Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

128GB tárhely elég egy iPhone-ba?

128GB tárhely elég egy iPhone-ba?

Az iPhone 15 „sok tárhelyet kínál sok fényképhez”, legalábbis az Apple ezzel büszkélkedik legújabb reklámjában. Hogy ez igaz-e rád, az attól függ, hogy mit csinálsz az iPhone-oddal, és hogy milyen tárolási opciót választasz. De mielőtt kinyitnád a pénztárcádat, íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni.

Az iPhone 15 belépőszintű tárhelyszintje 128 GB. Ez jelentős növekedés a 64 GB-os alapszinthez képest, amely egészen az iPhone 13 2021-es megjelenéséig fennmaradt. Ha figyelembe vesszük, hogy a 2018-as iPhone X mindössze 64 GB-tal érkezett, az Apple legújabb készülékének alaptárolási opciója akár nagyvonalúnak is hangozhat.

Ez a generációs felfelé irányuló elmozdulás azonban egyszerűen a nagyobb tárhely iránti növekvő igényt tükrözi, ahogy digitális szokásaink kiszélesednek, és a nagy felbontású fényképezéstől kezdve a több gigabájtos tripla-A játékokon át a kiterjedt alkalmazáskönyvtárakig mindent felölelnek.

Mivel az iPhone 15 kamerafunkciói már 48 megapixeles fényképeket és 4K videofelvételt is tartalmaznak, az ilyen nagy felbontású fájlok számára szükséges tárhely jelentős. Ezek a fejlesztések kétségtelenül javítják a rögzített tartalmak minőségét, de felemésztik a helyi tárolókapacitást is, így az egykor bőségesnek tűnő hely sok felhasználó igényeinek nem felel meg.

 

Az iCloud a megmentő?

Az Apple iCloud szolgáltatása megoldást kínál a készülék tárolási korlátaira, mivel számos olyan csomagot kínál, amelyek túlmutatnak a szűkös 5 GB-os ingyenes tárhelyen – ami őszintén szólva a legtöbb felhasználó számára nem elegendő. Az Apple fizetős iCloud+ tárhely-előfizetési csomagjai 50 GB, 200 GB és 2 TB tárhelyet kínálnak. Minden tervezet olyan kiegészítő funkciókat tartalmaz, mint az iCloud Privát Átjátszó, az E-mail cím elrejtés és az Egyéni e-mail tartományok. Jelenleg az előfizetők havi 399 Ft-ot fizetnek 50 GB felhőalapú tárhelyért, havi 1.290 Ft-ot 200 GB-ért és havi 4.490 Ft-ot 2 TB-ért.

icloud plus storage tiers

Nemrég az Apple 6 TB és 12 TB tárhelyre vonatkozó opciókat is felvett, így a kiterjedt tárhelyigényű felhasználók igényeit is kielégíti. Ezeknek azonban ára van, mind pénzügyileg, mind pedig a fájlok eléréséhez szükséges internetkapcsolat függősége szempontjából. A 6 TB-os iCloud+ csomag ára 12.990 Ft havonta, a 12 TB-os csomag ára pedig 26.990 Ft havonta. (Összehasonlításképpen: a Google 5 TB-os és 10 TB-os felhőalapú tárhelycsomagjai havi 9.200 Ft és 18.400 Ft-ba kerülnek.)

 

iPhone tárhely vs. iCloud

Míg a standard iPhone 15 modellek és az iPhone 15 Pro modellek 128 GB tárhellyel indulnak, az Apple 256 GB-os és 512 GB-os bővítési lehetőségeket kínál, az iPhone 15 Pro esetében pedig további 1 TB-os opciót. (Az iPhone 15 Pro Max modellek a duplájával, 256 GB tárhellyel indulnak, a frissítéskor pedig 512 GB és 1 TB is elérhető.)

Azzal, hogy az Apple 1 TB maximális kapacitást kínál az iPhone 15 Pro számára, olyan felhasználóknak kedveskedik, akiknek fontos, hogy közvetlenül a készülékükön hatalmas mennyiségű tárhely legyen. Ez az opció azonban 749.990 Ft-ba kerül, ami 250.000 Ft-tal drágább, mint az alapmodell. Ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy nem lenne-e gazdaságosabb és praktikusabb választás egy alacsonyabb kapacitású modell választása és annak további iCloud-tárolóval való kiegészítése. Például négy évre elegendő 2 TB-os iCloud-tároló 215.520 Ft-ba kerülne – ez 35 ezer Forinttal olcsóbb, mint egy 1 TB-os iPhone 15 Pro, és akár a készülék élettartamát is túlélheti.

Bármilyen döntést is hozol, az a használati szokásaidtól függ, valamint attól, hogy mennyire fontos Neked a fájljaidhoz való azonnali, offline hozzáférés a felhőalapú tárolás rugalmasságával és potenciális költségmegtakarításával szemben.

