Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Öntvényeken és tervrajzokon keresztül szivárgott ki az iPhone 12 végleges formája

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Öntvényeken és tervrajzokon keresztül szivárgott ki az iPhone 12 végleges formája
Öntvényeken és tervrajzokon keresztül szivárgott ki az iPhone 12 végleges formája

Lassan már semmilyen meglepetés sem érhet minket a szeptemberi bemutatón.

Nemrég Twitteren tűnt föl néhány új kép az iPhone 12 állítólagos öntvényeiről és CAD-es tervrajzairól, melyek pont azzal a dizájnnal rendelkeznek, melyre számítottunk – a szögletes formával és háromféle kijelzőméretű kivitelekkel. A 2020-as iPhone-ból ugyanis valószínűleg érkezni fog egy 5,4 hüvelykes, két darab 6,1 hüvelykes és egy 6,7 hüvelykes verzió is.

A szivárgásért ismét csak a kiegészítőgyártók a ludasak, hiszen a CAD rajzok és az öntvények számukra hasznosak: ezekre tervezik meg az aktuális generáció tokjait, fóliáit, egyebeit. Persze ilyenkor még azzal is számolnunk kell, hogy az öntvények nem 100%-ban tökéletes reprezentációi a telefonok végleges kialakításának, hiszen például a notch mérete nem befolyásolja a tokokat, így a tokgyártók gyakran nem is foglalkoznak vele, hogy mekkora kijelzősziget kerül a modelljükre – a valóságban az is lehet, hogy kisebb lesz. Az öntvények készítői ezen felül úgy látszik, hogy nem számoltak a Time of Flight szenzorral, ami a 3D-s képalkotásért lesz felelős. Ezzel is ugyanaz a helyzet, mint a notch-csal: mivel a hátsó „kameradudor” méretén az új szenzor szinte biztos, hogy nem fog változtatni, így ez ismét nem befolyásolja a tokok készítésének folyamatát.

Érdemes megfigyelni az öntvények lekerekített széleit. Ilyet az iPhone 4-es és 5-ös generáció óta nem láthattunk (bár a legújabb iPad Prókon már visszatért). Hosszú ideje rebesgetik már a különféle szivárogtatók, hogy az Apple a telefonjai dizájnjában is vissza fog nyúlni a jól bevált szögletes kialakításhoz, ezekkel az öntvényekkel pedig úgy tűnik, 2020 lesz a váltás éve. Az Apple valószínűleg az iPad Pro jellegzetes dizájnját tervezi kiterjeszteni a többi termékvonalára is: rengeteg pletykát hallhattunk arról, hogy már a WWDC-n be fog mutatkozni egy frissített iMac, ami szögletes oldalaival és vékony kereteivel megszólalásig hasonlít majd a cég csúcstáblagépeire. Az iMac-re egyébként már igencsak ráfér egy kis vérfrissítés, hiszen formája akármennyire is ikonikus, lassan nyolc éve teljesen változatlan. Jövő héten kiderül, az Apple mit tervez a legelterjedtebb asztali számítógépeivel.

Az iPhone 12-ről pedig a szokásos módon, ősszel fog lehullni a lepel, bár elképzelhető, hogy a koronavírus járvány keresztülhúzta az Apple számításait, és a bejelentés (és/vagy a megjelenés is) csúszni fog.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: