Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

5 újítás, amit az AirPods Pro 3 hozhat

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > 5 újítás, amit az AirPods Pro 3 hozhat
5 újítás, amit az AirPods Pro 3 hozhat

Az Apple az AirPods Pro frissített változatán dolgozik, az új fülhallgató várhatóan valamikor 2025 körül kerül piacra. Az AirPods Pro 3 kapcsán számos izgalmas újdonságot pletykálnak, amelyeket most összeszedtünkitt Nektek. Ezen felül pedig napvilágot látott egy igen érdekes AirPods Ultra koncepció is, amiről szintén ejtünk majd pár szót.

AirPods Ultra concept

 

Felfrissített dizájn

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint az AirPods Pro 3 dizájnja drasztikusan megújul. Hogy pontosan mi fog változni, az egyelőre rejtély, de az Apple várhatóan mind a fülhallgatót, mind a tokot frissíti a tervezett új funkcióknak megfelelően. Többek között kijelzővel felszerelt tokra is van szabadalma az amerikai cégnek, így szinte bármi lehetséges.

AirPods Charging Case Touchscreen Leak Patent

 

Jobb hangminőség

Az Apple az AirPods minden egyes új iterációjával igyekszik javítani a hangminőséget, és a pletykák szerint az AirPods Pro 3 esetében is lesznek audiofejlesztések. Az aktív zajszűrés terén is további fejlesztéseket kaphatunk, és mivel az Apple a Vision Pro headsetre összpontosít, a hangminőség fontosabb lesz, mint valaha.

Az AirPods Pro 2 jelenlegi USB-C-s verziója már a Vision Pro-val való használatra készült. Ez veszteségmentes hangminőséget kínál, így a Vision Pro és a későbbi headsetek további funkcióbővítései jó eséllyel várhatók.

Apple Vision Pro works best with new AirPods Pro 2 – here's why

 

Frissített chip

Az AirPods Pro 2 a H2 chipet használja. Az AirPods Pro következő generációs változata pedig várhatóan még gyorsabb chipet kap, amelyet az Apple H3-nak nevezhet, ha marad ennél az elnevezési sémánál.

A jelenlegi H2 chip az aktív zajszűréstől kezdve a Hey Siri, az eszközök közötti gyors váltás és az adaptív EQ-ig mindent működtet, így a H-sorozatú chipek kulcsfontosságúak az AirPods funkcionalitás szempontjából. A H3 chip feldolgozási teljesítménye fontos lehet az AirPods Pro számára pletykált, egészséggel kapcsolatos funkciókhoz.

Second-generation AirPods Pro use new H2 chip, enhanced noise cancellation, and spatial audio features | Ars Technica

 

Hallás-egészségügyi fejlesztések

Az Apple számos hallás-egészségügyi szolgáltatáson dolgozik az AirPods termékcsaládhoz. A jövőben egy beépített hallásvizsgálat teszt hangokat játszhatna le, hogy tesztelje, mennyire jól hall az ember, így a felhasználók könnyen hozzáférhetnének a hallás-egészségügyi adataikhoz. Az Apple már teszteli ezt a fajta funkciót a „Research” alkalmazáson keresztül végzett hallásvizsgálatban.

Ha az AirPods hallásproblémát talál, az Apple értesíthetné a felhasználót, hogy keressen fel egy orvost további segítségért.

Gurman szerint az Apple olyan funkciókon is dolgozik, amelyekkel az AirPods tovább erősíthetné a hallást, talán annak érdekében, hogy hallókészülék helyett is elérhetővé tegye. Az AirPods Pro már most is támogat olyan funkciókat, mint a Beszéd Felerősítés, amely a háttérzajok kiszűrésére szolgál, miközben a beszédre koncentrál. Amennyiben a jövőben egyes országokban már nem lesz vény köteles a hallókészülék vásárlás,az esetben ez megkönnyíti az Apple számára, hogy az AirPods-t hallókészülék alternatívájaként pozícionálja.

 

Testhőmérséklet-mérés

Az Apple jelenleg is teszteli az AirPodsba integrált hőmérséklet-érzékelőt, és ez valószínűleg egy olyan funkció, amely először az AirPods Pro-ban jelenik meg, ha végül megvalósul.

A fül belsejéből történő hőmérsékletmérés ugyanis pontosabb, mint a csuklóból történő hőmérsékletmérés.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemző, már évek óta azt mondja, hogy az Apple több egészségügyi funkciót fog hozzáadni az AirPodshoz. Az Apple ezeken felül szabadalmaztatta az AirPodsot a pulzusszám, a hőmérséklet, az izzadtságszint és egyéb, biometrikus szenzorokkal való megfigyelésre.

AirPods with biometric sensors need to be accurate - and Apple is working on that | AppleInsider

 

Megjelenési dátum

A jelenlegi pletykák szerint az Apple 2025-ben mutatja be az AirPods Pro frissített változatát. Az Apple az AirPods megjelenési dátumait gyakran az iPhone eseményekhez időzíti, így ha a vállalat továbbra is a 2025-ös megjelenés mellett marad, akkor talán valamikor 2025 szeptembere körül láthatjuk az új fülhallgatók debütálását.

Ti mit vártok ettől a fülhallgatótól? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

AirPods Ultra

Az AirPods termékcsalád egy milliárd dolláros üzlet az Apple számára, így nem lepődnénk meg, ha az eddigi felhozatal mellé bővítenék a létszámot, egy még profibb fülhallgatóval.

AirPods with Watch Ultra styling is most unusual Apple earbuds for sports and extreme adventures - Yanko Design

Ez a termék az AirPods Ultra névre hallgathat majd, amiről egy meglehetősen vad koncepciót kaptunk. Nem valószínű, hogy ezt valaha is viszont látjuk majd fizikai formában, de az AirPods Max-ből inspirálódott dizájn tagadhatatlanul megkapó.

Ultra-Durable Headphone Concepts : AirPods Ultra concept

 

Forrás: MacRumors