 

Az iPhone-tárhely jövője

A jelenlegi pályát figyelembe véve ésszerűnek tűnik, hogy az Apple a következő generációkban 256 GB-ra növeli az összes iPhone-modell induló kapacitását. Remélhetőleg a vállalat átértékeli az ingyenes iCloud-tároló 5 GB-nyi csekélyke tárhelyét is – a modern digitális fogyasztási szokások valóságát tükröző, nagyvonalúbb elosztás már biztosan esedékes.

 

Forrás: MacRumors

Ilyen lehet az új 2024-es OLED iPad Pro

Ilyen lehet az új 2024-es OLED iPad Pro

Az Apple OLED technológiát fejleszt az iPad számára, és az új kijelzők várhatóan már 2024 áprilisban megjelennek az iPad Pro modellekben. Most összegyűjtöttünk Nektek mindent egy helyen, amit az egyik, ha nem a legnagyobb iPad frissítésről tudni lehet.

 

Méret

Az Apple várhatóan a jelenlegi iPad Pro méretekhez hasonló méretekben kínálja majd az első OLED iPad-eket: egy kisebb, 11,1 hüvelykes és egy nagyobb, 13,1 hüvelykes modellt. A jövőben az OLED iPad modellek akár 15 hüvelykes méretűek is lehetnek, de az Apple egyelőre ragaszkodik a kisebb képernyőméretekhez.

ipad pro m1 feature

A pletykák szerint az Apple beszállítója, a BOE akár 15 hüvelykes OLED kijelzőket is fejleszt, amelyeket egy nagyobb méretű iPad-hez lehetne használni. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az Apple a 12,9 hüvelyknél nagyobb iPad-eket fontolgatja, és 2021-ben azt állította, hogy a nagyobb méretek „néhány év múlva, de akár teljesen el is hagyhatják.

 

Az OLED iPad Pro modellek az új kijelzőtechnológiának köszönhetően sokkal vékonyabbak lehetnek, mint a jelenlegi LED-es változatok. A nagyobb, 12,9 hüvelykes iPad Pro például több mint 1 mm-rel vékonyabb lehet.

 

 • A jelenlegi 11 hüvelykes iPad Pro – 247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm
 • Jövőbeli 11 hüvelykes iPad Pro – 249,7 mm x 177,5 mm x 5,1 mm
 • Jelenlegi 12,9 hüvelykes iPad Pro – 280,6 mm x 214,9 mm x 6,4 mm
 • Jövőbeli 13 hüvelykes iPad Pro – 281,5 mm x 215,5 mm x 5,0 mm

 

A közelgő ~11 hüvelykes és ~13 hüvelykes iPad Pro modellek CAD-modelljei némi betekintést engednek abba, hogy milyen vékonyak lesznek a táblagépek.

11 inch ipad pro 2024

11 inch ipad pro 2024 thickness

11 hüvelykes 2024-es iPad Pro

Az Apple kínai és más országokban található gyáraiból gyakran szivárognak ki az Apple még ki nem adott készülékeinek CAD-modelljei, mivel az információk nagyon értékesek a tokgyártók számára. A tokgyártók ezeket a méréseket használják fel az új termékek tokjainak tervezéséhez, hogy elsőként kerülhessenek piacra egy új készülékmérethez való védő tokkal.

13 inch ipad pro 2024

13 inch ipad pro 2024 thickness

13 hüvelykes 2024-es iPad Pro

 

OLED fejlesztések

Az Apple által a 12,9 hüvelykes iPad Pro esetében jelenleg használt mini-LED technológiához képest az OLED mélyebb feketéket, gyorsabb frissítési sebességet és jobb kontrasztot hoz.

Az OLED kijelzővel minden egyes pixel fényereje egyedileg szabályozható, ami azt jelenti, hogy a tévéműsorok, filmek és más, nagy dinamikatartományú megvilágítást használó tartalmak sokkal valósághűbben és élethűbben fognak kinézni, mint egy mini-LED kijelzőn, attól függően, hogy az Apple mennyire tudja növelni a fényerőt. Az OLED-kijelzők arról is ismertek, hogy jobb betekintési szögekkel rendelkeznek, mint a LED-kijelzők, de ez egy táblagép méretű eszközön kevésbé fontos, mint például egy tévénél.

12

Az OLED kijelzők hatékonyabbak, mint a mini-LED kijelzők, különösen az Apple által használni tervezett dual-stack technológiával. Az OLED kijelzővel felszerelt iPad Pro modellek esetében jobb akkumulátor-üzemidőre számíthatunk, és ez megkönnyítheti az iPad állandóan bekapcsolt kijelzőtechnológiáját.

Az OLED technológiának lehetnek hátrányai, mint például a beégés és a maximális fényerővel kapcsolatos problémák, de az Apple olyan technológiát használ, amely enyhíti ezeket a problémákat. Sajnos ez az első iPad Pro modelleket jóval drágábbá teheti. Az Apple a pletykák szerint „páratlan” képminőségre törekszik, valamint olyan kialakításra, amely csökkenti az iPad kijelző vastagságát és súlyát.

