Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Hivatalosan is nyugdíjba vonult az iMac Pro

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Hivatalosan is nyugdíjba vonult az iMac Pro
Hivatalosan is nyugdíjba vonult az iMac Pro

Már két napja kint van az „amíg a készlet tart” felirat, de mától kezdve a Mac Pro az egyetlen profiknak szánt asztali Mac, amit az Apple árul.

Mindössze három évet húzott az iMac Pro: a 2017 decemberében piacra dobott, bivalyerős asztali gépből már két napja sem lehet saját konfigurációt összeállítani az Apple hivatalos, amerikai oldalán, mindössze egy 4500 dollárba kerülő kivitelt lehetett megvásárolni, a Damoklész kardjaként lebegő „amíg a készlet tart” felirat alatt. Ma viszont már ez az opció sem elérhető, így biztossá vált: az iMac combos nagytestvérének vége. Az Apple magyar oldalán még elérhető a 2 099 990 forintba kerülő összeállítás, de szinte biztos, hogy a napjai – sőt, órái – meg vannak számlálva. Szintén ez figyelhető meg az Apple hivatalos értékesítőinek weboldalain, így ha valaki mindenképpen szeretne egyet, akkor lassan muszáj lesz a boltokhoz, vagy a használtpiachoz fordulnia. Még az is elképzelhető, hogy feltűnik egy-két új darab az Apple vagy valamelyik premium reseller oldalán, ha esetleg lemondanának pár rendelést, ez azonban teljesen lutri.

Az iMac Pro sorsa az már az elmúlt hónapokban is egyre hányattatottabb lett. Míg az iMac még 2020 augusztusában kapott egy kisebb frissítést, az Pro kivitelt már akkor érintetlenül hagyták, valószínűleg az egyre közelgő Apple Siliconos iMacek miatt. Ezek a frissített modellek kérhetők voltak nanotextúrás kijelzőkkel és olyan processzorokkal, amik felértek az iMac Pro szintjére – várható volt, hogy a csúcsnak számító modell ilyen körülmények mellett már nem lesz sokáig velünk.

Egy ideje már keringenek pletykák egy teljesen újradizájnolt, Apple Siliconnal szerelt iMacről, ami vékony keretekkel és a megszokotthoz képest rikító színekkel zárkóztathatja fel az iMac-termékvonalat a 2021-as elvárásokhoz. A Silicon pedig elképesztő sebességgel jár (ahogy azt a MacBook Airnél is láthattuk), így az Apple minden bizonnyal feleslegesnek érezte az iMac Prót, ami csak elvette volna a figyelmüket és erőforrásaikat a megújuló sima iMacről.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: