Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

iPhone 5S/5C előlapi kamera csere

iCentrum Apple Szerviz > iPhone 5S/5C előlapi kamera csere

Az iPhone 5S/5C előlapi kamera csere menete

Ahhoz, hogy cserélhessük az iPhone 5S előlapi kameráját, először el kell távolítanunk a telefon kijelzőjét. Sokan hiszik azt, hogy ez mindössze két csavar kicsavarásával megoldható, általában ők azok, akik a javítás elején egyből elszakítják a kijelzőhöz kapcsolódó flex kábelt. Az iPhone 5S esetében a kijelzőn található a beszédhangszóró, a home gomb, a fényérzékelő és ugyanígy az előlapi kamera is. Korábban már említettük, hogy az előlapi kamera és a fényérzékelő ugyanazon a flexen helyezkedik el, ezért mindkettő meghibásodása orvosolható a teljes flex cseréjével. Figyeljünk rá, hogy az iPhone 5S összeszerelésekor az előlapi kamera illeszkedése tökéletes legyen, és a megfelelő helyre kerüljön a házban!

Leírás

Árlista: https://icentrum.hu/iphone-5s-se-szerviz-arlista/

Az iPhone 5S előlapi kamera tipikus hibája, ha fényképezéskor a kép nem megfelelő élességű lesz, valamint ha a blende nem nyílik ki a kép készítésekor. Ezek a problémák sajnos szoftveres úton nem kezelhetők, ilyenkor csak a csere marad. Előfordulhat az is, bár ritkán, hogy az iPhone 5S előlapi kamerájának meghibásodása következtében a hátlapi kamera sem úgy funkcionál, ahogyan kellene. Mivel ugyanazon a flex-csatlakozón található a közelségérzékelő, illetve az a szenzor, amely felelős a fényérzékelésért is, ezért ezek meghibásodása esetén szintén cserélni kell a flex-csatlakozót. Érdemes szót ejteni róla – bár banális hibának tűnhet -, hogy olyan esetben is gyakran merül fel a tulajdonosokban az iPhone 5S előlapi kamerájának hibája, ha egy nem megfelelő szervizelést követően a hanyagul történő szétszerelés befejezéseként a kamera objektívjét nem megfelelően rögzítették, így az a házon belül könnyedén elcsúszhatott.

Teendő

Az iPhone 5S előlapi kamerája alkalmas 1,2 mp felbontású 1280 x 960 px méretű képek készítésére, valamint 24 képkocka/másodperc sebességű és 1280 x 720 pixeles videók rögzítésére. Az előlapi kamerával HDR felvételekre igen, de slow motion videók, valamint panoráma fotók készítésére nincs lehetőség.

number-1

Keresd ki címünket!

1141 Budapest, Szugló utca 125D.(Szentes – Szugló sarok)

number-2

Bevizsgáljuk készüléked!

Profi csapatunk pillanatok alatt elvégzik a javítást.

number-3

Boldogan távozol!

Miután látványszervizünkben végignézted a javításod!

Szakszervizünk minden szerviz szolgáltatásra 1 év teljeskörü garanciát vállal ami ázás és törés esetén nem érvényes!

Kérdésed maradt? Akkor ne habozz..