 

Matt kijelző opció, és vékonyabb kávák

Az Apple a Studio Display nano-textúrás üvegéhez hasonló matt képernyő opciót is bevezethetne, amelyet a standard fényes felület mellett kínálnának. A matt képernyő -4° és +29° közötti homályossággal rendelkezik, és az Apple valamilyen kék fényt blokkoló technológiát hirdethetne a szemek védelme érdekében. A kijelzők matt felületeit gyakran úgy tervezik, hogy minimalizálják a becsillanást és a tükröződéseket.

Az Apple az iPad Pro kijelző keretének méretének csökkentését tervezi, a keretek körülbelül 10-15 százalékkal vékonyabbak lehetnek.

 

M3 chip technológia

A 2024-ben érkező iPad Pro modellek várhatóan az M3 chipet kapják majd, amelyet először a MacBook Pro és az iMac modellekben használtak. A 3 nanométeres eljárással készült M3 chip gyorsabb CPU-val és GPU-val rendelkezik, mint a jelenlegi iPad Pro modellekben található M2 chip.

M3 Chip Apple Event Slide

 

Előlapi kamera

A közelgő iPad Pro előlapi kamerája várhatóan nem a készülék tetején, hanem az oldalán lesz elhelyezve, ami lehetővé teszi, hogy a kamera függőlegesen álljon, amikor az iPad hosszanti irányban van elhelyezve. A jelenlegi iPad Pro kamerája a tetején van, így a kamera csak akkor áll függőlegesen, amikor portré módban használják.

iPad Pro 2024 Landscape Camera Feature

Egy olyan kamera, amely akkor is függőlegesen áll, amikor az iPad oldalra fordítva, fekvő módban van, olyan készülékek esetében lenne értelme, amelyeket állványokkal és billentyűzetekkel használnak, mint például a Magic Keyboard. A változtatás lehetővé teszi, hogy a Magic Keyboardhoz csatlakoztatott iPad Pro ebben a tájolásban maradjon a FaceTime és más videohívásokhoz.

 

Árazás

Több pletyka is arra utalt, hogy az OLED iPad Pro-k drágábbak lesznek, az információk eltérően szóltak arról, hogy mekkora áremelkedést láthatunk majd. A The Elec szerint a 11 hüvelykes OLED iPad Pro ára 1500 dollárnál (kb.: 550.000 Ft), míg a 13 hüvelykes modellé 1800 dollárnál (kb.: 660.000 Ft) kezdődhet.

apple logo cash feature

A költségek várhatóan az OLED panelek miatt emelkednek, amelyek beszerzése többe kerül. Az Apple új gyártási folyamatokat használ, amelyeket még nem kombináltak a szükséges méretű OLED-panelek előállításához. Az Apple vékony kialakítást szeretne tandem-stack kialakítással, egy olyan kijelzőgyártási technikával, amely javítja a kijelző élettartamát és hatékonyságát. A dual-stack konstrukció akár négyszeresére növelheti az OLED-panelek élettartamát, és nagyobb fényerőt is eredményez.

A Samsung és az LG Display szállítja a paneleket az OLED iPad Pro-hoz. A Samsung a 11 hüvelykes modellhez, míg az LG a nagyobb iPad Prohoz gyártja a paneleket.

 

MagSafe töltés

A következő generációs iPad Pro potenciálisan tartalmazhatja a MagSafe töltés támogatását.

Még 2021-ben Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa azt mondta, hogy az Apple üveg hátlapot fontolgat a 2022-es iPad Pro számára, ami lehetővé tenné a MagSafe vezeték nélküli töltési képességeket. A 2022-es iPad Pro modellek nem rendelkeztek vezeték nélküli töltéssel, üveg hátlappal, vagy említésre méltó dizájnváltozásokkal, de elképzelhető, hogy az Apple egy későbbi bevezetésre tervezi ezt a funkciót.

Next iPad Pro Might Support MagSafe Charging - MacRumors

Az Apple jövőre tervezhet egy üveg hátlappal rendelkező iPad Pro-t, amely támogatná a MagSafe és a Qi alapú töltést. Arra is van esély, hogy az iPadre vonatkozó MagSafe töltés, amiről hallunk, inkább egy Mac-szerű mágneses töltőre utal, mint egy iPhone-stílusú mágneses töltőre, de ez még nem derült ki.

 

Tárhely

Az Apple akár 4 TB tárhelyet is kínálhat, ami a jelenlegi 2 TB-os maximum duplája lenne. A jelenlegi iPad Pro modellek 256 GB, 512 GB, 1 TB vagy 2 TB tárolókapacitással kaphatók.

 

Új Magic Keyboard

A megújult, OLED kijelzővel ellátott iPad Pro modellekhez a Magic Keyboard frissített változata is jár majd, amely nagyobb trackpad-et tartalmaz, hogy az iPad Pro jobban hasonlítson egy laptopra, mint a jelenlegi modell.

What's Next for the iPad Magic Keyboard and Apple Pencil - MacRumors

 

Apple Pencil 3

Voltak pletykák egy harmadik generációs Apple Pencil-ről, amely cserélhető mágneses hegyekkel rendelkezik, és ha készül egy új Apple Pencil, akkor az a felfrissített iPad Pro modellekkel együtt jelenhet meg.

Apple Pencil 3 with changeable magnetic tips coming this week - GSMArena.com news

 

Megjelenési dátum

Az Apple várhatóan áprilisban mutatja be az OLED iPad Pro modelleket. Voltak olyan pletykák, amelyek szerint az iPad Pro március 26-án mutatkozik be, de ez megcáfolódott, és várhatóan csak április elején láthatjuk az új modelleket.

Ti várjátok már az új OLED iPad Pro-t? Mi az ami leginkább lázba hoz Titeket vele kapcsolatban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

iPhone 16 Pro – ez a 10 új funkció érkezhet

iPhone 16 Pro – ez a 10 új funkció érkezhet

Bár az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max megjelenéséig még körülbelül hét hónap van hátra, máris számos pletyka kering a készülékekkel kapcsolatban. Az alábbiakban az eddig várható új funkciókat és változásokat foglaltuk össze.

 

Nagyobb kijelzők

The display size of the iPhone 16 Pro / Pro Max is expected to expand by 0.2 inches - iPhone Wired

Ross Young, a Display Supply Chain Consultants vezérigazgatója szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max nagyobb, 6,3, illetve 6,9 hüvelykes kijelzővel lesz felszerelve. A készülékek várhatóan magasabb képarányúak lesznek a változás részeként. Összehasonlításképpen az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max 6,1, illetve 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

 

 

„Rögzítés” gomb

Apple Hub on X: "New details about the “Capture button” on the upcoming iPhone 16 models: - mechanical camera button - responds to touch and pressure - zoom in and out by

Az Apple a pletykák szerint egy új „rögzítőgombot” tervez, amely a videófelvételek rögzítésére szolgáló nyomás- és csúsztatásvezérléssel rendelkezik majd az összes iPhone 16-os modellben. A gomb várhatóan a bekapcsológomb alatt lesz elhelyezve.

 

 

48 megapixeles ultraszéles kamera

Jeff Pu, a Haitong International Securities hongkongi székhelyű befektetési cég technológiai elemzője szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max egy továbbfejlesztett 48 megapixeles ultraszéles kameraobjektívvel rendelkezik majd, amely nagyobb felbontású, részletgazdagabb fotókat készít 0,5×-es módban történő fényképezéskor.

 

 

Wi-Fi 7 támogatás

Apple добавит поддержку Wi-Fi 7 в iPhone 16. Что это даст

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max Pu szerint támogatni fogja a Wi-Fi 7-et is. Ez lehetővé tenné, hogy a készülékek egyszerre küldjenek és fogadjanak adatokat a 2,4 GHz-es, az 5 GHz-es és a 6 GHz-es sávban, ami gyorsabb Wi-Fi sebességet, alacsonyabb késleltetést és megbízhatóbb kapcsolatot eredményezne. A Wi-Fi 7 várhatóan több mint 40 Gbps-os adatátviteli csúcssebességet kínál majd, ami a Wi-Fi 6E-hez képest 4-szeres növekedést jelent.

 

 

A18 Pro chip

Kiderülhetett, mennyire lesz erős az iPhone 16 Pro és Pro Max - PCW - A megújult PC World

Az Apple következő generációs A18 Pro chipje várhatóan a TSMC második generációs, N3E néven ismert 3 nm-es eljárással készül majd.

 

 

Továbbfejlesztett hőkialakítás

Az iPhone 16 Pro modellek a pletykák szerint új hőkialakítást kapnak a jobb hőelvezetés érdekében. A legújabb Apple Watch modellekhez hasonlóan az akkumulátor fém burkolatot kaphat.

 

 

Fejlett 5G

Az iPhone 16 Pro modellek a Qualcomm Snapdragon X75 modemjével lesznek felszerelve a gyorsabb és energiatakarékosabb 5G kapcsolat érdekében Pu szerint. A modem támogatja az „5G Advanced” szabványt, amelyet „az 5G következő fázisaként” és „a 6G felé vezető evolúcióként” jellemeztek.

 

 

Továbbfejlesztett mikrofonok a generatív mesterséges intelligenciához

AI-Infused iOS 18 Lauded as 'Ambitious and Compelling' by Apple Execs - MacRumors

Az iPhone 16 modellek jelentősen továbbfejlesztett mikrofonokat tartalmaznak majd, amelyek nagyobb jel-zaj aránnyal és jobb vízállósággal rendelkeznek Ming-Chi Kuo, az Apple ellátási lánc elemzője szerint. A továbbfejlesztett mikrofonok lehetővé tennék, hogy a készülékek tisztábban hallják a hangot, ami növelheti a Siri pletykák szerint az iOS 18 generatív AI funkcióinak a pontosságát.

 

 

5× optikai zoom az iPhone 16 Pro esetében

Apple Explains Why iPhone 15 Pro Max is Limited to 5x Optical Zoom - MacRumors

Az iPhone 15 Pro Max 5× optikai zoommal rendelkező tetraprizmás teleobjektív rendszere Kuo szerint a normál iPhone 16 Pro-ra is kiterjed majd 2024-ben.

 

 

Több mag a Neural Engine-hez

Az iOS 18 pletykált generatív AI-funkciói közül néhány kizárólag az iPhone 16 modellekhez tartozhat, részben azért, mert a készülékek „jelentősen” több maggal rendelkező, továbbfejlesztett Neural Engine-t kaphatnak.

Az Apple várhatóan szeptemberben jelenti be az iPhone 16 Pro modelleket. Sőt még azt sem kizárt, hogy egy Ultra változat is érkezik, a két Pro modellen felül, amivel már öt modell lesz a palettán. A készülékekkel kapcsolatos további részletek az elkövetkező hónapokban fognak felszínre kerülni, ezért mindenképpen érdemes lesz követni minket.

Te mit vársz leginkább az iPhone 16 Pro-val kapcsolatban? Írd le nekünk kommentben!

Ezekkel készül nekünk az Apple 2024-re

Ezekkel készül nekünk az Apple 2024-re

2024 az Apple történelmét meghatározó évének ígérkezik. A Vision Pro régóta várt megjelenésétől kezdve az iPad termékcsalád teljes megújulásáig sok mindenre lehet számítani. Íme minden, amit tudunk arról, hogy mi jön idén az Apple-től, termékkategóriákra lebontva. Ez egy két részes cikksorozat második fele, aminek az első felét ezen a linken éritek el.

 

 

iPhone 16 és iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro: Everything We Know | MacRumors

Új év, új iPhone, idén pedig az iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max-ot fogja jelenteni. A Pro modellek esetében az egyik legnagyobb változás az lesz, hogy a kijelzők valamivel nagyobbak lesznek.

Az iPhone 16 Pro várhatóan 6,3 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, ami az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes kijelzőjéhez képest nem óriási, de észrevehető különbség lesz. Az iPhone 16 Pro Max pedig a hírek szerint 6,9 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, az iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzőjéhe után.

A hírek szerint minden iPhone 16 modell egy új „rögzítő gombot” kaphat majd a jobb oldalon, a bekapcsológomb alatt. Ez a gomb a videók rögzítésére szolgál majd, amivel az Apple a Vision Pro-n megtekinthető térhatású videók rögzítésére szeretné felhívni a figyelmet.

iPhone 16 rumored to gain new capacitive 'Capture Button'

Ezzel összhangban az iPhone 16 újratervezett kameraelrendezéssel fog érkezni, amely lehetővé teszi a térhatású videók rögzítését. Jelenleg csak az iPhone 15 Pro modellek képesek térhatású videó rögzítésére. Az Apple egyértelműen a térbeli videofunkciók bővítésére törekszik a Vision Pro és a szélesebb körű „Apple Vision” termékcsalád bevezetésének felfuttatásával.

Ami az egyéb kameraváltozásokat illeti, Ming-Chi Kuo arról számolt be, hogy az iPhone 16 termékcsalád egy továbbfejlesztett 48 megapixeles ultraszéles kamerát kap. Ez várhatóan hasonlóan viselkedik majd, mint a jelenlegi iPhone modellek 48 megapixeles fő érzékelője, ahol a mesterséges intelligencia a nyers 48 megapixeles információból mintát vesz, hogy 12 vagy 24 megapixeles képet készítsen.

Leaked iPhone 16 'prototypes' point to possible return of vertical camera layout | Macworld

Az iPhone 16 Pro ugyanazt az 5x-es teleobjektíves kamerát kapja meg, amely jelenleg az iPhone 15 Pro Max modellben is elérhető.

Emellett az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus a hírek szerint a Művelet gomb továbbfejlesztett változatával is rendelkezik majd, amely jelenleg kizárólag az iPhone 15 Pro modelleken található meg. Az új Művelet gomb állítólag olyan dolgokat tartalmaz majd, mint például nyomásérzékelő a szélesebb funkciópaletta érdekében.

Jelen állás szerint az iPhone 16 bejelentésére és megjelenésére szeptemberben számítunk, ahogy szinte minden évben eddig.

 

Apple Watch

Apple Watch X Feature

Hogy pontosan mit várhatunk az Apple Watch-tól idén, az nem világos. A pletykák szerint az Apple egy jelentős új „Apple Watch X” terméken dolgozik, de még mindig van némi ellentmondás azzal kapcsolatban, hogy az Apple Watch X készen áll-e az idei évre.

Az Apple Watch X-et a Bloomberg úgy jellemezte, mint az Apple Watch legnagyobb újratervezését a 2015-ös bemutatása óta. Az Apple többek között arra törekszik, hogy az Apple Watch vékonyabb lehessen, ne az a krumpli, amit most viselünk.

Az Apple Watch X egyik legnagyobb újítása a szíjak rögzítésére szolgáló új mágneses rendszer lesz. Az Apple állítólag azt tervezi, hogy elhagyja a jelenlegi rögzítési mechanizmust, mivel a mérnökök úgy ítélték meg, hogy az egyszerűen túl sok helyet foglal el a termék házában. Az Apple ehelyett azt reméli, hogy ezt a helyet más dolgokra, például egy nagyobb akkumulátorra tudja felhasználni.

Apple Watch X LEAKED: New Magnetic Band System Explained - YouTube

A változtatás hátulütője azonban az, hogy ez megszakítja a kompatibilitást az összes meglévő Apple Watch szíjjal. Ez azt jelenti, hogy bármelyik, ma meglévő Apple Watch szíjad nem fog működni az Apple Watch X-szel.

Ismét van némi bizonytalanság, hogy az Apple Watch X 2024-re elkészül-e vagy sem. Lehetséges, hogy a frissítés csak 2025-ben érkezik. Az sem különösebben világos, hogy az Apple Watch X hogyan fog illeszkedni az Apple Watch termékcsaládba.

Ha az Apple készen áll arra, hogy idén új Watch-ot dobjon piacra, akkor arra számítanánk, hogy az iPhone 16-os termékcsaláddal együtt debütál szeptemberben.

 

Mac

OLED MacBook Air and iPad Pro coming in 2024 - 9to5Mac

Ha Mac rajongó vagy, akkor ne félj. Az Apple 2024-re is tartogat számodra néhány dolgot. Az első M3-mal hajtott Mac-ek tavaly októberben debütáltak, kezdve a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro-val és a 24 hüvelykes iMac-kel. Idén várhatóan folytatódik ez az átállás az M3-ra.

Először is, az Apple a 13 hüvelykes és 15 hüvelykes MacBook Air új, M3-as chippel hajtott változatain dolgozik. Az új MacBook Air termékcsalád várhatóan valamikor 2024 márciusa körül jelenik meg.

A Mac Studio és a Mac Pro új, M3 Max és M3 Ultra lapkával hajtott változatára is számíthatunk hamarosan. Legutóbb azonban a Bloomberg arról számolt be, hogy ezek az új asztali Mac-ek „legkorábban 2024 végén, ha nem 2025-ben” várhatóak.

M3 Ultra Mac Studio Rumored to Launch in Mid-2024, But No Sign of New Mac Pro - MacRumors

Sőt, a Bloomberg novemberben arról számolt be, hogy az M3 Ultra „széleskörű tesztelése” sem kezdődött még meg az Apple-n belül.

Mi a helyzet a Mac minivel? A Mac mini jelenleg M2 és M2 Pro konfigurációban kapható. Feltételezzük, hogy az M3 és M3 Pro frissítés valamikor idén érkezik, de jelenleg nincsenek részletek arról, hogy pontosan mikor.

 

AirPods

AirPods Fourth Generation Feature Red

Végül, de nem utolsósorban itt van az Apple AirPods termékcsaládja. A hírek szerint 2024-re az Apple egy nagyobb frissítést készít elő a belépő szintű AirPodshoz, és egy nem túl nagy változást az AirPods Maxhoz.

 

AirPods 4

A Bloomberg szerint az AirPods 3 nem volt olyan sikeres eladásokban, mint azt az Apple remélte, ami arra késztette a vállalatot, hogy 2024-től újraértékelje a termékpalettát. A jelentés részletezi, hogy mind az AirPods 2, mind az AirPods 3 még idén kivezetésre kerül, és a tervek szerint az AirPods 4 két különböző verziója is debütálhat.

A közelgő AirPods 4 modellek várhatóan egy „hibrid dizájnt” mutatnak majd be, amely egyesíti az AirPods 3 és az AirPods Pro elemeit. Az AirPods Pro-tól eltérően azonban ezek az új modellek nem tartalmaznak majd cserélhető és testre szabható gumiharangokat. Egy másik jelentős változás a Lightningról USB-C-re való váltás a töltésnél.

Az AirPods 4 magasabb kategóriás változata olyan funkciókkal rendelkezik majd, mint a zajszűrés és a továbbfejlesztett töltőtok, fejlett Lokátor integrációval és hangszórókkal a riasztásokhoz.

AirPods Max

AirPods Max 2! 2024!. Apple's Most Premium Headphones Ever! | by Youssef Mohamed | Mac O'Clock | Medium

Az AirPods Max rajongók számára a történet sokkal kevésbé izgalmas. A Bloomberg arról számolt be, hogy az új AirPods Max valamikor 2024 végén érkezik, de az egyetlen változás a Lightningról USB-C-re való váltás lesz a töltőcsatlakozónál. Emellett pedig, lehet, hogy új színek is lesznek.

Ha egy modernebb chipet tartalmazó AirPods Max-ban reménykedtél, úgy tűnik, nincs szerencséd. Az AirPods Max először 2020 decemberében mutatkozott be, és azóta nem frissült.

Te mit vársz a legjobban az Apple-től 2024-ben? Írd le kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac

Ezt várjuk az Apple-től 2024-ben

Ezt várjuk az Apple-től 2024-ben

2024 az Apple történelmét meghatározó évnek ígérkezik. A Vision Pro régóta várt megjelenésétől kezdve az iPad termékcsalád teljes megújulásáig sok mindenre lehet számítani. Íme minden, amit tudunk arról, hogy mi jön idén az Apple-től, termékkategóriákra lebontva. Ez egy két részes cikksorozat első fele, aminek a második felét ezen a linken éritek majd el, 1-2 héten belül.

spoilerveszély: sok minden készül az idei évre.

Vision Pro

Apple Releases visionOS 1.0.1 Ahead of Vision Pro Launch - MacRumors

Az Apple 2024-et várhatóan a Vision Pro, az Apple új headsetjének megjelenésével indítja, amelyet először a 2023-as WWDC-n jelentettek be. Az Apple bejelentette, hogy a Vision Pro 2024 február 2-án jelenik meg az Egyesült Államokban, és még ebben az évben a világ más országaiban, várhóan első körben Kanadában és az Egyesült Királyságban.

A Vision Pro ára 3499 dollárról indul majd, természetesen erre még rájön az extra tárhely, ha nem lenne elég a 256GB, illetve a vényköteles lencsék is szépen meg tudják majd dobni az árat.

Az iPad termékcsalád teljes átdolgozása

Bloomberg: Apple set to revamp entire iPad lineup in 2024 - NotebookCheck.net News

2023-ban az Apple egyetlen új iPad-et sem mutatott be. Valójában az egyetlen iPad-hez kapcsolódó hardveres bejelentés az új, USB-C-vel ellátott Apple Pencil volt. Izgalmas, igaz?

Szerencsére 2024 sokkal eseménydúsabb évnek ígérkezik az iPad számára. A pletykák szerint az Apple az összes jelenleg forgalomban lévő iPad-ből készül egy új generációval.

iPad Air

New iPad Air, iPad Pro, and MacBook Air Models Likely to Launch in March or April - MacRumors

Az iPad termékcsalád egyik legnagyobb változása 2024-ben várhatóan egy új, 12,9 hüvelykes iPad Air lesz. Jelenleg az Apple kizárólag 10,9 hüvelykes iPad Air modellt árul. Ez lenne az első alkalom, hogy két különböző képernyőméretben is megjelenne az „olcsóbb” iPad.

Az új méreten kívül nem számítunk sok más változásra az iPad Air formatervét vagy funkcióit illetően. Az egyetlen további említésre méltó különbség az új processzor lesz: az Apple a jobb teljesítmény és hatékonyság érdekében a jelenlegi M1-es chipről minden bizonnyal majd az M2-esre frissíti az iPad Air-t.

Az új iPad Air modellek bejelentése és megjelenése valamikor március környékén várható.

iPad Pro

Apple Expected to Update Entire iPad Lineup Next Year - MacRumors

Az iPad-nek nem nagy fizikai megújulásra, hanem jobb szoftverre lenne szüksége. Az Apple iPad Pro csúcsmodelljeinek rajongói számára sok mindenre számíthatnak 2024-ben. A legfontosabb, hogy az iPad Pro termékcsalád átáll az OLED kijelző-technológiára. Jelenleg a 11 hüvelykes iPad Pro LCD-kijelzőt, míg a 12,9 hüvelykes mini-LED-et használ.

Emellett a 2024-es iPad Pro termékcsalád 11 és 13 hüvelykes képernyőméretben lesz elérhető. A 12,9 hüvelykről 13 hüvelykre történő enyhe növekedés a kisebb keretek formájában valósulhat meg, ami lehetővé teszi az Apple számára, hogy növelje a képernyő méretét, miközben megtartja ugyanazt az általános házat.

How Much Will Apple's OLED iPad Pro Models Cost? - MacRumors

 

Az OLED-re való váltás az iPad Pro termékcsaládban más változásokat is feloldhat. Az OLED kijelzők például elméletileg lehetővé tennék az Apple számára, hogy vékonyabbá tegye az iPad Prót. Pletykák szerint nagyobb dizájnváltozások is érkeznek az iPad Pro modellekhez, de hogy ezek a dizájnváltozások idén debütálnak-e, még nem tudni.

Belül az iPad Pro modellek a legújabb generációs M3 processzorokat fogják használni. Ez jobb teljesítményt és hatékonyságot tesz lehetővé például a profi szintű alkalmazások, a több appos munkavégzés és egyéb dolgok számára.

Mindezek a változások azonban növelni fogják az iPad Pro árát. Az OLED panelek nem csak drágábbak, mint az LCD és a mini-LED, de az Apple az OLED panelek legfejlettebb változatát tervezi használni a piacon. A jelenlegi állás szerint a 11 hüvelykes iPad Pro 799 dolláros, míg a 12,9 hüvelykes iPad Pro 1099 dolláros áron indul.

Az új iPad Pro modellek bejelentésére és megjelenésére valószínűleg valamikor március környékén kerül sor.

Új Magic Keyboard és Apple Pencil 3

What's Next for the iPad Magic Keyboard and Apple Pencil - MacRumors

Az új iPad Pro modellekhez a Bloomberg értesülései szerint az Apple egy új Magic Keyboard kiegészítőn dolgozik. Az új Magic Keyboard állítólag az iPad Pro-t „inkább egy laptophoz teszi majd hasonlatossá, és egy stabilabb, alumíniumból készült keretet alkalmaz majd.

Ezzel szemben az új iPad Air modellek állítólag a meglévő Magic Keyboard-ot fogják használni.

Eközben az Apple feltehetőleg az Apple Pencil új verzióját is előkészíti, amely az új iPad Pro-val együtt jelenik meg. A részletek itt még kissé homályosak, de a pletykák egy olyan hardveres változtatásra utalnak, amely támogatja a különböző tollakat, ceruzákat, zsirkrétákat szimuláló, cserélhető, mágnesesen rögzített hegyeket.

iPad mini és iPad 10: 2024 vége

Ipad: iPad mini refresh may come in 2024 - Times of India

Végül, de nem utolsósorban az Apple az alapmodell iPad, valamint az iPad mini frissített változatain is dolgozik. Ezek a készülékek gyorsabb processzorokkal, valószínűleg A16-ossal frissülnek a nagyobb teljesítmény és a hatékonyság javulása érdekében. Egyéb jelentős változások nem várhatóak.

Talán a legfontosabb, hogy az iPad 11 bevezetése azt jelenti, hogy az Apple leállítja az iPad 9-et. Az iPad 9 az utolsó olyan iPad modell, amely Home gombbal és Lightning porttal rendelkezik. Ez azt is lehetővé teszi, hogy az Apple megszüntesse a Lightning-csatlakozóval ellátott első generációs Apple Pencilt.

Az új iPad 11 és az iPad mini 7 bejelentése és megjelenése valamikor 2024-ben várható.

WWDC 2024

Announcing the Swift Student Challenge 2024 - Latest News - Apple Developer

Júniusban az Apple valószínűleg megtartja éves Worldwide Developers Conference – vagy WWDC – eseményét. Ezen többek között a következő kör szoftverplatformjainak bemutatására kerül sor:

 • iOS 18
 • iPadOS 18
 • watchOS 11
 • tvOS 18
 • macOS 15
 • visionOS 2

iOS 18

iOS 18 – új funkciók, megjelenés, minden, amit eddig tudunk - iCentrum Apple Szerviz

A WWDC 2024 címszereplő platformja az iOS 18 lesz. Októberben a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman áttekintést adott az Apple iOS 18-ra vonatkozó ambícióiról, nevezetesen az új mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókra összpontosítva.

Ez a jelentés kiemelte az Apple és Craig Federighi szoftvercsapatán belüli „rendeletet”, miszerint az iOS 18-at „a vállalat large language model-jén futó funkciókkal kell megtölteni”.

Íme, milyen módon képzeli el az Apple az iOS 18 mesterséges intelligenciával való kiegészítését:

 • Egy továbbfejlesztett Siri változat, amely egy új AI-rendszert használ, amely a nagy nyelvi modell technológiáját használja az okosabb válaszok érdekében.
 • A mesterséges intelligencia integrálása az Üzenetek alkalmazásba, amely lehetővé teszi a kérdésekre való automatikus válaszadást és a mondatok kiegészítését.
 • Új AI-funkciók az Apple Music-ban az egyéni lejátszási listák létrehozásához.
 • A generatív AI bevezetése az iWork alkalmazásokban, például a Keynote és a Pages alkalmazásban.
 • Generatív AI-eszközök beépítése az Xcode-ba, amelyek segítik a fejlesztőket a hatékonyabb alkalmazásfejlesztésben.

Testing Apple's AI in Siri: How Well Does It Really Work? - Softonic

Továbbá egy meglepő lépéssel az Apple októberben bejelentette, hogy az iPhone-ok 2024-ben kezdik el támogatni az RCS-t. Az RCS, a Rich Communication Services rövidítése, a hagyományos SMS és MMS modern alternatívája. Ez a frissítés számos, az iMessage-re jellemző funkciót hoz majd az iPhone és az Android felhasználók közötti szöveges interakciókba.

Az Apple jelezte, hogy az RCS-támogatás „még a jövő év folyamán” egy szoftverfrissítésen keresztül kerül az iPhone-ra. Ez az időzítés arra utal, hogy a funkciót az iOS 18-ba integrálják.

Az iOS 18 valószínűleg júniusban jelenik meg a fejlesztők számára bétatesztelésre, majd júliusban nyilvános bétaverzió, és szeptemberben a szélesebb nyilvánosság számára történő kiadás következik.

Izgalmasan hangzik a 2024 Apple fronton? Ti mit vártok leginkább? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac

Ezt kapod az Apple Vision Pro mellé a dobozban

Ezt kapod az Apple Vision Pro mellé a dobozban

Az Apple további részleteket jelentett be a Vision Pro elérhetőségéről. Egy tegnapi sajtóközleményben tették közzé, hogy a Vision Pro február 2-ától, péntektől lesz elérhető az Egyesült Államok összes Apple Store üzletében. Emellett az Apple Online Store-ban is megvásárolható lesz.

A Vision Pro előrendelése január 19-én, pénteken kezdődik majd.

Az indulás részleteivel együtt most már mindent tudunk, ami a 3.499 dollárról induló Vision Pro dobozába kerül majd.

Az Apple ma részletezte, hogy a ZEISS Optical lencsék 99 dollárba kerülnek, a vénykötelesek pedig 149 dollárba.