Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

iPhone 16 Pro – ez a 10 új funkció érkezhet

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > iPhone 16 Pro – ez a 10 új funkció érkezhet
iPhone 16 Pro – ez a 10 új funkció érkezhet

Bár az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max megjelenéséig még körülbelül hét hónap van hátra, máris számos pletyka kering a készülékekkel kapcsolatban. Az alábbiakban az eddig várható új funkciókat és változásokat foglaltuk össze.

 

Nagyobb kijelzők

The display size of the iPhone 16 Pro / Pro Max is expected to expand by 0.2 inches - iPhone Wired

Ross Young, a Display Supply Chain Consultants vezérigazgatója szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max nagyobb, 6,3, illetve 6,9 hüvelykes kijelzővel lesz felszerelve. A készülékek várhatóan magasabb képarányúak lesznek a változás részeként. Összehasonlításképpen az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max 6,1, illetve 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

 

 

„Rögzítés” gomb

Apple Hub on X: "New details about the “Capture button” on the upcoming iPhone 16 models: - mechanical camera button - responds to touch and pressure - zoom in and out by

Az Apple a pletykák szerint egy új „rögzítőgombot” tervez, amely a videófelvételek rögzítésére szolgáló nyomás- és csúsztatásvezérléssel rendelkezik majd az összes iPhone 16-os modellben. A gomb várhatóan a bekapcsológomb alatt lesz elhelyezve.

 

 

48 megapixeles ultraszéles kamera

Jeff Pu, a Haitong International Securities hongkongi székhelyű befektetési cég technológiai elemzője szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max egy továbbfejlesztett 48 megapixeles ultraszéles kameraobjektívvel rendelkezik majd, amely nagyobb felbontású, részletgazdagabb fotókat készít 0,5×-es módban történő fényképezéskor.

 

 

Wi-Fi 7 támogatás

Apple добавит поддержку Wi-Fi 7 в iPhone 16. Что это даст

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max Pu szerint támogatni fogja a Wi-Fi 7-et is. Ez lehetővé tenné, hogy a készülékek egyszerre küldjenek és fogadjanak adatokat a 2,4 GHz-es, az 5 GHz-es és a 6 GHz-es sávban, ami gyorsabb Wi-Fi sebességet, alacsonyabb késleltetést és megbízhatóbb kapcsolatot eredményezne. A Wi-Fi 7 várhatóan több mint 40 Gbps-os adatátviteli csúcssebességet kínál majd, ami a Wi-Fi 6E-hez képest 4-szeres növekedést jelent.

 

 

A18 Pro chip

Kiderülhetett, mennyire lesz erős az iPhone 16 Pro és Pro Max - PCW - A megújult PC World

Az Apple következő generációs A18 Pro chipje várhatóan a TSMC második generációs, N3E néven ismert 3 nm-es eljárással készül majd.

 

 

Továbbfejlesztett hőkialakítás

Az iPhone 16 Pro modellek a pletykák szerint új hőkialakítást kapnak a jobb hőelvezetés érdekében. A legújabb Apple Watch modellekhez hasonlóan az akkumulátor fém burkolatot kaphat.

 

 

Fejlett 5G

Az iPhone 16 Pro modellek a Qualcomm Snapdragon X75 modemjével lesznek felszerelve a gyorsabb és energiatakarékosabb 5G kapcsolat érdekében Pu szerint. A modem támogatja az „5G Advanced” szabványt, amelyet „az 5G következő fázisaként” és „a 6G felé vezető evolúcióként” jellemeztek.

 

 

Továbbfejlesztett mikrofonok a generatív mesterséges intelligenciához

AI-Infused iOS 18 Lauded as 'Ambitious and Compelling' by Apple Execs - MacRumors

Az iPhone 16 modellek jelentősen továbbfejlesztett mikrofonokat tartalmaznak majd, amelyek nagyobb jel-zaj aránnyal és jobb vízállósággal rendelkeznek Ming-Chi Kuo, az Apple ellátási lánc elemzője szerint. A továbbfejlesztett mikrofonok lehetővé tennék, hogy a készülékek tisztábban hallják a hangot, ami növelheti a Siri pletykák szerint az iOS 18 generatív AI funkcióinak a pontosságát.

 

 

5× optikai zoom az iPhone 16 Pro esetében

Apple Explains Why iPhone 15 Pro Max is Limited to 5x Optical Zoom - MacRumors

Az iPhone 15 Pro Max 5× optikai zoommal rendelkező tetraprizmás teleobjektív rendszere Kuo szerint a normál iPhone 16 Pro-ra is kiterjed majd 2024-ben.

 

 

Több mag a Neural Engine-hez

Az iOS 18 pletykált generatív AI-funkciói közül néhány kizárólag az iPhone 16 modellekhez tartozhat, részben azért, mert a készülékek „jelentősen” több maggal rendelkező, továbbfejlesztett Neural Engine-t kaphatnak.

Az Apple várhatóan szeptemberben jelenti be az iPhone 16 Pro modelleket. Sőt még azt sem kizárt, hogy egy Ultra változat is érkezik, a két Pro modellen felül, amivel már öt modell lesz a palettán. A készülékekkel kapcsolatos további részletek az elkövetkező hónapokban fognak felszínre kerülni, ezért mindenképpen érdemes lesz követni minket.

Te mit vársz leginkább az iPhone 16 Pro-val kapcsolatban? Írd le nekünk kommentben!