Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

iPhone 4-szerű külsőbe öltözhetnek a 2020-as Apple csúcsmobilok

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > iPhone 4-szerű külsőbe öltözhetnek a 2020-as Apple csúcsmobilok
iPhone 4-szerű külsőbe öltözhetnek a 2020-as Apple csúcsmobilok

A legmegbízhatóbb Apple elemző/szivárogtató, Ming-Chi Kuo egy nagyon érdekes pletykával állt a nagyközönség elé: állítása szerint a 2020-as iPhone-ok nagy átdizájnolása során az Apple egy iPhone 4-szerű, szögletes, fémmel keretezett kialakítás mellett döntött, így fognak kinézni a jövőre érkező csúcskészülékek.

Ez nem lenne teljesen karakteridegen az Apple-től, hiszen mostanában már egyszer megpróbálkoztak – és sikert arattak – a szögletes dizájnnal, amit az iPad Pro kapott. Kuo szerint jövőre az iPhone-vonalon is nagy, külső átszabás érkezik, ami esedékes is lenne a megszokott fejlesztési ciklusaik alapján. Ez pedig: nagy újratervezés friss, irányvonal az egyik évben (mint az iPhone 6-nál), kisebb frissítések a másodikban (iPhone 6S), végül kamera téren történő innováció a harmadikban (iPhone 7 Plus). Ezt megismételte az iPhone X, iPhone XS és iPhone 11 Pro trió is, így várható volt, hogy jövőre valami nagyobb dobás fog érkezni, legalábbis kívülről. Az iPhone X ikonikus dizájnja már a harmadik évét tapossa, a mobilpiaci trendeket látva már kijár az Apple telefonjainak is némi megújulás. Az iPhone 4 kialakítása pedig egy egységesen imádott formaterv volt, így a visszahozásával az Apple két legyet ütne egy csapásra: új gondolatokat vihet az iPhone-vonal kinézetébe, miközben tiszteletét is leróná az egyik legtökéletesebben sikerült előd előtt. Nagyon érdekes lenne látni, hogyan lehet a modern elvárások mellet interpretálni az iPhone 4 téglaszerűen szögletes, fémkerettel övezett üvegszendvics kinézetét.

 

Ben Geskin dizájner már megpróbálta elképzelni, hogyan is nézhet majd ki a 2020-as iPhone

 

Kuo szerint valamennyire azért megmarad a lekerekített, egymásba simuló részekből álló dizájn, ahol a telefonok kijelzőjének üvege az oldalsó, rozsdamentes acél csíkkal olvadnak egybe. Mivel az iPhone 4 oldalán a felhasznált anyagok jóval dominánsabban szét voltak választva, így egyelőre rejtély, melyik dizájnvonalat fogja követni a cupertinói techóriás a jövőre érkező telefonokkal.

Kuo más információkat is megosztott a jövőre érkező iPhone-okról: szerinte 5,4 hüvelykes, 6,1 hüvelykes és 6,7 hüvelykes kijelzőkkel rendelkeznek majd, ami valamivel eltér az idei felhozataltól: az iPhone 11 Pro 5,7 hüvelykes, a 11 Pro Max 6,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, csak az iPhone 11-nek van ugyanakkora, 6,1 hüvelykes panelja, mint amit Kuo jósol. Másik érdekesség, hogy szerinte a jövőre érkező iPhone-ok közül mindhárom OLED-kijelzőt fog kapni, az idei és tavalyi ’két OLED, egy LCD’ felállás helyett. Valószínűleg már rendelkezni fognak 5G-támogatással, illetve vadonatúj beágyazott valóság funkciókra számíthatunk, a már megtárgyalt külső átszabás mellett.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: