Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Új királya van az okostelefonok kijelzőinek, a neve iPhone 11 Pro

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > Új királya van az okostelefonok kijelzőinek, a neve iPhone 11 Pro
Új királya van az okostelefonok kijelzőinek, a neve iPhone 11 Pro

A DisplayMate nevű oldal az összes új telefon kijelzőjét leteszteli, ez nem volt másképp az iPhone 11 Próval sem. Az eredmény kiemelkedő: új bajnoka van a telefonok kijelzőinek.

Az Apple már az iPhone 11 Pro bemutatóján is büszkén dicsekedett a professzionális eszközeibe helyezett kijelzőkkel, mondván, a Super Retina XDR nem csak a legjobb panel, amit a cég valaha elkészített, de a világ okostelefonjai számára is magasabbra fogja tenni a lécet. Persze ez elvárható, a gyártók mindig szívesen fényezik a készülékeik tudását, viszont a DisplayMate nevű megbízható kijelző tesztelő oldal megkaparintotta a telefont, és állításuk szerint az Apple nem hazudott: rendkívül részletes megfigyeléseik után az iPhone 11 Prónak ítélték oda a „valaha adott legmagasabb A+-os értékelést” (ez Amerikában körülbelül a csillagos ötösnek felel meg), illetve a ’legjobb okostelefon kijelző’ díját is az Apple telefonja vihette haza .

Az Apple-nek ez már szinte rutin, tavaly az iPhone XS is elhozhatta a megtisztelő címet. Idén még tovább fejlődött a csúcsmobiljaik panelje, kezdve az olyan apróságokkal, hogy megdöntötték a legfényesebb okostelefon-kijelző rekordját: 1200 nitnyi világosság kibocsátására képes maximálisan az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max (viszonyításképp egy gyertya fénye jelent egy nitet, az iPhone X pedig 625 nitre volt képes).

„A Super Retina XDR kijelző nem csak egy, hanem egyszerre kettő rekordot is megdöntött a két fényerő-beállításaival, ráadásul azt is okosan szabályozza, hogy mikor melyiket használja. Ha éri napfény éri, 800 nit fényerővel világít – ez tökéletes egy gyors fotózásra és képválogatásra út közben – viszont akár 1200 nitet is kisajtol magából, ha a felhasználó extranagy dinamikus tartományú tartalmat tekint meg. Olyan, mintha egy Pro Display XDR monitor lenne a telefonban.”

A DisplayMate ezek az eredmények mellet más aspektusait is kiemelte az iPhone 11 Prónak, amikor azt magyarázta, miért is kapta meg a csúcsmobil a ’legjobb okostelefon kijelző’ díját.

Az iPhone 11 Pro Max az alábbi kategóriákban éri el vagy dönti meg a rekordszintet:

  • A legmagasabb színhűség – vizuálisan megkülönbözhetetlen a tökéletestől
  • A legkisebb torzulás a színhűségben képek megjelenítése közben – vizuálisan megkülönbözhetetlen a tökéletestől
  • A legmagasabb elért fényerő az OLED-paneles okostelefonok közül
  • A legmagasabb kontrasztarány környezeti fény mellett
  • A legmagasabb elért HDR csúcsfényerő 1290 nittel egy tökéletesen fehér kijelző mellett
  • A legmagasabb kontrasztarány
  • A legalacsonyabb kijelzőről való visszatükröződés (4,5%)
  • A legnagyobb látható kijelző felbontás 2,7K (2688×1242) – a 4K nem jelenik meg szemmel láthatóan részletesebben egy okostelefonon

A teljes, rendkívül részletes elemzést elolvashatjátok a DisplayMate oldalán.

Kapcsolódó cikkek: