pedig várhatóan még gyorsabb chipet kap, amelyet az Apple H3-nak nevezhet, ha marad ennél az elnevezési sémánál.

A jelenlegi H2 chip az aktív zajszűréstől kezdve a Hey Siri, az eszközök közötti gyors váltás és az adaptív EQ-ig mindent működtet, így a H-sorozatú chipek kulcsfontosságúak az AirPods funkcionalitás szempontjából. A H3 chip feldolgozási teljesítménye fontos lehet az AirPods Pro számára pletykált, egészséggel kapcsolatos funkciókhoz.

Second-generation AirPods Pro use new H2 chip, enhanced noise cancellation, and spatial audio features | Ars Technica

 

Hallás-egészségügyi fejlesztések

Az Apple számos hallás-egészségügyi szolgáltatáson dolgozik az AirPods termékcsaládhoz. A jövőben egy beépített hallásvizsgálat teszt hangokat játszhatna le, hogy tesztelje, mennyire jól hall az ember, így a felhasználók könnyen hozzáférhetnének a hallás-egészségügyi adataikhoz. Az Apple már teszteli ezt a fajta funkciót a „Research” alkalmazáson keresztül végzett hallásvizsgálatban.

Ha az AirPods hallásproblémát talál, az Apple értesíthetné a felhasználót, hogy keressen fel egy orvost további segítségért.

Gurman szerint az Apple olyan funkciókon is dolgozik, amelyekkel az AirPods tovább erősíthetné a hallást, talán annak érdekében, hogy hallókészülék helyett is elérhetővé tegye. Az AirPods Pro már most is támogat olyan funkciókat, mint a Beszéd Felerősítés, amely a háttérzajok kiszűrésére szolgál, miközben a beszédre koncentrál. Amennyiben a jövőben egyes országokban már nem lesz vény köteles a hallókészülék vásárlás,az esetben ez megkönnyíti az Apple számára, hogy az AirPods-t hallókészülék alternatívájaként pozícionálja.

 

Testhőmérséklet-mérés

Az Apple jelenleg is teszteli az AirPodsba integrált hőmérséklet-érzékelőt, és ez valószínűleg egy olyan funkció, amely először az AirPods Pro-ban jelenik meg, ha végül megvalósul.

A fül belsejéből történő hőmérsékletmérés ugyanis pontosabb, mint a csuklóból történő hőmérsékletmérés.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemző, már évek óta azt mondja, hogy az Apple több egészségügyi funkciót fog hozzáadni az AirPodshoz. Az Apple ezeken felül szabadalmaztatta az AirPodsot a pulzusszám, a hőmérséklet, az izzadtságszint és egyéb, biometrikus szenzorokkal való megfigyelésre.

AirPods with biometric sensors need to be accurate - and Apple is working on that | AppleInsider

 

Megjelenési dátum

A jelenlegi pletykák szerint az Apple 2025-ben mutatja be az AirPods Pro frissített változatát. Az Apple az AirPods megjelenési dátumait gyakran az iPhone eseményekhez időzíti, így ha a vállalat továbbra is a 2025-ös megjelenés mellett marad, akkor talán valamikor 2025 szeptembere körül láthatjuk az új fülhallgatók debütálását.

Ti mit vártok ettől a fülhallgatótól? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

AirPods Ultra

Az AirPods termékcsalád egy milliárd dolláros üzlet az Apple számára, így nem lepődnénk meg, ha az eddigi felhozatal mellé bővítenék a létszámot, egy még profibb fülhallgatóval.

AirPods with Watch Ultra styling is most unusual Apple earbuds for sports and extreme adventures - Yanko Design

Ez a termék az AirPods Ultra névre hallgathat majd, amiről egy meglehetősen vad koncepciót kaptunk. Nem valószínű, hogy ezt valaha is viszont látjuk majd fizikai formában, de az AirPods Max-ből inspirálódott dizájn tagadhatatlanul megkapó.

Ultra-Durable Headphone Concepts : AirPods Ultra concept

 

Forrás: MacRumors

iPhone 16 – két új gomb, és frissített kamera dizájn

iPhone 16 – két új gomb, és frissített kamera dizájn

Az iPhone 15 megjelenésével az Apple olyan dizájnváltozásokat vezetett be, mint az ívelt keret és a matt üveg hátlap. A MacRumors által megszerzett információk arra utalnak, hogy az Apple következő generációs iPhone 16 készüléke ezekre a frissítésekre épül majd a gombok és a kamera elrendezésének módosításával.

iPhone 16 Mock Back 1

 

Megtudtunk pár részletet az iPhone 16 korai előszériás terveiről, beleértve az Apple által eddig számításba vett változatok. Ezek az információk a tervezési folyamat korai szakaszából származnak, így érdemes őket fenntartással kezelni, viszont jó támpontot adhatnak arra, hogy mire számíthatunk az iPhone 16-tól, vagy DeLoreantól, ahogy az Apple mérnökei belsőleg nevezik.

A MacRumors renderein láthatjuk, hogyan nézhet ki az iPhone 16 az Apple belső tervei alapján, egészen a pontos színekig, amelyeket a vállalat a teszteléshez használ. A sárga színnel renderelt iPhone a legkorábbi ismert gombdizájnnal rendelkezik, Művelet gomb, egységesített hangerőszabályzó gomb és iPhone X-stílusú kamerakialakítással. A rózsaszínben pompázó iPhone egy Művelet gomb és különálló mechanikus hangerőgombok, míg az éjfélben pompázó iPhone a nagyobb Művelet gomb és az új „Capture” (felvétel) gomb. A fekete színben renderelt iPhone az a dizájn, amire jelenleg számítunk.

Az iPhone 16 tervezési folyamatának részeként az Apple több prototípust is tesztelt. Bár ezek első pillantásra hasonlónak tűnnek, számos különbség van köztük.

iPhone 16 Mock Cameras 1

 

A legszembetűnőbb változás az új függőleges kameraelrendezés. Elődjével ellentétben az iPhone 16 függőlegesen elhelyezett hátsó kamerákkal rendelkezik majd, így a telefon könnyen felismerhető lesz, nem fogjuk összetéveszteni a tavalyi modellel. Míg a hátsó kamerák függőleges elrendezése eddig állandó maradt a különböző fejlesztési fázisokban, az Apple két különböző kamerastílus kialakítását fontolgatja:

  • A két kamera lencséje egymás fölött helyezkedik el
  • iPhone X-típusú kialakítás, egyetlen pillér alakú burkolattal

Az iPhone 15-höz képest a vaku helye mindkét kialakításnál azonos, ami arra utal, hogy az Apple nem tervezi a vaku pozíciójának megváltoztatását. Bár mindkét dizájnt megfontolták, az iPhone 12-höz hasonló, két különálló lencsével rendelkező kameraelrendezést több alkalommal használták az Apple prototípus egységein.

iPhone 16 Mock Left

 

Az iPhone 16 legkorábbi ismert prototípusai egy egy darabból álló, kapacitív hangerőszabályzó gombot tartalmaztak, amelyet a mára már törölt Bongo projekt részeként fejlesztettek ki, és eredetileg az iPhone 15 Pro-val együtt akarták kiadni. Az egy darabból álló gomb haptikus visszajelzést biztosított volna a felhasználóknak, a mechanikus helyett, de az év elején a megoldatlan technikai problémák miatt elvetették. A Bongo projekt törlése után az Apple az iPhone 16 esetében visszatért a mechanikus gombokhoz.

Az Művelet gomb szintén az iPhone 15 Pro modellből öröklődött. Az, hogy ezt a gombot már ilyen korán láthatjuk, arra utal, hogy az Apple tavaly úgy döntött, hogy fokozatosan kivezeti a némító csúszkát, és azt tervezi, hogy a Művelet gombot az egész iPhone 16 vonalon egységesíti. A Művelet gomb mérete a különböző konfigurációkban változott. Néhány dizájn és prototípus lényegesen nagyobb Művelet gombot tartalmaz, amely a Project Atlas részeként jött létre annak érdekében, hogy a gombot mechanikusról kapacitívra cseréljék. A jelek viszont szerencsére egy kapacitív gombra utalnak.

iPhone 16 Mock Right

 

Az Apple egy új gombbal is kísérletezik az iPhone 16 jobb oldalán. Amint azt a MacRumors már szeptemberben jelezte, az iPhone 16 várhatóan egy teljesen új kapacitív „Capture” (felvétel) gombot tartalmaz majd, amelyet Project Nova kódnéven fejlesztettek ki. A forrásokból származó információk szerint ez a gomb nyomásérzékelővel is rendelkezik majd. A gomb az Amerikában értékesített iPhone modellek mmhullámhosszú 5G kivágása helyén található, így az iPhone 16 esetében ez az antenna a készülék bal oldalára kerülhet majd.

Bár úgy tűnik, hogy egy új gombot kapunk, az Apple készített egy alternatív modellt, amely nem kapott ilyen„Capture” (felvétel) gombot, amelyhez visszatérhet, ha a gomb fejlesztése során hardveres problémák merülnek fel. Az iPhone 16 előlapja nem kapott észrevehető változásokat, és továbbra is a Dynamic Island-et használja. Az iPhone 15-höz hasonlóan az iPhone 16 is USB-C portot kap majd a készülék alján.

iPhone 16 Mock Front 1

 

Ami a színeket illeti, a korai prototípusokat három színben látták: sárga, rózsaszín és éjfekete, míg egy másik dokumentáció szerint egy ponton más, eredetileg az iPhone 15 számára kifejlesztett színválasztékokat is használtak a teszteléshez.

 

Összefoglalva, bár az iPhone 16 háza nem fog jelentősen megváltozni, a következő kulcsfontosságú frissítéseket minden bizonnyal megkapja majd:

  • Függőleges kameraelrendezés, valószínűleg az iPhone 12-hez hasonlóan.
  • Új kapacitív „Capture” (felvétel) gomb
  • Kapacitív Művelet gomb

Már ennyire korán a fejlesztési szakaszban is láthatjuk az iPhone 16 korai terveit, de a többféle hardverkonfiguráció arra utal, hogy az Apple tervei még nem véglegesek. Az iPhone 16 még messze van a megjelenéstől, és további változtatások mindig lehetségesek.

Ti mit gondoltok az iPhone 16-ról, szerintetek mik lesznek a legnagyobb újdonságok, amikkel előrukkol majd az Apple? Írjátok meg nekünk kommentben!

iOS 18 – új funkciók, megjelenés, minden, amit eddig tudunk

iOS 18 – új funkciók, megjelenés, minden, amit eddig tudunk

Belsős információk szerint az iOS 18 nem lesz egy szokványos frissítés. Ez azonban jót jelent, hiszen az elmúlt évek frissítéseit közel sem nevezném nagy újításnak. Hasznos és jó funkciókat kaptunk, viszont az iOS 17 sem volt egy igazán emlékezetes pont az Apple életében. Az utolsó frissítés, ahol egy igazán nagy vizuális változáson ment át az iPhone operációs rendszere, az iOS 7 volt, ami 10 éve jelent meg, 2023 szeptember 18-án.

iPhone 5s iOS 7 Default Wallpaper Images Collection Free Download

 

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa azt mondta, hogy az új iOS egy nagyobb frissítés lesz, ami végre lényegesebb vizuális elemeket is tartalmaz majd. Ez többek között azért is lesz, mivel az iPhone 16 széria nem fog nagy újdonságokat tartalmazni hardveresen, így a cég ezt megpróbálja majd szoftveresen kompenzálni. Hiszen az idei iPhone 15 új kamerái, az USB-C port, és a Pro modellek titánium háza után nehéz lesz igazán nagyot villantani.

 

„Az Apple az iOS 18-tól várja majd, hogy meggyőzze az embereket egy új iPhone vásárlásáról.”

Mark Gurman, Bloomberg

 

A fő csapás ehhez az AI (mesterséges intelligencia) lesz, ami kiemelt szerepet kap majd ebben a frissítésben. Idén a csapból is a mesterséges intelligencia folyik, és ezt sok gyártó meglovagolta, akár a Microsoft, vagy éppen a Google is az Androiddal, és a Pixel telefonokkal. Ezzel szemben az Apple harmatgyenge próbálkozásokat tett csak ezen a téren, az iOS 17-ben, amit ki lehet emelni az csupán csak a jobb autocorrect (szöveg javítás), és ezzel ki is fújt a dolog. Reméljük az új verzióban már kulcs szerepet fog játszani ez, egy szokásos Almás csavarral.

Időzítés tekintetében egészen biztosan tudhatjuk, hogy mikor számítsunk az iOS 18 bemutatkozására. Ez nem más lesz, mint a 2024-es WWDC, aminek még nincsen pontosan kitűzött dátuma, azonban legtöbbször június elején szokott lenni, ahol az iOS mellett bemutatkozik az új iPadOS, WatchOS és MacOS. A béta ezután egyből elérhető is lesz, majd nyáron lezajlanak a bug fixek, szeptemberben pedig az új iPhone-ok mellett publikusan is megjelenik az új iOS.

Apple Rumored to Follow ChatGPT With Generative AI Features on iPhone as Soon as iOS 18 - MacRumors

 

Támogatott eszközök

Egyelőre még nincsen hivatalos lista arról, hogy mely telefonok kaphatják majd meg az iOS 18-at, azonban a korábbi adatokból nagyon pontosan meg tudjuk jósolni, hogy mire számíthatunk majd. Idén az iOS 17 például már nem támogatta az iPhone 8 és iPhone 8 Plus-t, valamint az iPhone X-et. Ez pedig megfelel az Apple körülbelül 5 éves szoftvertámogatási csomagjával.

Amennyiben ez így folytatódik, úgy jövőre újabb eszközök kerülhetnek vágóhídra, név szerint az iPhone XS, iPhone XS Max, és az iPhone XR, amik már valószínűleg nem kapják meg az új iOS frissítést. A támogatott eszközök listáját az Apple mindig a WWDC után jelenti be, ekkor lehetünk majd csak teljesen biztosak abban, hogy a készülékünk támogatott-e.

 

Új funkciók

Konkrétumokról még túl korai lenne beszélni, viszont az irányok már abszolút tiszták, az Apple mindenképpen a mesterséges intelligencia vonalat szeretné erősíteni, emellett nagy szerepet kap majd az RCS és a külső alkalmazás áruházak támogatása.

A kék és zöld buborékok harca annyira nem erős itt Európában, azonban még így is örülni fogunk az RCS támogatásnak, ami az SMS, és MMS-t fogja majd felváltani. Ennek köszönhetően internetkapcsolattal, már nem csak Android és Android telefonok között lesz majd lehetséges a kommunikáció, hanem Android és iOS eszközök között. Itt ugyanúgy megmarad majd a zöld buborék, viszont kapunk majd visszajelzést arról, ha a másik elolvasta az üzenetünket, vagy éppen gépel, illetve az elküldött képes is nagyobbak lesznek, mint 144p.

Apple confirms the iPhone will support RCS in 2024 - HardwareZone.com.sg

 

Előbbi, illetve a külsős alkalmazás áruházak telepítése is az EU-nak köszönhető, ugyanis ők presszionálták az Apple-t arra, hogy nyissák meg a képzeletbeli kapukat, a szabad verseny erősítése érdekében. Így sok cégnek nem kell majd 30%-os jutalékot fizetni az Apple-nek, illetve könnyebben elérhetnek majd többszáz millió új felhasználót. Többek között újra elérhető lesz majd a Fortnite, az Epic Games Store-on keresztül, aminek biztos rengetegen fognak örülni.

Emellett persze kockázatai is vannak ennek a lépésnek, hiszen az Apple App Store többszöri átvilágítást végez az alkalmazásokon, amik felkerülnek a platformra, így könnyen elkerülhetőek a vírusok, egy harmadik féltől származó alkalmazásáruházban viszont lehet, hogy lazább a biztonsági protokoll. Persze nyugodtak lehetünk, hiszen az iOS fixen figyelmeztetni fog majd minket, hogy biztonsági kockázatnak tesszük ki a telefonunkat.

Apple Hub on X: "Apple will finally allow for sideloading apps in iOS 17 to comply with EU regulations This would allow users to download apps outside of the App Store and

 

Idén rengeteg AI alapú szolgáltatás jelent meg kezdve az OpenAI ChatGPT-jével, vagy beszélhetünk a Google Bard-ról, esetleg a Microsoft Copilot-ről, mind-mind hasznos kiegészítők, az Apple oldaláról azonban semmi.

A The Information értesülései szerint ez az új mesterséges intelligencia egy okosabb Siri formájában is megtestesülhetne. Így a felhasználók automatizálhatnának többlépéses parancsokat egyszerű hangirányítással. Jeff Pu szerint az Apple ezen felül egy AI chatbot-ot is tervez bemutatni, 2024 végén, amihez nagy AI szervereket épít majd, a nagy számítási teljesítmény kiszolgálása érdekében. Ez az időzítés pedig pariban van az iOS 18, és iPhone 16 megjelenésével.

Integrate ChatGPT into Siri to make your Apple voice assistant 100x smarter - Yanko Design

 

Az iPhone 16 számára ez különösen nagy dolog lesz, ugyanis az Apple LLM-ek (nagy nyelvi modell) használatát is igénybe fogja venni Siri fejlesztéséhez. Ez a jelenlegi iPhone-ok esetében azt jelentheti majd, hogy az AI funkciók felhő alapúan zajlanak majd, míg az iPhone 16 modellek esetében a számítás magán az eszközön történhet, ami meggyorsítja majd a válaszidőt. Ez azért is lesz nagyon előnyös, hiszen az adataink így nem fogják elhagynia telefonunkat, köszönhetően az új A18-as (Pro) processzornak.

Nem is kérdés, hogy az iOS 18 egy nagy frissítés lesz, mind funkciók terén, mind pedig külső megjelenés szempontjából. Ti melyik funkciókat várjátok a legjobban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: tom’s guide

Baljós hírek az Apple Vision Pro háza tájékáról

Baljós hírek az Apple Vision Pro háza tájékáról

Az Apple idén júniusban ledobta az atomot, amikor bemutatta az AR/VR headset-jét, ami szinte minden frontos kenterbe veri a konkurenciát. Viszont ahogy közeledünk 2024-hez, még mindig nem kaptunk pontosabb megjelenési dátumot, mint a „jövő év eleje”.

Apple Vision Pro expected release date: When is the headset coming out?

 

További kérdéseket vet fel az is, hogy miért nem láthattuk eddig egyik Apple vezetőt sem, a headset-tel a fejükön, még magát Tim Cook-ot sem, a cég vezérigazgatóját. Ez azért is érdekes, hiszen, ha van egy termékünk, amiben hiszünk, akkor igenis meg kéne mutatni, hogy ezt élvezetes használni. Ennek pedig egy igen komoly és elkeserítő oka van.

Apple working on a cheaper Vision Pro headset, expected to launch by late 2025 - India Today

 

Ez nem más, mint hogy az eszköz fő komponensei még nem működnek, mint például az előlapi kijelző, ami a viselő szemeit, és azok mozgását hivatott mutatni. Ez ráadásul az Apple egyik igazi megkülönböztető jelzője, hiszen senki más nem csinált eddig ilyet. Ez közelebb hivatott hozni a technológiát hozzánk, hogy azt még természetesebbnek és emberközelibbnek érezzük, ne pedig „műnek”. Hiszen így nem egy embert fogunk látni, egy „dobozzal a fején”, hanem egy embert, és a teljes arcát.

EyeSight on Apple Vision Pro makes wearing a headset slightly more human | TechCrunch

 

A másik probléma, ami többször is előjött, Mark Gurman, a Bloomberg újságírója is beszélt róla, a súly, ami nem kevés. Akiknek volt szerencséjük hordani az eszközt, kicsivel több mint fél kilóra becsülték. Ez nem tűnhet soknak, viszont, ha ezt a fejünkön kell hordani, akár több óráig is, akkor megváltozik a helyzet. A durva az egészben pedig az, hogy a Vision Pro akkumulátora nem is az eszközben kapott helyet, hanem egy külső akkumulátorban, amit egy kábelen keresztül a zsebünkbe tehetünk. Így képzelhetjük mekkora lenne ez a súly, ha az akkumulátor is a headset-ben kapott volna helyet.

Ez a két probléma azért is égető, mivel ezeket nem lehet utólag megoldani, ez nem szoftver, hogy kiadjunk rá egy frissítést, ez olyan lesz 3 év múlva is, mint amilyen a megjelenés napján.

Apple Vision Pro rumored 'Magic Battery' is anything but magical — here's why | Tom's Guide

A másik oldalon ott van a szoftver, ami szintén ígéretesnek tűnik, azonban itt sem annyira rózsás a helyzet. A Vision Pro többek között támogatja majd a MacBook-unkat, a Magic Keyboard-ot, Trackpad-et, és a Magic Mouse-t is, ami zseniális, hiszen így nem a levegőben kell majd gépelnünk, hanem valódi billentyűket tudunk majd leütni. Több jelentés szerint viszont a Magic Mouse nem fogja támogatni a megjelenés napján a headset-et, erre ugyanis még várni kell.

Emellett Siri sem teljesít jól annyira, ugyanis a kiküldött fejlesztői csomagokban érkező Vision Pro eszközökön nincs is aktiválva, ami már önmagában beszédes.

Apple Vision Pro, Your Biggest Questions Answered

Szerencsére itt véget is érnek a rossz híreink, most pár örömteli újdonság következik. Többek között a kisegítő lehetőségekben megjelent egy új funkció, ami lehetővé teszi, hogy egy vonal húzódjon a kezünktől kiindulva egészen a virtuális megjelenítőig, ezzel is segítve a menüben való navigálást.

 

Emellett letisztultabb ikonokat is kapunk, a menü már jelzi számunkra az éppen aktuális Wi-Fi státuszunkat, illetve végre aktiválták az AppStore-it is a VisionOS bétájában. Emellett megtalálták az első játékot is, aminek annyi a célja, hogy borús felhőknek dobjuk fel a kedvét, úgy, hogy szívet  formázva a kezünkből lelőjük őket egy adag szivárvánnyal. Emellett persze hasznosabb alkalmazások is jelentek már meg, amik nem csupán a szórakoztató faktorra lőnek.

 

Még bíztatóbb, és szebb lépés az amerikai cég részéről az, hogy a Vision Pro-t akár mentális problémák diagnosztizálására és kezelésére is használhatják majd. Többek között a háborús veteránok PTSD (poszt traumatikus stressz szindróma) problémáit is kezelni tudja majd a VisionOS, ami igazán lenyűgöző. Itt egy virtuális, vagy félig virtuális környezetben mutathatnak olyan tartalmakat a páciensnek, ami segít feldolgozni a történteket, mindezt természetesen egy terapeuta jelenlétében.

Emellett a Good Morning America újságírójának volt szerencséje kipróbálni az Apple meditációs alkalmazását, ami elmondása szerint olyan élményt nyújtott számára, amit a meditáció önmagában soha. Ez pedig azért is nagy szó, hiszen a hölgy rendszeresen meditál, nem ez volt az első alkalma.

 

Ezek után még továbbra is fennáll a kérdés, mikor kapjuk már meg végre ezt az eszközt? A korai 2024 akár lehet április is, főleg a korábban említett hardveres problémák miatt, amiket még le kell küzdenie az Apple-nek. Arról nem is beszélve, hogy itt mindennek tökéletesen kell működnie, hiszen egy teljesen új termékkategóriába lépnek be, amikor is a hibázás nem megengedett, különösen egy olyan perfekcionista cégnél, mint az Apple.

Ti mit gondoltok az Apple Vision Pro-ról? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: AppleTrack

Megjelentek az új M3 processzorok, egy új MacBook Pro, illetve egy 24 colos iMac

Megjelentek az új M3 processzorok, egy új MacBook Pro, illetve egy 24 colos iMac

Az Apple „Scary Fast” eseményén három hardveres újdonság is bemutatkozott, többek között az új harmadik generációs processzorjuk, az M3, M3 Pro, és M3 Max. A két készülék, ami pedig első körben ezeket a lapkákat használja majd, az az új 14, illetve 16 colos MacBook Pro, és a 24 colos iMac.

 

Az új M3-as lapkák már 3 nanométeres gyártástechnológiával készültek, és az M3 Max esetében 92 milliárd tranzisztort tartalmaznak, ami lenyűgöző. Ez 16 magos CPU-t, 40 magos GPU-t, és 128GB egyesített memóriát tartalmaz majd, aminek megkérik az árát, ez a 16 colos MacBook modell ugyanis 1 999 990 Ft-ba kerül majd, az előrendelés ma indul, kézhez kapni pedig egy hét múlva, november 7-én fogjuk majd leghamarabb.

 

A 14 colos M3-as MacBook Pro 60% gyorsabb, mint a 13 colos MacBook Pro, M1-es processzorral. A 16 colos M3 Pro, M3 Max pedig akár 40%-kal gyorsabb mint az M1-es MacBook Pro, illetve 11x gyorsabb, mint a leggyorsabb Intel-es MacBook Pro, emellett plusz 11 óra üzemidőt is kapunk, összesen 22 órát, ami több mint, amire bárkinek is szüksége lehet.

 

Külsőre is történik majd változás, ugyanis a szürke mellé, most érkezett a Space Black árnyalat, ami egy nagyon sötét szürke, már-már fekete szín. Illetve az Apple Watch után most már a MacBook-nál is odafigyelnek a karbon lábnyomra, ugyanis az alumínium ház 100%-ban újrahasznosított.

 

Az iMac szintén megkapta az M3-as lapkát, azonban itt nincsen M3 Pro, sem M3 Max, csak a sima modell, de még ígyis akár 2x gyorsabb, mint az M1-es előd iMac. A kijelzőnk pedig egy 24 hüvelykes, 4,5K felbontású, gyönyörű Retina Kijelző.

 

A két komolyabb konfiguráció esetében hét különböző szín közül választhatunk majd: kék, zöld, rózsaszín, ezüst, sárga, narancs és lila. A 649 990 Ft-os belépőmodell esetében viszont csak négy opció áll majd rendelkezésünkre: kék, zöld, rózsaszín és ezüst.

 

Forrás: Apple

Megjelent az iPhone 15, iPhone 15 Pro, az Apple Watch 9, és Apple Watch Ultra 2

Megjelent az iPhone 15, iPhone 15 Pro, az Apple Watch 9, és Apple Watch Ultra 2

Szeptember 12-én az Apple bemutatott két új Apple Watch-ot, az Apple Watch 9-et, és az Apple Watch Ultra 2-őt, illletve az iPhone 15-öt, 15 Plus-t, a 15 Pro-t, és a 15 Pro Max-ot. Mai cikkünkben mindent megtudhattok ezekről az eszközökről.

 

Apple Watch 9

Az Apple Watch a világ legnépszerűbb órája, nem csak okos téren, hanem minden óra márka között az egész piacon. Első körben egy új szín érkezett a repertoárba, az iPhone után most már Rose Gold Apple Watch modell is elérhető, arany, ezüst, fekete, és Product (RED) mellett.

Szoftveresen két nagyobb újítást is hozott az Apple. Kezdésnek itt a NameDrop, aminek segítségével ha közel hozunk két órát, akkor átküldhetjük a névjegyünket, telefonszámmal, emaillel együtt. Hardveresen a 2 000 nites fényerő lenyűgöző, ez kétszerese a Series 8-nak, pont mint az Apple Watch ultra, illetve akár 1 nitig is le tud menni, ami rengeteg üzemidőt spóról majd nekünk.

 

Apple Watch Ultra 2

Az Watch Ultra 2 az Apple legkiforrottabb okosórája, 2022-ben mindenkit lenyűgözött a 2 000 nites kijelző, ezt idén 3 000 nitre emelték, ami a legmagasabb fényerő egy Apple Watch-on valaha. Az üzemidő miatt sem kell majd aggódni, ugyanis 36 óráig is használhatjuk majd az órát töltés nélkül, 72 óráig pedig energiatakarékos módban.

A váz alatt az S9-es chip dolgozik majd, ami végre nem a tavalyi, három év után. Szoftveresen elérhető lesz a gesztus vezérlés, két koppintással, az internet nélkül is működő Siri, ami már az egészségügyi adatainkat is meg tudja majd mondani nekünk, mint például a pulzusszám, vagy a véroxigén-szint. Emellett az új Ultra Wideband chipnek köszönhetően sokkal pontosabban, és gyorsabban találhatjuk majd meg az iPhone-unkat, vagy egy AirTag-et. Sötét környezetben pedig a szenzornak köszönhetően pedig automatikusan bekapcsol majd az éjszakai mód az órán.

 

iPhone 15 és iPhone 15 Plus

A sima iPhone modellek egy jó ideje vidámabb színekben pompáznak, ezek idén a rózsaszín, sárga, kék, zöld, és fekete. Emellett a legnagyobb változás a Dynamic Island, ami az iPhone 14 Pro-nál mutatkozott be tavaly, mostmár viszont az alap modelleknél is megkapjuk, amivel rengeteg hasznos és jópofa szoftveres funkció is párosul. A kijelző Super Retina XDR OLED, 6,1 collal az iPhone 15-nél, és 6,7 col az iPhone 15 Plus-nál. A csúcs fényerő 2 000 nit, ami kétszerese a tavalyi modellnek.

Kamerák esetében a Pro modellek után most itt is megkapjuk a 48MP-es főszenzort. Most pedig ha személyeket fotózunk, akkor automatikusan bekapcsol majd a portré mód.

Processzorunk a tavalyi csúcsmodellből kölcsönzött A16 Bionic, az iPhone 14 Pro-ból. Töltés terén pedig igazán nagy változás történt, ugyanis az összes iPhone 15 modell USB-C-t kapott, Lightning helyett. Így mostmár ugyanazzal a porttal tölthetjük az iPad-ünket, MacBook-unkat, iPhone-unkat, és AirPods Pro 2-őnket.

 

iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max

Külsőleg a legnagyobb újítás kétségtelenül a titán ház, a rozsdamentes acél után, ami egyszerre lett erősebb és könnyebb is. Ezen felül a némító csúszka is megújult, ami mostmár egy gomb, aminek a hosszan nyomásával előhívhatjuk a kamerát, bekapcsolhatjuk a vakut, hangjegyzetet készíthetünk, és így tovább. Természetesen némítani is tud majd, ez attól függ mit állítunk be hozzá.

Nem csak a külső számít, hanem a belső is, ahol az A17 Pro bújkál, ez egy 3nm-es gyártástechnológiával készült lapka, 19 milliárd tranzisztorral, és 6 magos CPU-val. Ennek köszönhetően már játszható a konzolon elérhető Resident Evil Village, és az Assasin’s Creed: Mirage, ez pedig csak a lista eleje. A második igazán nagy újítás, az USB-C port, Lightning helyett, ami 20x gyorsabb, mint az USB 2.

A fő kamera 48MP-es felbontású, itt pedig választható lesz a fókusztávolság is, 24MM, 28MM, és 35MM között. A második lencse egy optikai kamera, ami 3x, illetve iPhone 15 Pro Max esetén 5x optikai zoomra is képes. Ami igazán jövőbemutató, az viszont a 3D-s Spatial Video készítés, aminek köszönhetően térben élhetjük majd át az emlékeinket a jövőre megjelenő Vision Pro headsettel. Árak terén nem lett drágább a két modell, csupán a Pro Maxnál került ki a kínálatból a 128GB-os modell, ez ugyanis 256GB-ról indul, így technikailag drágább. A magyar árak nemsokára elérhetőek lesznek, ezekkel is jelentkezünk majd.

 

Forrás: Apple