Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Ezekkel készül nekünk az Apple 2024-re

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Ezekkel készül nekünk az Apple 2024-re
Ezekkel készül nekünk az Apple 2024-re

2024 az Apple történelmét meghatározó évének ígérkezik. A Vision Pro régóta várt megjelenésétől kezdve az iPad termékcsalád teljes megújulásáig sok mindenre lehet számítani. Íme minden, amit tudunk arról, hogy mi jön idén az Apple-től, termékkategóriákra lebontva. Ez egy két részes cikksorozat második fele, aminek az első felét ezen a linken éritek el.

 

 

iPhone 16 és iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro: Everything We Know | MacRumors

Új év, új iPhone, idén pedig az iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max-ot fogja jelenteni. A Pro modellek esetében az egyik legnagyobb változás az lesz, hogy a kijelzők valamivel nagyobbak lesznek.

Az iPhone 16 Pro várhatóan 6,3 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, ami az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes kijelzőjéhez képest nem óriási, de észrevehető különbség lesz. Az iPhone 16 Pro Max pedig a hírek szerint 6,9 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, az iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzőjéhe után.

A hírek szerint minden iPhone 16 modell egy új „rögzítő gombot” kaphat majd a jobb oldalon, a bekapcsológomb alatt. Ez a gomb a videók rögzítésére szolgál majd, amivel az Apple a Vision Pro-n megtekinthető térhatású videók rögzítésére szeretné felhívni a figyelmet.

iPhone 16 rumored to gain new capacitive 'Capture Button'

Ezzel összhangban az iPhone 16 újratervezett kameraelrendezéssel fog érkezni, amely lehetővé teszi a térhatású videók rögzítését. Jelenleg csak az iPhone 15 Pro modellek képesek térhatású videó rögzítésére. Az Apple egyértelműen a térbeli videofunkciók bővítésére törekszik a Vision Pro és a szélesebb körű „Apple Vision” termékcsalád bevezetésének felfuttatásával.

Ami az egyéb kameraváltozásokat illeti, Ming-Chi Kuo arról számolt be, hogy az iPhone 16 termékcsalád egy továbbfejlesztett 48 megapixeles ultraszéles kamerát kap. Ez várhatóan hasonlóan viselkedik majd, mint a jelenlegi iPhone modellek 48 megapixeles fő érzékelője, ahol a mesterséges intelligencia a nyers 48 megapixeles információból mintát vesz, hogy 12 vagy 24 megapixeles képet készítsen.

Leaked iPhone 16 'prototypes' point to possible return of vertical camera layout | Macworld

Az iPhone 16 Pro ugyanazt az 5x-es teleobjektíves kamerát kapja meg, amely jelenleg az iPhone 15 Pro Max modellben is elérhető.

Emellett az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus a hírek szerint a Művelet gomb továbbfejlesztett változatával is rendelkezik majd, amely jelenleg kizárólag az iPhone 15 Pro modelleken található meg. Az új Művelet gomb állítólag olyan dolgokat tartalmaz majd, mint például nyomásérzékelő a szélesebb funkciópaletta érdekében.

Jelen állás szerint az iPhone 16 bejelentésére és megjelenésére szeptemberben számítunk, ahogy szinte minden évben eddig.

 

Apple Watch

Apple Watch X Feature

Hogy pontosan mit várhatunk az Apple Watch-tól idén, az nem világos. A pletykák szerint az Apple egy jelentős új „Apple Watch X” terméken dolgozik, de még mindig van némi ellentmondás azzal kapcsolatban, hogy az Apple Watch X készen áll-e az idei évre.

Az Apple Watch X-et a Bloomberg úgy jellemezte, mint az Apple Watch legnagyobb újratervezését a 2015-ös bemutatása óta. Az Apple többek között arra törekszik, hogy az Apple Watch vékonyabb lehessen, ne az a krumpli, amit most viselünk.

Az Apple Watch X egyik legnagyobb újítása a szíjak rögzítésére szolgáló új mágneses rendszer lesz. Az Apple állítólag azt tervezi, hogy elhagyja a jelenlegi rögzítési mechanizmust, mivel a mérnökök úgy ítélték meg, hogy az egyszerűen túl sok helyet foglal el a termék házában. Az Apple ehelyett azt reméli, hogy ezt a helyet más dolgokra, például egy nagyobb akkumulátorra tudja felhasználni.

