Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Izgalmas lesz az új Apple Pencil

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Izgalmas lesz az új Apple Pencil
Izgalmas lesz az új Apple Pencil

Az Apple Pencil következő generációja haptikus visszajelzéssel rendelkezhet, amely rajzolás és írás közben rezegve jelez majd a felhasználóknak.

Az Apple május 7-én „Let Loose” (engedd szabadjára) néven különleges eseményt tart, amelyen várhatóan az iPad termékcsalád frissítéseit is bemutatják. Az esemény részeként úgy tűnik, hogy az Apple Pencil is újabb frissítést kaphat, hiszen magán a promóciós anyagon is premier plánban láthatjuk, ami több mint bizonyíték.

Let Loose” – várhatóan iPad és Apple Pencil esemény május 7-én - Szifon.com

 

A Bloomberg vasárnapi „Power On” hírlevelében Mark Gurman arról írt, hogy egy új Apple Pencil van készülőben. Ez persze nem meglepetés, de egy kiemelt funkció igen – a fő újdonság ugyanis állítólag a haptikus visszajelzés funkció lesz.

A haptikus visszajelzés azt jelenti majd, hogy az Apple Pencil enyhén rezegni fog, figyelmeztetve a felhasználót az értesítésekre, vagy egyéb történésekre, ami akár alkalmazásonként, eltérő is lehet majd. Emellett más előnyökkel is szolgálhat, például kisebb rezgést is adhat, amikor a felhasználó egy gomb, vagy ikon fölé húzza az Apple Pencil-jét.

How to fix an unresponsive Apple Pencil [2024 Guide] - Astropad

 

A haptikus visszajelzés ötlete egy tollban már korábban is megjelent szabadalmi bejelentésekben. A 2020-as dokumentumok különböző mechanizmusok használatára utalnak, amelyek haptikus visszajelzést adnak a felhasználónak.

A következő Apple Pencil-ről szóló további pletykák között szerepel a cserélhető hegyek lehetősége, ami megváltoztatja az írás és a rajzolás módját, hiszen más lesz az érzete, amikor a tollat a képernyőhöz érintjük. Nem a tollat érinti, vagyis konkrétan pont azt, mégpedig az iPad egy lehetséges újítása, aminek köszönhetően a képernyő egy matt borítást kapna. Ennek hála kevésbé tükröződne, és gyűjtené az ujjlenyomatokat, illetve az Apple Pencil érzete is más lenne, amikor rajzolunk rajta. Nem ez lenne az első matt borítású kijelző az Apple-től, hiszen korábban már kérhettünk ilyen bevonatot a Pro Display XDR-ra is.

Pro Display XDR Nano vs. Standard | MacRumors Forums

 

Emellett egy új, interakciókat segítő „szorító” gesztust is emlegetnek, ami szintén csak újabb funkciókat adhat az Apple Pencil-hez. Végül pedig a Find My is bekerülhet az amerikai gyártó tollába, aminek hála sosem fogjuk elveszíteni azt, amikor véletlenül becsúszik majd a kanapé párnái közé.

Ti mit gondoltok az új Apple Pencil funkcióiról? Nektek elég lenne ennyi, hogy leváltsátok a jelenlegi, első, vagy második generációs modelleteket? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás – appleinsinder