Nyitvatartás:  H‑P.:  10:00‑18:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

iPad Air Töltéscsatlakozó csere 11.000.- Ft

iCentrum Apple Szerviz > iPad Air Töltéscsatlakozó csere 11.000.- Ft

A meghibásodott dock-csatlakozó jelentősen korlátozza az iPad készülék használhatóságát. A technológiai különbségek ellenére, ugyanúgy igaz ez az új, 4. generációs iPad-ekre, amelyek már a mai napig használt Lightning technológiájú dock-csatlakozóval vannak ellátva, ahogyan érvényes az iPad és iPad Air készülékekre, amelyek még a 30 pin-es, régi dock-csatlakozó szabványt használják.

Ahogyan minden Apple terméknél, az iPad Air esetében is igaz, hogy a dock-csatlakozó hibás működését rendszerint külső körülményt, jellemzően beázás vagy leejtés okozza. Létezik egy szoftveres praktika, amely egyetlen esetben használható, ha az iPad lassan tölt fel: ekkor érdemes repülőmódban tölteni és a töltés ideje alatt nem használni a készüléket. Beázás hatására rozsdássá válhat és elszíneződhet a készülék, emiatt sem a töltésre sem a szinkronizálásra nem reagál.

Beázás esetén szinte egyelten megoldást kizárólag a dock-csatlakozó végleges cseréje jelenthet, mivel a csatlakozó érintkezése olyan mértékben károsodhat, hogy azt már nem lehet tisztítással megmenteni. Ugyanígy a dock-csatlakozó cseréjére lehet szükség, ha az iPad 2 készülék leejtése miatt a csatlakozó eldeformálódott és az érintkező fülek lábai letörtek vagy elhajlottak.

Leírás

Ár: 11.000.-Ft

Az iPad Air készülék LCD kijelzőjének és érintőképernyőjének eltávolításával hajtható végre a dock-csatlakozó cseréje, amelynek elhelyezkedése miatt az említett két alkatrész eltávolítása jelenti a művelet nehezebb részét. Először szereljük ki a WI-FI-antennát, ezután szedjük ki a bal alsó sarokban található műanyag elválasztót, ezáltal férhetünk hozzá a készülék dock-csatlakozójához és az ehhez tartozó szalagkábelhez.

Tipp:

  • Ha töltőre dugjuk a készülékünket, és csak a kábel mozgatására vesz fel időnként töltést, akkor vagy a csatlakozó ment tönkre, vagy pedig el van tömődve a töltő nyílás. Nem ajánljuk, hogy éles tárgyakkal otthon nekiálljon kitisztítani. Könnyen zárlatot okozhat a készülékben, ami drágább javítási költséget fog csak eredményezni.

number-1

Keresd ki címünket!

1141 Budapest, Szugló utca 125D.(Szentes – Szugló sarok)

number-2

Bevizsgáljuk készüléked!

Profi csapatunk pillanatok alatt elvégzik a javítást.

number-3

Boldogan távozol!

Miután látványszervizünkben végignézted a javításod!

Szakszervizünk minden szerviz szolgáltatásra 1 év teljeskörü garanciát vállal ami ázás és törés esetén nem érvényes!

Kérdésed maradt? Akkor ne habozz..