Apple Watch X LEAKED: New Magnetic Band System Explained - YouTube

A változtatás hátulütője azonban az, hogy ez megszakítja a kompatibilitást az összes meglévő Apple Watch szíjjal. Ez azt jelenti, hogy bármelyik, ma meglévő Apple Watch szíjad nem fog működni az Apple Watch X-szel.

Ismét van némi bizonytalanság, hogy az Apple Watch X 2024-re elkészül-e vagy sem. Lehetséges, hogy a frissítés csak 2025-ben érkezik. Az sem különösebben világos, hogy az Apple Watch X hogyan fog illeszkedni az Apple Watch termékcsaládba.

Ha az Apple készen áll arra, hogy idén új Watch-ot dobjon piacra, akkor arra számítanánk, hogy az iPhone 16-os termékcsaláddal együtt debütál szeptemberben.

 

Mac

OLED MacBook Air and iPad Pro coming in 2024 - 9to5Mac

Ha Mac rajongó vagy, akkor ne félj. Az Apple 2024-re is tartogat számodra néhány dolgot. Az első M3-mal hajtott Mac-ek tavaly októberben debütáltak, kezdve a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro-val és a 24 hüvelykes iMac-kel. Idén várhatóan folytatódik ez az átállás az M3-ra.

Először is, az Apple a 13 hüvelykes és 15 hüvelykes MacBook Air új, M3-as chippel hajtott változatain dolgozik. Az új MacBook Air termékcsalád várhatóan valamikor 2024 márciusa körül jelenik meg.

A Mac Studio és a Mac Pro új, M3 Max és M3 Ultra lapkával hajtott változatára is számíthatunk hamarosan. Legutóbb azonban a Bloomberg arról számolt be, hogy ezek az új asztali Mac-ek „legkorábban 2024 végén, ha nem 2025-ben” várhatóak.

M3 Ultra Mac Studio Rumored to Launch in Mid-2024, But No Sign of New Mac Pro - MacRumors

Sőt, a Bloomberg novemberben arról számolt be, hogy az M3 Ultra „széleskörű tesztelése” sem kezdődött még meg az Apple-n belül.

Mi a helyzet a Mac minivel? A Mac mini jelenleg M2 és M2 Pro konfigurációban kapható. Feltételezzük, hogy az M3 és M3 Pro frissítés valamikor idén érkezik, de jelenleg nincsenek részletek arról, hogy pontosan mikor.

 

AirPods

AirPods Fourth Generation Feature Red

Végül, de nem utolsósorban itt van az Apple AirPods termékcsaládja. A hírek szerint 2024-re az Apple egy nagyobb frissítést készít elő a belépő szintű AirPodshoz, és egy nem túl nagy változást az AirPods Maxhoz.

 

AirPods 4

A Bloomberg szerint az AirPods 3 nem volt olyan sikeres eladásokban, mint azt az Apple remélte, ami arra késztette a vállalatot, hogy 2024-től újraértékelje a termékpalettát. A jelentés részletezi, hogy mind az AirPods 2, mind az AirPods 3 még idén kivezetésre kerül, és a tervek szerint az AirPods 4 két különböző verziója is debütálhat.

A közelgő AirPods 4 modellek várhatóan egy „hibrid dizájnt” mutatnak majd be, amely egyesíti az AirPods 3 és az AirPods Pro elemeit. Az AirPods Pro-tól eltérően azonban ezek az új modellek nem tartalmaznak majd cserélhető és testre szabható gumiharangokat. Egy másik jelentős változás a Lightningról USB-C-re való váltás a töltésnél.

Az AirPods 4 magasabb kategóriás változata olyan funkciókkal rendelkezik majd, mint a zajszűrés és a továbbfejlesztett töltőtok, fejlett Lokátor integrációval és hangszórókkal a riasztásokhoz.

AirPods Max

AirPods Max 2! 2024!. Apple's Most Premium Headphones Ever! | by Youssef Mohamed | Mac O'Clock | Medium

Az AirPods Max rajongók számára a történet sokkal kevésbé izgalmas. A Bloomberg arról számolt be, hogy az új AirPods Max valamikor 2024 végén érkezik, de az egyetlen változás a Lightningról USB-C-re való váltás lesz a töltőcsatlakozónál. Emellett pedig, lehet, hogy új színek is lesznek.

Ha egy modernebb chipet tartalmazó AirPods Max-ban reménykedtél, úgy tűnik, nincs szerencséd. Az AirPods Max először 2020 decemberében mutatkozott be, és azóta nem frissült.

Te mit vársz a legjobban az Apple-től 2024-ben? Írd le kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac