Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Megjelent az iPhone 15, iPhone 15 Pro, az Apple Watch 9, és Apple Watch Ultra 2

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Megjelent az iPhone 15, iPhone 15 Pro, az Apple Watch 9, és Apple Watch Ultra 2
Megjelent az iPhone 15, iPhone 15 Pro, az Apple Watch 9, és Apple Watch Ultra 2

Szeptember 12-én az Apple bemutatott két új Apple Watch-ot, az Apple Watch 9-et, és az Apple Watch Ultra 2-őt, illletve az iPhone 15-öt, 15 Plus-t, a 15 Pro-t, és a 15 Pro Max-ot. Mai cikkünkben mindent megtudhattok ezekről az eszközökről.

 

Apple Watch 9

Az Apple Watch a világ legnépszerűbb órája, nem csak okos téren, hanem minden óra márka között az egész piacon. Első körben egy új szín érkezett a repertoárba, az iPhone után most már Rose Gold Apple Watch modell is elérhető, arany, ezüst, fekete, és Product (RED) mellett.

Szoftveresen két nagyobb újítást is hozott az Apple. Kezdésnek itt a NameDrop, aminek segítségével ha közel hozunk két órát, akkor átküldhetjük a névjegyünket, telefonszámmal, emaillel együtt. Hardveresen a 2 000 nites fényerő lenyűgöző, ez kétszerese a Series 8-nak, pont mint az Apple Watch ultra, illetve akár 1 nitig is le tud menni, ami rengeteg üzemidőt spóról majd nekünk.

 

Apple Watch Ultra 2

Az Watch Ultra 2 az Apple legkiforrottabb okosórája, 2022-ben mindenkit lenyűgözött a 2 000 nites kijelző, ezt idén 3 000 nitre emelték, ami a legmagasabb fényerő egy Apple Watch-on valaha. Az üzemidő miatt sem kell majd aggódni, ugyanis 36 óráig is használhatjuk majd az órát töltés nélkül, 72 óráig pedig energiatakarékos módban.

A váz alatt az S9-es chip dolgozik majd, ami végre nem a tavalyi, három év után. Szoftveresen elérhető lesz a gesztus vezérlés, két koppintással, az internet nélkül is működő Siri, ami már az egészségügyi adatainkat is meg tudja majd mondani nekünk, mint például a pulzusszám, vagy a véroxigén-szint. Emellett az új Ultra Wideband chipnek köszönhetően sokkal pontosabban, és gyorsabban találhatjuk majd meg az iPhone-unkat, vagy egy AirTag-et. Sötét környezetben pedig a szenzornak köszönhetően pedig automatikusan bekapcsol majd az éjszakai mód az órán.

 

iPhone 15 és iPhone 15 Plus

A sima iPhone modellek egy jó ideje vidámabb színekben pompáznak, ezek idén a rózsaszín, sárga, kék, zöld, és fekete. Emellett a legnagyobb változás a Dynamic Island, ami az iPhone 14 Pro-nál mutatkozott be tavaly, mostmár viszont az alap modelleknél is megkapjuk, amivel rengeteg hasznos és jópofa szoftveres funkció is párosul. A kijelző Super Retina XDR OLED, 6,1 collal az iPhone 15-nél, és 6,7 col az iPhone 15 Plus-nál. A csúcs fényerő 2 000 nit, ami kétszerese a tavalyi modellnek.

Kamerák esetében a Pro modellek után most itt is megkapjuk a 48MP-es főszenzort. Most pedig ha személyeket fotózunk, akkor automatikusan bekapcsol majd a portré mód.

Processzorunk a tavalyi csúcsmodellből kölcsönzött A16 Bionic, az iPhone 14 Pro-ból. Töltés terén pedig igazán nagy változás történt, ugyanis az összes iPhone 15 modell USB-C-t kapott, Lightning helyett. Így mostmár ugyanazzal a porttal tölthetjük az iPad-ünket, MacBook-unkat, iPhone-unkat, és AirPods Pro 2-őnket.

 

iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max

Külsőleg a legnagyobb újítás kétségtelenül a titán ház, a rozsdamentes acél után, ami egyszerre lett erősebb és könnyebb is. Ezen felül a némító csúszka is megújult, ami mostmár egy gomb, aminek a hosszan nyomásával előhívhatjuk a kamerát, bekapcsolhatjuk a vakut, hangjegyzetet készíthetünk, és így tovább. Természetesen némítani is tud majd, ez attól függ mit állítunk be hozzá.

Nem csak a külső számít, hanem a belső is, ahol az A17 Pro bújkál, ez egy 3nm-es gyártástechnológiával készült lapka, 19 milliárd tranzisztorral, és 6 magos CPU-val. Ennek köszönhetően már játszható a konzolon elérhető Resident Evil Village, és az Assasin’s Creed: Mirage, ez pedig csak a lista eleje. A második igazán nagy újítás, az USB-C port, Lightning helyett, ami 20x gyorsabb, mint az USB 2.

A fő kamera 48MP-es felbontású, itt pedig választható lesz a fókusztávolság is, 24MM, 28MM, és 35MM között. A második lencse egy optikai kamera, ami 3x, illetve iPhone 15 Pro Max esetén 5x optikai zoomra is képes. Ami igazán jövőbemutató, az viszont a 3D-s Spatial Video készítés, aminek köszönhetően térben élhetjük majd át az emlékeinket a jövőre megjelenő Vision Pro headsettel. Árak terén nem lett drágább a két modell, csupán a Pro Maxnál került ki a kínálatból a 128GB-os modell, ez ugyanis 256GB-ról indul, így technikailag drágább. A magyar árak nemsokára elérhetőek lesznek, ezekkel is jelentkezünk majd.

 

Forrás: Apple