Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Összegyűjtöttük az összes fontos bejelentést a legutóbbi Apple-eseményről

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Összegyűjtöttük az összes fontos bejelentést a legutóbbi Apple-eseményről
Összegyűjtöttük az összes fontos bejelentést a legutóbbi Apple-eseményről

Debütáltak az új órák és tabletek – bár az idei iPhone még nem bújt elő a homályból, a prezentáció így is sok érdekességet tartogatott.

Az Apple nem cicózott a 15-ei eseményén: Tim Cook kerek perec kijelentette, hogy most az iPadről és az Apple Watch-ról lesz szó, majd bele is vágtak. iPhone tényleg nem érkezett, de a cég fontos frissítéseket eszközölt a termékfelhozatalának másik népszerű tagjain, úgyhogy mindenképpen érdemes egy helyre gyűjteni, milyen újdonságokat is jelentettek be.

Apple Watch Series 6

A legújabb Apple okosóra legfontosabb újítása a véroxigénszint-mérés, amit egy vadonatúj szenzorral, a watchOS 7-tel bekerült Véroxigén appon keresztül lehet megtenni. Mivel az alacsony véroxigénszint nagyon komoly következményekkel járhat, így az Apple fontosnak tartotta, hogy egy mindössze 15 másodperces mérés után a felhasználó tisztában lehessen, hogyan is állnak a vörösvérsejtek a vérében. Az óra ezen felül megkapta a legújabb S6-os processzort, ami akár 20%-kal gyorsabbá teheti az előző generációnál. Az akkumulátorideje megmaradt, viszont gyorsabban tölt, mint az előző modell, és az Apple elmondása szerint a különböző edzések sem merítik annyira.

A Watch dizánja viszont semmit sem változott, mindössze az Always On Display lett 2,5-szer fényesebb. Új színek kerültek piacra: már kék és piros változat is választható. Az Apple Watch Series 6 159 990 forintos kezdőár mellett vásárolható meg.

Apple Watch SE

Az Apple Watch SE épp ugyanazt a szerepet tölti be, mint amit az ugyanígy elnevezett iPhone: egy kissé visszabutított, de ár-érték arányban sokkal jobban teljesítő modell lett, ami minden bizonnyal remekül fog teljesíteni 2020 karácsonyán. A kinézete ugyanaz, mint a Series 6-é, a processzora viszont egy generációval rosszabb. Nincs benne Always On Display, EKG és véroxigénszint-mérés, de van esésdetekció és automatikus vészhívás. Szintén megmaradt az iránytű, a legújabb hangszóró és mikrofon, illetve a Series 5 további egészségügyi funkciói. 109 990 forintos indulóára igencsak barátságos az idei csúcsmodellhez képest, azonban még mindig nem lett a legolcsóbb, Apple-től egyenesen megvásárolható Watch: a Series 3 továbbra is forgalomban maradt, 77 990 forintos ár mellett.

8-ik generációs iPad

Az Apple végre frissítette a tabletfelhozatalának másik két tagját is (a Pro és a mini után): a nyolcadik generációs iPad bivalyerős procit kapott, hogy a nehezebb feladatok mellett is szépen muzsikálhasson. Az A10-es chip helyére az A12 Bionic került, úgyhogy a célközönsége (a diákok és a kisebb erőigényű felhasználók) biztosan nem tudják majd térdre kényszeríteni. A teljesítménye kétszer akkora, mint a legnépszerűbb Windows-laptopnak, illetve hatszor akkora, mint a legnépszerűbb Androidos tabletnek. A többi része viszont nem változott: maradt a jól megszokott kinézet a 10,2 hüvelykes kijelzővel, valamint az Apple Pencil és Smart Keyboard támogatás. Az iPad 135 000 forinttól indul az Apple webshopjában.

4-ik generációs iPad Air

Az este sztárja egyértelműen az új Air volt, hiszen teljesen újraszabták, és ezzel hatalmasat ugrott a jövőbe. Szinte egy az egyben megkapta a csúcsmodell Pro kinézetét a vékony keretekkel és szögletes oldalakkal. A 10,9 hüvelykes, TrueTone-nal rendelkező Liquid Retina kijelzőt a legújabb, A14 Bionic processzor hajtja meg, így már a 4K-s videóvágás sem akadály az eszköznek, illetve a legmodernebb játékok sem jelentenek különösebb kihívást.

A FaceID viszont kimaradt: maradt az ujjlenyomatolvasás, ezúttal a bekapcsológombba rejtve, ami szokatlan az Apple-től. A kamera – bár nem TrueDepth, ahogy a Prónál – szintén a nagytesótól lett kölcsönvéve, így a képminőség is meg fog felelni a 2020-as elvárásoknak. Az új Air ezen felül támogatja a második generációs Apple Pencilt, illetve a viszonylag új (és méregdrága) Magic Keyboardot. Az iPad Air már szintén rendelhető, 239 990 indulóár mellett.

Apple Fitness+, Apple One

Az Apple saját fitnesszszolgáltatást is indít, ami szorosan kapcsolódik az Apple Watch-hoz. A felhasználók profi fitnesszedzők óráit követhetik végig TV-n vagy iPhone-on, miközben a valós időben szinkronizálódó adataikat is figyelhetik a kezelőfelületen. Többféle óra is elérhető lesz, köztük a spinning, a jóga, a HIIT, a tánc, és egyebek. Az Apple Music is szorosan összefonódik a Fitness+-szal, egy gombnyomással lehet majd választani a saját listák, vagy edzők által készített válogatások közül. A Fitness+ még idén elkezd megjelenni az első körös országokban, 10 dolláros havidíj mellett (bár hozzánk nagy valószínűséggel csak évek múlva fog megérkezni, ha megérkezik egyáltalán).

Az Apple One pedig a cég szolgáltatáscsomagja lett, ami (csomagtól függően) egy helyre gyűjti az Music-ot, az Arcade-et, a TV+-t, az iCloudot, a News+-t, és a Fitness+-t. Az egyéni csomag 15 dollártól fog indulni havonta, a legkomolyabb Premier pedig 25-öt kóstál (3000 és 7600 forint adók nélkül.

Nektek hogy tetszett az esemény? Terveztek beszerezni valamit az új eszközök közül?

Kapcsolódó cikkek: