Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Most akkor hány giga RAM van az új iPhone-ban?

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > Most akkor hány giga RAM van az új iPhone-ban?
Most akkor hány giga RAM van az új iPhone-ban?

Már előrendelhető mindhárom 2019-es iPhone, viszont még mindig sok kérdés kering a telefonok körül, főleg hardver fronton. A bemutató során nem kaptunk igazán pontos számokat, a Geekbench tegnap megjelent elemzése azonban kissé mélyebb belátást tesz lehetővé az Apple csúcsmobilok motorházteteje alá. A processzor tényleg gyors, de a RAM-mal valami nincs rendben…

Először is, amit megtudhattunk a tegnapi benchmark teszteredményekből, hogy az A13 Bionic ismét egy villámgyors processzor lett. Egészen pontosan 15%-kal gyorsabb, mint az iPhone XS-t hajtó A12, ami stabil növekedés az előző évhez képest, azonban van egy kis gond: a teszt azt mutatta, hogy a legújabb, 2019-es, profi felhasználóknak szánt iPhone 11 Pro-ban ugyanaz a 4 GB RAM lesz benne, ami az előző generációban is volt. És hogy egy kis kontextus is legyen: az Androidos fronton nem ritka a 8, de szélsőséges esetekben akár 12 GB RAM. Az Apple-nek meg csak négyre tellett volna?

Szerencsére ez még egyáltalán nem biztos. Egy megbízható Apple szivárogtató, OneLeaks azt írta ki Twitterre, hogy szerinte mind az iPhone 11 Pro, mind az iPhone 11 Pro Max 6 gigabájt RAM-mal fog érkezni, ezt a feltevését pedig a telefonok tanúsítványaira alapozza. Sőt, az adatok alapján még az aksik méretét is be tudta lőni, ami 3110 mAh lesz a kisebb, és 3500 a nagyobb Max modell esetében. Már ha igaza van.

 

 

Az iPhone 11 valószínűleg tényleg megmarad a 4 giga memóriával, ez annyira nem is meglepő, tekintve, hogy az az ’olcsó’ iPhone – kompromisszumokat kell kötni a hívogatóbb árcédula érdekében. Ez nem is olyan nagy gond, hiszen az iOS még mindig olyan fantasztikusan van optimalizálva, hogy a csekélykének tűnő 4 gigával is röccenésmentesen fog futni, még hosszú éveken keresztül. Viszont a „Pro” névvel felruházott, professzionális munkaeszköznek szánt, méregdrága telefonba is csak ennyit tudtak volna beleszuszakolni? Kissé kiábrándító lenne. Az Apple a megjelenésig nem osztja meg a nagyközönséggel a telefonok pontos adatait, így egyelőre csak a tesztekre és a OneLeaks-féle szemfüles internethuszárokra kell hagyatkozni. Apropó, az előbbiek ráadásul viszonylag könnyen meghamisíthatók, éppen ezért kevésbé megbízhatónak számítanak. Csak hogy tudjátok, hányadán állunk.

Ha azonban mégis megbízunk a teszteredményekben, és elhisszük a Geekbench legitimitását, akkor azt tudjuk meg, hogy az iPhone 12.3 kódnéven futó telefon 5472-es egymagos, és 13 769 többmagos pontszámmal rendelkezik. Ez az iPhone 11 Pro lesz, az 5,8 hüvelykes modell. A Pro Maxról egyelőre nincs hír, de szinte teljesen hasonló pontszámokra lehet számítani, mivel az egymásra ennyire hasonlító csúcsmobilok között az eltérés általában szinte teljesen elhanyagolható. De hogy egy kis viszonyítási alap is legyen a számokhoz, az A12-es processzor ugyanezen a teszten 4780-at és 11250-et tudott elérni. Illetve azt is tudni kell, hogy bármilyen specializált fejlesztések, mint például az új mátrixszorzós módszerek nem mutatkoznak meg az ilyen nyers CPU-tesztek számain, használat közben viszont annál jelentősebbek tudnak lenni.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: