Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

10 ok, amiért várj az iPhone 17-re

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > 10 ok, amiért várj az iPhone 17-re
10 ok, amiért várj az iPhone 17-re

Igen, idén még csak az iPhone 16 széria fog napvilágot látni. Azonban naiv lenne azt gondolni, hogy az Apple nem tudja már most pontosan, milyen is lesz az iPhone 17 modell paletta. Rengeteg beszállítóval kell hónapokra, akár évekre előre egyeztetni a komponensekkel kapcsolatban, ez pedig igen könnyen vezet információ szivárgáshoz.

Amennyiben iPhone vásárlás előtt állsz, a közepesen távoli jövőben, akkor most hoztunk 10 okot, hogy miért is lehet majd érdemes várni az iPhone 17 szériára, ami 2025 szeptemberében fog majd megjelenni.

Kijelző alatti FaceID

iPhone with Face ID

 

Az iPhone 17 Pro modell páros várhatóan az első iPhone lesz, amely megjelenítő alatti Face ID technológiával rendelkezik. A kijelző alatti Face ID egyetlen külső jele valószínűleg az előlapi kamera kör alakú kivágása lesz. Valószínűleg ez lesz az Apple utolsó prémium modellje, amely kör alakú kivágást tartalmaz az előlapi kamera számára. Az Apple ezután várhatóan a 2027-es „Pro” iPhone modellekben fogja az összes szenzort, beleértve a kamerát is a kijelző alá pakolni.

Új kijelző méretek

iPhone 17 Plus Could Have a Smaller Display - Smartprix

 

Az idei iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max a pletykák szerint nagyobb kijelzőméretet kap, 6,12 és 6,69 hüvelykről 6,27 és 6,86 hüvelykre. A 2025-ös évre az Apple várhatóan a nagyobb, 6,27 hüvelykes kijelzőméretet hozza majd el a standard iPhone modelljéhez is, míg az ennek megfelelő „iPhone 17 Plus” modell teljesen új kijelzőméreteket kaphat majd.

120Hz ProMotion (Always-on Kijelző)

Az Apple a ProMotion-t 2025-ben kívánja kiterjeszteni az alap modellekre, lehetővé téve, hogy szükség esetén 120 Hz-es frissítési frekvenciára növeljék a görgetés és a videótartalmak élvezetesebb megtekintése érdekében. A ProMotion lehetővé tenné azt is, hogy az iPhone 17 és az iPhone 17 Plus kijelzője akár 1 Hz-es, energiatakarékosabb frissítési frekvenciára álljon le, így lehetővé téve a mindig bekapcsolt kijelzőt (Always-on Display), amely akkor is képes megjeleníteni a lezárt képernyő óráját, widgetjeit, értesítéseit és háttérképét, amikor a készülék le van zárva.

Apple gyártású Wi-Fi 7 chip

Az Apple prémium 2025-ös modelljei várhatóan először lesznek felszerelve az Apple által tervezett Wi-Fi 7 chippel. A Wi-Fi 7 támogatás lehetővé tenné a „Pro” modellek számára, hogy egy támogatott routerrel egyszerre küldjenek és fogadjanak adatokat a 2,4 GHz-es, 5 GHz-es és 6 GHz-es sávban, ami gyorsabb Wi-Fi sebességet, alacsonyabb késleltetést és megbízhatóbb kapcsolatot eredményezne. A Wi-Fi chip azt is lehetővé tenné az Apple számára, hogy tovább csökkentse a külső beszállítóktól, például a Broadcomtól való függőségét, amely jelenleg egy kombinált Wi-Fi és Bluetooth chipet szállít az Apple-nek az iPhone-okhoz.

48MP-es telefotó kamera

iPhone 17 Pro Max might feature a 48MP telephoto camera - PhoneArena

 

Az Apple legnagyobb prémium készülékének továbbfejlesztett 48 megapixeles teleobjektívje várhatóan a 2024. február 2-án megjelenő Apple Vision Pro headset-tel való használatra lesz optimalizálva. (A jelenlegi iPhone 15 Pro modellek 48 megapixeles fő, 12 megapixeles ultra széles és 12 megapixeles teleobjektívvel rendelkeznek.) Ezzel a 2025-ös „Pro Max” lenne az első olyan iPhone, amelynek hátsó kamerarendszere teljes egészében 48 megapixeles lencsékből áll, így még több fényképészeti részlet megörökítésére lenne képes.

24MP-es szelfi kamera

Az iPhone 17 termékcsalád egy pletyka szerint 24 megapixeles előlapi kamerát fog tartalmazni, hatelemes lencsével. Az iPhone 14 és 15 modellek 12 megapixeles előlapi kamerát tartalmaznak öt műanyag lencsetaggal, és az idei iPhone 16-os termékcsalád várhatóan ugyanezzel a hardverrel fog rendelkezni. Az iPhone 17 24 megapixelesre növelt felbontása lehetővé teszi, hogy a fotók még kivágás vagy nagyítás esetén is megőrizzék minőségüket, a nagyobb pixelszám pedig finomabb részleteket rögzít. A hatelemű objektívre való frissítésnek szintén javítania kell a képminőséget.

Karcolás álló, tükröződésmentes kijelző

Az iPhone 17 olyan tükröződésmentes kijelzővel rendelkezik majd, amely az egyik pletyka szerint karcállóbb, mint az iPhone 15 modelleken található Apple Ceramic Shield. Az iPhone 17 külső üvege állítólag egy „szuperkemény tükröződésgátló réteggel” rendelkezik majd, amely „karcállóbb”. Nem világos, hogy az Apple tervezi-e a Gorilla Glass Armor átvételét, amelyet a Samsung a Galaxy S24 Ultra készülékében használ, de a Corning legújabb technológiájának leírása megfelel a pletykának.

Több memória

Az Apple jövő évi Pro modelljei 12 GB RAM-mal fognak érkezni, állítja Jeff Pu a Haitong befektetési cégtől. Összehasonlításképpen: az iPhone 15 Pro modellek 8 GB RAM-mal rendelkeznek, míg az iPhone 16 Pro modellek várhatóan szintén 8 GB RAM-mal. Bármilyen ilyen növekedés lehetővé tenné a több feladat egyszeri elvégzését az iPhone-on, valamint további erőforrásokat biztosítana minden olyan mesterséges intelligencia funkció számára, amely nagy nyelvi modelleket igényel a memóriában.

Kisebb Dinamikus Sziget

The iPhone 17 Rumors: A 'Slim' Model, 24 MP Front Cameras, Smaller Dynamic  Island and More - Smartprix

 

Az Apple 2025-ös legmagasabb kategóriájú iPhone-ja jelentősen keskenyebb Dynamic Island-et fog tartalmazni, köszönhetően annak, hogy a készülék kisebb „fémlencsét” alkalmaz a Face ID rendszerhez, állítja a Haitong-tól, Jeff Pu. Ha ez így van, akkor ez lenne az első alkalom, hogy az Apple megváltoztatja a Dinamikus szigetet azóta, hogy az 2022-ben debütált az iPhone 14 Pro-n.

iPhone 17 „Slim”

Ross Young, a Display Supply Chain Consultants (DSCC) elemzője szerint az Apple iPhone 17 Plus 6,55 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd. Jeff Pu állítására reagálva, miszerint az iPhone 17 Plus-t egy „iPhone 17 Slim” váltja majd fel, Young azt mondta, hogy az előző, a jelenlegi és a következő generációs modellekhez képest 2%-os csökkenésre kell számítani. Logikája alapján a kisebb kijelző segítene megkülönböztetni a nagyobb iPhone 17 modellt az iPhone 17 Pro Max-tól, miközben nagyobb maradna, mint az iPhone 17 és az iPhone 17 Pro.

 

Forrás – MacRumors