Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Megjelent az iOS 15.1 frissítés

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Megjelent az iOS 15.1 frissítés
Megjelent az iOS 15.1 frissítés

Aki nézte anno az iPhone 13 bemutató eseményt az egészen biztosan tudja, hogy néhány dolog kimaradt a hivatalosan megjelenő iOS 15 végleges verziójából, mert az vagy nem készült el időre, vagy az új telefonokhoz érkezik „majd valamikor az év hátralévő részében”. Na ez a pillanat most érkezett el, hogy minden el is készült. Legfőbbképpen az iPhone 13 Pro és 13 Pro Max tulajoknak elérhetővé válik a ProRes nevű funkció, ami már lassan a filmipart akarja meghódítani, olyan jóra sikerült egyes tesztek szerint. Ezzel a kiterjesztéssel a profi videósok még jobb videó felvételeket tudnak majd rögzíteni , amit később még hatékonyabban tudnak felhasználni, szerkeszteni. Kíváncsian várjuk milyen lesz a valóságban.

Emellett bele került még a rendszerbe a SharePlay, amit az Apple időre nem tudott elkészíteni, legalábbis nem működött megbízhatóan a megjelenésig. Ez a FaceTime felhasználók kedvenc újdonsága lesz, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy akivel együtt videóchatelünk, együtt filmezhessünk, sorozatozhassunk és még zenét is hallgathassunk. Szóval ha épp távol vagyunk a párunktól, de a kedvenc sorozatunkból egy részt sem hagynánk későbbre, ennek is van végre módja, hogy együtt tudjuk nézni és közben FaceTime-on kibeszélhessük a részleteket. De arra is tökéletes lesz, hogyha a barátainknak szeretnénk mutatni egy király új zenét és a reakciójukra is kíváncsiak vagyunk egyidejűleg.

Hozott még olyan újdonságokat is a frissítés, amit mi magyarok nagyjából soha nem fogunk tudni hasznosítani, ugyanis azokat elsősorban az amerikai piacra tervezték, ilyen például, hogy egyes államokban már a személyi igazolványukat és a COVID igazolásukat is hozzáadhatják az emberek a Tárca alkalmazáshoz. Jól hangzik nem? Na ez az, amit mi soha nem fogunk megtapasztalni.

Természetesen mindezek mellett kapunk még rengeteg ráncfelvarrást és hibajavítást is, mint például az Apple Watchal történő FaceID-s feloldás maszk viselése esetén ezentúl hibátlanul működik majd. Éppen ezért is javasoljuk mindenkinek a frissítést és nem csak az iPhone 13 Pro és 13 Pro Max tulajoknak!