Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

iPad Pro-szerű kinézettel újíthat az iPad Air is

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > iPad Pro-szerű kinézettel újíthat az iPad Air is
iPad Pro-szerű kinézettel újíthat az iPad Air is

Logikus, hiszen tökéletesen beleillene az Apple dizájnnyelvezetének fejlődésébe.

Már idén is több forrásból hallhattuk, hogy az Apple új Pad-modellekken dolgozik, azt azonban még nem lehet tudni, hogy egyes modellek teljes átdizájnolásáról, vagy csak apró hardveres frissítésekről van-e szó. Nem sokkal később egy új, vékony keretes iPad Airről röppent fel a pletyka, Ming-Chi Kuo, a leghíresebb Apple szivárogtató pedig egy 10,8 hüvelykes iPadet lebegtetett meg. Most az előbbi szóbeszéd tűnik beigazolódni, ugyanis kikerült az internetre az új iPad Air állítólagos felhasználói kézikönyve, amin egy teljesen iPad Pro-szerű eszköz látható.

A prospektus spanyolul mutatja be a tablet működését, ugyanúgy, ahogy megszokhattuk az összes többi Apple terméknél. A vékony keretes, teljes előlapot beborító kijelzős Air szinte megszólalásig hasonlít a profiknak szánt modellre, sőt, még az USB-C portot is megörökölte tőlük. Egy komoly különbség azonban felfedezhető: míg az iPad Pro a TrueDepth kamerarendszert és FaceID-t használ a tulajdonosa beléptetéséhez, a kézikönyv szerint az Air megmarad a TouchID-nál, aminek ujjlenyomatolvasóját az oldalsó bekapcsológombba rejtik majd el. A bekapcsológombba rejtett leolvasót szintén meglebegtették már korábban elemzők, egészen pontosan Kuo beszélt róla először, viszont szerinte a 2021-es iPhone SE Plus-ban fog debütálni.

Sajnos az elképzelhető, hogy a kézikönyveket Photoshoppal készítették, de eddig se mi, sem más források nem találtak benne inkonzisztenciát, illetve az is igaz, hogy teljesen beleillik az elemzők által festett jövőképbe, már ami az Apple tabletjeit illeti. Azt már biztosra tudjuk, hogy az Apple új iPadeket készít, hiszen azok engedélyei már feltűntek az Eurázsiai Termékszabályozási Bizottság adatbázisában. Ezekből azonban semmi sem derül ki a termékek hardveréről és szoftveréről, a kialakításáról meg pláne.

Ha a képek tényleg nem hamisítványok, akkor az iPad Air-vonal egy hatalmas ugrásra készül, aminek már itt az ideje, hiszen a tabletek jelenlegi dizájnja már igencsak elavultnak érződik. Ez az a tablet, ami az arany középutat szimbolizálja a diákoknak szánt sima iPad, és professzionális felhasználóknak szánt iPad Pro között, így a frissítése segítene tovább elkülöníteni az olcsóbb és gyengébb iPadektől.

Kapcsolódó cikkek: