Nyitvatartás:  H‑P.:  10:00‑18:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva
Hivj most:  +36 30 340 60 61
Nagy űrt tölthet be az iPhone 13 új színe

Nagy űrt tölthet be az iPhone 13 új színe

Az iPhone 12 Pro-k idén “csak” 4 színben jelentek meg: grafit, ezüst, kék és arany. Ebből az óceánkék az ami teljesen újnak számít, ez pedig a tavalyi méregzöld színt váltotta, ami pedig az iPhone 11 Pro telefonokban mutatkozott be. Ugyanakkor az arany szín kissé hánytatott sorsú, ugyanis az évek alatt már mindenféle árnyalatban pompázott. Ez az iPhone 6S esetében még igazi arany árnyalatú volt, iPhone 8 esetében inkább már a púderszínre hajazott, de idén úgy tűnik, hogy visszatérhet az iPhone 6S-ben bemutatott rózsaarany szín. Ez már akkoriban is nagy sikert aratott és idén is aligha lesz kisebb kereslet rá, a kérdés csak az, hogy a sima arany marad-e, vagy csak ez az egy opció lesz.

Idén már azt is pletykálták, hogy egy nagyon különleges fekete színen dolgozik az Apple, ami ténylegesen mély fekete lesz, még az acélkereten is, nem pedig csak grafitos fekete. Valószínűleg ez is nagyobb sikert aratna, csak úgy mint az iPhone 7 esetében a kétféle fekete, a matt és a Jet Black. Úgy tűnik idén az Apple nagyobb hangsúlyt fektet a tökéletes színek megtalálására, ami sokak számára fontos szempont lehet, hiszen telefonjaink manapság már a stílusunk része is egyaránt!

M1 chippel érkezhetnek az új iPhone-ok is?

M1 chippel érkezhetnek az új iPhone-ok is?

Nemrégiben tartotta meg az Apple az idei év első bemutatóját, aminek keretén belül rengeteg új és érdekes termékről rántották le a leplet. Érkezett iPhone 12-es új színben, a régóta várt AirTag, új színes iMac és az est legnagyobb meglepetése az M1 chippel ellátott iPad Pro, amire talán senki sem számított. Az M1-es architektúráról ma már tudjuk, hogy köröket ver a konkurenciára, mivel bivaly erős és emellett energiatakarékosabb is, így hihetetlen üzemidőt biztosít a MacBook-ok számára.

Ezután a meglepetés után viszont adja magát a kérdés: az iPad után vajon az iPhone következne, amelyik megkapja az M1-es processzort? A válasz nem túl meglepően egy nem! Az Apple A-szériás chipjei ugyanis már korábban hátrahagyták ellenfeleit, így látszólag tökéletesen elégedettek a teljesítménnyel, amit ezek a lapkák nyújtanak. Akkor meg minek tennének a telefonjaikba is még százszor erősebbet, ha így is mindenre képes a mostani?

 

És miből gondoljuk, hogy ez így lesz, vagyis éppen hogy nem lesz? Napjaink egyik legnagyobb szivárogtatója, Jon Prosser ugyanis utána járt a kérdésnek és egy Apple mérnöktől kaptuk meg a nagyon magabiztos választ. Ha érdekelnek a részletek, mindenképpen nézzétek meg a videóját!

 

 

Megérkezett az iOS 14.5.1

Megérkezett az iOS 14.5.1

Tegnap este folyamán érkezett egy kisebb biztonsági frissítés a múlthéten megjelent 14.5-höz, ami rengeteg újdonságot hozott nekünk, többek közt a Face ID-s iPhone-ok egyszerűbb feloldását ha rendelkezünk Apple Watch-csal, meg persze az alkalmazások nyomkövetésének korlátozást. Ez utóbbi viszont sokaknál problémás lehetett, ugyanis egy hiba miatt nem engedte a rendszer sok felhasználónak bekapcsolni a fontos funkciót. A tegnap megjelent frissítés pedig ezt hivatott javítani, több teljesítménybeli javulás mellett. Ha nem szeretnéd, hogy az alkalmazások (mint például a FaceBook, vagy Instagram) adatokat gyűjtsenek rólad és ez alapján készítsenek rólad profilt, amivel célzott hirdetésekkel tudnak bombázni később, egyszerűen be tudod kapcsolni a funkciót a beállításokon belül, az adatvédelem menüpontban és te magad döntheted el, hogy melyik alkalmazások tudjanak nyomon követni.

Több részletet nem osztott meg velünk az Apple, hogy milyen hibákat javítottak, de ez már csak így szokott menni, a kisebb biztonsági frissítések esetében, ugyanis új funkciókat rendszerint nem hoznak. Ettől függetlenül letöltését mindenkinek javasoljuk, ugyanis ahogy a neve is sugallja, a mi rendszerünk biztonságát próbálja javítani.

Ezen kívűl természetesen az iOS mellé érkezett az iPadOS, watchOS és macOS biztonsági frissítés, amiket szintén csak ajánlani tudunk nektek!

Steve Jobs előtt tiszteleg az iPhone 12 új színe

Steve Jobs előtt tiszteleg az iPhone 12 új színe

Tudtátok, hogy mi a hajdani Apple CEO kedvenc színe? Nem? akkor most elárulom: a lila! Éppen ezért, egyes információk szerint, az egész cég az ő emléke előtt tiszteleg az új iPhone 12-esek színével. Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan milyen színű is a készülék, de legközelebb talán a levendulához áll. De hogy ti magatok is el tudjátok dönteni, itt egy bemutató videó, ami a lehető legjobban szemlélteti a kinézetét.

Bámulatosan szép lett! Csak remélni tudjuk, hogy Jobs-nak is tetszett volna. Az új kinézet már előrendelhető az Apple oldalán és április 30-ától kerül forgalomba, az AirTag-ekkel együtt. Nektek hogy tetszik?

Megérkezett az iOS 14.5, a watchOS 7.4, a macOS 11.3 és a tvOS 14.5!

Megérkezett az iOS 14.5, a watchOS 7.4, a macOS 11.3 és a tvOS 14.5!

A múlt heti Apple bemutató után a mai napon megérkezett minden eszközhöz a rengeteg újdonságot tartalmazó frissítés. Az iOS 14.5 és a watchOS 7.4 telepítése után a Face ID-s iPhone-okat már fel tudjuk oldani akkor is, ha maszkot viselünk, ehhez persze kelleni fog egy kompatibilis Apple Watch, ami hitelesíti, hogy valóban a tulajdonosnak oldja fel a telefont. A legújabb watchOS viszont csak Series 3-tól felfelé telepíthető, szóval legalább egy ilyen órára lesz szükségünk, ha élvezni akarjuk az újdonságot.

Természetesen az AirTag támogatás is megérkezett az új szoftverrel, amivel majd nyomon követhetjük és megtalálhatjuk elhagyott tárgyainkat, ami az új eszközzel van ellátva. Ezen kívűl pár alkalmazást is átalakítottak egy kicsit, mint például a Zene alkalmazást, vagy az Emlékeztetőket. Az adatvédelemben is rengeteg változás jön majd az új szoftverrel, ugyanis korlátozza, hogy mennyi és milyen adatokat gyűjthetnek rólunk az alkalmazások, de hogy ez itthon milyen formában fog működni, egyelőre nem tudni.

Az 5G támogatás is átesett egy kis ráncfelvarráson, hogy még tökéletesebb legyen a villámgyors netezés élménye, de emellett számtalan hibajavítást is kaptunk a rendszerbe, hogy annak használata is sokkal gördülékenyebb legyen. Egy szó mint száz, mindenkinek csak ajánlani tudjuk a frissítéseket!

Ilyen újdonságok várhatók AirPods-fronton 2021-ben

Ilyen újdonságok várhatók AirPods-fronton 2021-ben

Az AirPods Max decemberi bemutatását követően sem állt le az élet AirPods-fronton az Apple háza táján: forrásaink szerint a termékpaletta másik két tagja is kap majd egy kis figyelmet az idei év folyamán.

BŐVEBBEN…