Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Ezt várjuk az Apple-től 2024-ben

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Ezt várjuk az Apple-től 2024-ben
Ezt várjuk az Apple-től 2024-ben

2024 az Apple történelmét meghatározó évnek ígérkezik. A Vision Pro régóta várt megjelenésétől kezdve az iPad termékcsalád teljes megújulásáig sok mindenre lehet számítani. Íme minden, amit tudunk arról, hogy mi jön idén az Apple-től, termékkategóriákra lebontva. Ez egy két részes cikksorozat első fele, aminek a második felét ezen a linken éritek majd el, 1-2 héten belül.

spoilerveszély: sok minden készül az idei évre.

Vision Pro

Apple Releases visionOS 1.0.1 Ahead of Vision Pro Launch - MacRumors

Az Apple 2024-et várhatóan a Vision Pro, az Apple új headsetjének megjelenésével indítja, amelyet először a 2023-as WWDC-n jelentettek be. Az Apple bejelentette, hogy a Vision Pro 2024 február 2-án jelenik meg az Egyesült Államokban, és még ebben az évben a világ más országaiban, várhóan első körben Kanadában és az Egyesült Királyságban.

A Vision Pro ára 3499 dollárról indul majd, természetesen erre még rájön az extra tárhely, ha nem lenne elég a 256GB, illetve a vényköteles lencsék is szépen meg tudják majd dobni az árat.

Az iPad termékcsalád teljes átdolgozása

Bloomberg: Apple set to revamp entire iPad lineup in 2024 - NotebookCheck.net News

2023-ban az Apple egyetlen új iPad-et sem mutatott be. Valójában az egyetlen iPad-hez kapcsolódó hardveres bejelentés az új, USB-C-vel ellátott Apple Pencil volt. Izgalmas, igaz?

Szerencsére 2024 sokkal eseménydúsabb évnek ígérkezik az iPad számára. A pletykák szerint az Apple az összes jelenleg forgalomban lévő iPad-ből készül egy új generációval.

iPad Air

New iPad Air, iPad Pro, and MacBook Air Models Likely to Launch in March or April - MacRumors

Az iPad termékcsalád egyik legnagyobb változása 2024-ben várhatóan egy új, 12,9 hüvelykes iPad Air lesz. Jelenleg az Apple kizárólag 10,9 hüvelykes iPad Air modellt árul. Ez lenne az első alkalom, hogy két különböző képernyőméretben is megjelenne az „olcsóbb” iPad.

Az új méreten kívül nem számítunk sok más változásra az iPad Air formatervét vagy funkcióit illetően. Az egyetlen további említésre méltó különbség az új processzor lesz: az Apple a jobb teljesítmény és hatékonyság érdekében a jelenlegi M1-es chipről minden bizonnyal majd az M2-esre frissíti az iPad Air-t.

Az új iPad Air modellek bejelentése és megjelenése valamikor március környékén várható.

iPad Pro

Apple Expected to Update Entire iPad Lineup Next Year - MacRumors

Az iPad-nek nem nagy fizikai megújulásra, hanem jobb szoftverre lenne szüksége. Az Apple iPad Pro csúcsmodelljeinek rajongói számára sok mindenre számíthatnak 2024-ben. A legfontosabb, hogy az iPad Pro termékcsalád átáll az OLED kijelző-technológiára. Jelenleg a 11 hüvelykes iPad Pro LCD-kijelzőt, míg a 12,9 hüvelykes mini-LED-et használ.

Emellett a 2024-es iPad Pro termékcsalád 11 és 13 hüvelykes képernyőméretben lesz elérhető. A 12,9 hüvelykről 13 hüvelykre történő enyhe növekedés a kisebb keretek formájában valósulhat meg, ami lehetővé teszi az Apple számára, hogy növelje a képernyő méretét, miközben megtartja ugyanazt az általános házat.

How Much Will Apple's OLED iPad Pro Models Cost? - MacRumors

 

Az OLED-re való váltás az iPad Pro termékcsaládban más változásokat is feloldhat. Az OLED kijelzők például elméletileg lehetővé tennék az Apple számára, hogy vékonyabbá tegye az iPad Prót. Pletykák szerint nagyobb dizájnváltozások is érkeznek az iPad Pro modellekhez, de hogy ezek a dizájnváltozások idén debütálnak-e, még nem tudni.

Belül az iPad Pro modellek a legújabb generációs M3 processzorokat fogják használni. Ez jobb teljesítményt és hatékonyságot tesz lehetővé például a profi szintű alkalmazások, a több appos munkavégzés és egyéb dolgok számára.

Mindezek a változások azonban növelni fogják az iPad Pro árát. Az OLED panelek nem csak drágábbak, mint az LCD és a mini-LED, de az Apple az OLED panelek legfejlettebb változatát tervezi használni a piacon. A jelenlegi állás szerint a 11 hüvelykes iPad Pro 799 dolláros, míg a 12,9 hüvelykes iPad Pro 1099 dolláros áron indul.

Az új iPad Pro modellek bejelentésére és megjelenésére valószínűleg valamikor március környékén kerül sor.

Új Magic Keyboard és Apple Pencil 3

What's Next for the iPad Magic Keyboard and Apple Pencil - MacRumors

Az új iPad Pro modellekhez a Bloomberg értesülései szerint az Apple egy új Magic Keyboard kiegészítőn dolgozik. Az új Magic Keyboard állítólag az iPad Pro-t „inkább egy laptophoz teszi majd hasonlatossá, és egy stabilabb, alumíniumból készült keretet alkalmaz majd.

Ezzel szemben az új iPad Air modellek állítólag a meglévő Magic Keyboard-ot fogják használni.

Eközben az Apple feltehetőleg az Apple Pencil új verzióját is előkészíti, amely az új iPad Pro-val együtt jelenik meg. A részletek itt még kissé homályosak, de a pletykák egy olyan hardveres változtatásra utalnak, amely támogatja a különböző tollakat, ceruzákat, zsirkrétákat szimuláló, cserélhető, mágnesesen rögzített hegyeket.

iPad mini és iPad 10: 2024 vége

Ipad: iPad mini refresh may come in 2024 - Times of India

Végül, de nem utolsósorban az Apple az alapmodell iPad, valamint az iPad mini frissített változatain is dolgozik. Ezek a készülékek gyorsabb processzorokkal, valószínűleg A16-ossal frissülnek a nagyobb teljesítmény és a hatékonyság javulása érdekében. Egyéb jelentős változások nem várhatóak.

Talán a legfontosabb, hogy az iPad 11 bevezetése azt jelenti, hogy az Apple leállítja az iPad 9-et. Az iPad 9 az utolsó olyan iPad modell, amely Home gombbal és Lightning porttal rendelkezik. Ez azt is lehetővé teszi, hogy az Apple megszüntesse a Lightning-csatlakozóval ellátott első generációs Apple Pencilt.

Az új iPad 11 és az iPad mini 7 bejelentése és megjelenése valamikor 2024-ben várható.

WWDC 2024

Announcing the Swift Student Challenge 2024 - Latest News - Apple Developer

Júniusban az Apple valószínűleg megtartja éves Worldwide Developers Conference – vagy WWDC – eseményét. Ezen többek között a következő kör szoftverplatformjainak bemutatására kerül sor:

  • iOS 18
  • iPadOS 18
  • watchOS 11
  • tvOS 18
  • macOS 15
  • visionOS 2

iOS 18

iOS 18 – új funkciók, megjelenés, minden, amit eddig tudunk - iCentrum Apple Szerviz

A WWDC 2024 címszereplő platformja az iOS 18 lesz. Októberben a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman áttekintést adott az Apple iOS 18-ra vonatkozó ambícióiról, nevezetesen az új mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókra összpontosítva.

Ez a jelentés kiemelte az Apple és Craig Federighi szoftvercsapatán belüli „rendeletet”, miszerint az iOS 18-at „a vállalat large language model-jén futó funkciókkal kell megtölteni”.

Íme, milyen módon képzeli el az Apple az iOS 18 mesterséges intelligenciával való kiegészítését:

  • Egy továbbfejlesztett Siri változat, amely egy új AI-rendszert használ, amely a nagy nyelvi modell technológiáját használja az okosabb válaszok érdekében.
  • A mesterséges intelligencia integrálása az Üzenetek alkalmazásba, amely lehetővé teszi a kérdésekre való automatikus válaszadást és a mondatok kiegészítését.
  • Új AI-funkciók az Apple Music-ban az egyéni lejátszási listák létrehozásához.
  • A generatív AI bevezetése az iWork alkalmazásokban, például a Keynote és a Pages alkalmazásban.
  • Generatív AI-eszközök beépítése az Xcode-ba, amelyek segítik a fejlesztőket a hatékonyabb alkalmazásfejlesztésben.

Testing Apple's AI in Siri: How Well Does It Really Work? - Softonic

Továbbá egy meglepő lépéssel az Apple októberben bejelentette, hogy az iPhone-ok 2024-ben kezdik el támogatni az RCS-t. Az RCS, a Rich Communication Services rövidítése, a hagyományos SMS és MMS modern alternatívája. Ez a frissítés számos, az iMessage-re jellemző funkciót hoz majd az iPhone és az Android felhasználók közötti szöveges interakciókba.

Az Apple jelezte, hogy az RCS-támogatás „még a jövő év folyamán” egy szoftverfrissítésen keresztül kerül az iPhone-ra. Ez az időzítés arra utal, hogy a funkciót az iOS 18-ba integrálják.

Az iOS 18 valószínűleg júniusban jelenik meg a fejlesztők számára bétatesztelésre, majd júliusban nyilvános bétaverzió, és szeptemberben a szélesebb nyilvánosság számára történő kiadás következik.

Izgalmasan hangzik a 2024 Apple fronton? Ti mit vártok leginkább? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac