Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Ezek az Apple Intelligence funkciók nem érkeznek ősszel, mutatjuk mik igen

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Ezek az Apple Intelligence funkciók nem érkeznek ősszel, mutatjuk mik igen
Ezek az Apple Intelligence funkciók nem érkeznek ősszel, mutatjuk mik igen

Bár az iOS 18 a szokásos módon ősszel érkezik, az Apple Intelligence számos funkciója lassabb ütemezéssel kerül bevezetésre. Ez azért is van, mivel a kupertínói cég inkább, a lassú, ámde megfontolt hozzáállást követi, ahogy mindig is. Összegyűjtöttük Nektek, hogy mikor és melyik funkciókra számíthattok majd.

A felhasználóknak az Apple Intelligence részeként bemutatott számos funkció közül csak néhányra kell számítaniuk, hogy az új frissítések megérkezésekor már elérhető lesz. Még azok is, amelyek a megjelenés napján elérhetőek, „bétaként” lesznek feltüntetve, a további funkciók pedig 2024 végén vagy akár 2025 elején érkeznek.

Apple Intelligence Preview - Apple

 

A Bloomberg vasárnap arról számolt be, hogy az Apple Intelligence számos funkciója még a nyár végéig nem is lesz elérhető a fejlesztők számára. Ahogy a WWDC során megjegyezték, még ezek a funkciók is az amerikai angol nyelvre lesznek korlátozva eleinte.

Milyen Apple Intelligence funkciók érkeznek 2024-ben?

Hogy egyértelmű legyen, a WWDC-bemutatón kiemelt fő AI-funkciók közül több valószínűleg már az őszi első operációsrendszer-frissítésekben elérhető lesz. Ilyen lenne például az értesítések priorizálása, valamint a hosszú szövegek, e-mailek és weboldalak összegzésének képessége.

Szintén a hivatalos megjelenéstől elérhető lesz a Genmoji képgenerálás és az írásjavító eszközök is.

How to use Genmoji on iOS 18 | Mashable

 

Ezen kívül a jegyzetekben és máshol kiírt matematikai problémák kiszámításának képessége is elérhetővé kell válnia a megjelenéstől. Bár ezek a funkciók jelen lesznek az iOS és iPadOS 18, valamint a macOS Sequoia hivatalos első kiadásaiban, továbbra is „béta” címkével lesznek ellátva.

Az előadás során említett egyes funkciók később, szeptemberi fő kiadást követően, de még 2024-ben érkeznek. Ezek közé tartozik a Email alkalmazás újratervezése, amely automatikusan csoportosítja majd az e-maileket típus szerint.

WWDC: Apple Intelligence makes email great again – Computerworld

 

A Otthon alkalmazás néhány további funkciója, a térbeli videók szerkesztésének lehetősége és az Apple Vision Pro-hoz érkező néhány bővített funkció valószínűleg a .1-es vagy .2-es frissítésekig tolódik. A Swift Assist, a fejlesztőknek szánt kódíró funkció szintén később kerül bevezetésre.

Jellemzően a nagyobb rendszerfrissítések első kiadása szeptemberben kezdődik, megegyezően az új hardverek megjelenésével. Az új operációsrendszer-verziók első frissítései általában az év későbbi szakaszában érkeznek.

Milyen Apple Intelligence funkciók érkeznek 2025-ben?

Az Apple még mindig építi új Private Compute Cloud létesítményeit, ami egy hatalmas szerverállomás. Az OpenAI-jal való partnerség és a potenciális további partnerek, amelyek az év folyamán érkeznek, segíteni fogják a chatbotokkal már megbarátkozott felhasználók kérdéseit.

Az ilyen funkciók hatókörének korlátozása lehetővé teszi a hibás információk gyors javítását, amelyeket néha „hallucinációknak” neveznek, és az Apple nagyon törekszik arra, hogy ezt minimalizálja.

Az egyik legnagyobb funkció, amely valószínűleg 2025 elejére csúszik, a Siri, a hangalapú asszisztens megújítása. Az Apple prezentációjában kiemelt fejlett „személyes kontextus” funkciók közül néhány nem lesz teljes mértékben jelen az ősszel induló első operációs rendszerben.

Apple Intelligence – everything you need to know about your iPhone's new  big brain

A Siri beígért megújulása és új képességei közül nem minden lesz elérhető elsőre.

Az olyan kérdésekre adott kontextuális válaszoknak, mint például „mikor száll le anyukám gépe”, vagy annak kérése, hogy optimalizáljon egy fényképet és küldje el üzenetben, még várniuk kell. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Siri nem fog rendelkezni a prezentáción látott új felülettel, vagy nem fogja jobban megérteni a felhasználók kérdéseit már az új operációs rendszer verziók első napjától kezdve.

A közeljövőben elérhető lesz egy továbbfejlesztett „gépelj Sirinek” opció is azok számára, akik nem akarnak vagy nem tudnak tisztán beszélni.

Apple unveils AI innovation for iPhone, iPad, & Mac

 

Addig is, az Apple még mindig fontolgatja a partnerséget más AI-szolgáltatókkal, hogy segítsen áthidalni a késedelmeket, amíg a saját új funkciói bevezetésre kerülnek. A vállalat állítólag még mindig dolgozik például a Google-lal és az Anthropic-kal való potenciális megállapodásokon, és megkereste a Baidu-t és az Alibaba-t is a kínai chatbotok potenciális elérhetősége miatt.

Forrás – AppleInsider