Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Ezekre számítunk a holnapi Apple eseményen: új iPad és Apple Watch, de iPhone nélkül

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > Ezekre számítunk a holnapi Apple eseményen: új iPad és Apple Watch, de iPhone nélkül
Ezekre számítunk a holnapi Apple eseményen: új iPad és Apple Watch, de iPhone nélkül

Biztosan érdekes lesz a holnapi bemutató, hiszen valószínű, hogy még nem tudják bemutatni a legújabb csúcsmobilt.

Az Apple eseménye holnap a megszokott időben, azaz este hétkor kerül élő adásba, a koronavírus-járvány miatt teljesen online, élő közönség nélkül. Bár tökéletes időpontban lenne a tradícionális iPhone-bemutatóhoz, rengeteg forrásból lehetett hallani, hogy a pandémia miatt idén az Apple nem készült el időben a telefonokkal, így holnap még nem leplezik le azokat. Ettől függetlenül íme a termékek, melyek bemutatására számítunk:

Új iPad Air

Ahogy azt már megírtuk, az Apple nagy valószínűséggel frissíteni fogja a középmodellnek számító iPad Air-vonalat, ami az olcsó „sima” iPad és a profiknak szánt iPad Pro között helyezkedik el a termékfelhozatalukban. A kiszivárgott (és nagy valószínűséggel valódi) kézikönyvből viszont kiderült, hogy a csúcsmodell iPad Pro dizájnját kapja majd meg a negyedik generációs Air is, vékony keretekkel és USB-C csatlakozóval. Viszont azért nem lesz teljes értékű csúcstablet az Air, hiszen a leírás alapján hiányzik belőle a FaceID, az arcfelismerés helyett a bekapcsológombba épített ujjlenyomatolvasó jelenti a biztonsági vonalat a külvilág és a tablet között. A Bloomberg is alátámasztotta a frissítésről szóló pletykát, úgyhogy kíváncsiak leszünk, tényleg megjelenik-e az Air modernizált változata.

Apple Watch Series 6

Az iPad Air mellett a másik viszonylag biztos versenyző a hatodik generációs almás okosóra, az Apple Watch Series 6. Ahogy azt már megszokhattuk, ez a modell is főleg az egészségügyi fejlesztésekre lesz kihegyezve, melyek segítenek a felhasználónak megérteni a szervezete állapotát, illetve javítani azt. Ahogy az az iOS 14 programkódjából kiderült, véroxigénszint mérésre is képes lesz az óra.

„A 95 és 100% közötti véroxigénszintek egészségesnek számítanak, a 80% alatti érték már veszélyes, hiszen agy- és szívelégtelenségekhez vezethet. A funkció hasonlóan működne a Watch már meglévő, szívhez kapcsolódó tevékenységeihez, ugyanis értesíti majd a viselőjét, ha többször is károsan alacsony szintet mér.”

Valószínűleg az EKG funkció is jobban fog működni, a 9to5mac szerint eltűnik majd a korábbi modellek bizonytalansága, ami a 100 és 120 BPM közötti mérések esetén lépett fel. A kinézete valószínűleg nem fog sokat változni a négyes és ötös generációhoz képest, de új háztípusok, színek és szíjak mindig benne vannak a pakliban. Ezen felül valószínűleg kikerül belőle a nyomásérzékenység (hivatalos nevén a ForceTouch), ami nem meglepő, tekintve az Apple már az iPhone-okből is kigyomlálta a funkciót.

Új olcsó Apple Watch?

Az Apple Watch Series 3 még mindig az egyik legnépszerűbb modell remek ár-érték aránya miatt. Több forrásból is azt hallhattuk, hogy az Apple idén készül egy olcsóbb modellel is, ami a 3-at váltja le. Ez az új óra valószínűleg megkapná az idei generáció processzorát, viszont több egészségügyi funkció is hiányozna belőle – az EKG és az esésdetekció azért nagy valószínűséggel nem maradnának ki, hiszen sok életet mentettek már meg, és ezért komoly érvek a vásárlás mellett.

Amik még feltűnhetnek

Még van egy-két termék és szolgáltatás, melyeken az Apple régóta dolgozik, de szinte semmit sem tudni a megjelenésükről, így akár holnap is előkerülhetnek. Ilyen például az Apple One csomag, ami az Apple szolgáltatásait gyűjtené egy helyre, annak reményében, hogy a jobb ár-érték arány miatt több előfizetőt tud a céghez csábítani. Ezen felül hallhattunk még pletykákat az AirPods Studióról, ami az Apple saját fejhallgatója lenne, professzionális funkciókkal a megszokott zajszűrésen és társain felül. Illetve továbbra is kérdéses az AirTag, ami például tárcába rakható, nyomkövetésre alkalmas kis korong lenne.

De hol az iPhone?

Sajnos nagyon valószínű, hogy a tradíciót megtörve idén az Apple nem tudott szeptemberre elkészülni a legújabb iPhone-modellekkel, így azok nem kerülnek holnap bemutatásra. Az már az Apple is igazolta, hogy a kiszállításokat csak néhány héttel később fogják megkezdeni, mint korábban, tehát az lenne a logikus lépés, ha a bemutatót is későbbre tolnák – minden bizonnyal októberre.

Kapcsolódó cikkek: