Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Megérkezett az iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 és macOS Monterey főfrissítések!

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Megérkezett az iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 és macOS Monterey főfrissítések!
Megérkezett az iOS 15, iPadOS 15,  watchOS 8 és macOS Monterey főfrissítések!

Minden, amit anno az Apple bemutatott a WWDC-n júniusban, elérhető vált ma mindenki számára, hosszas bétatesztelés után. A szoftverfrissítések rengeteg újdonságot hoznak minden eszközünkre, szóval mindenkinek csak ajánlani tudjuk letöltését. De hogy milyen újdonságokat is hoztak a rendszerek? Megmutatjuk!

iOS 15/iPadOS 15: Egyik legérdekesebb újdonság a FaceTime újraszabása, ami így a vírushelyzet alatt különösen fontos, az otthon megtartott konferenciák miatt. Érkezett még iMessage javítás is, amivel szebbé tették kedvenc üzenetküldő alkalmazásunkat is, hogy még könnyebben oszthassunk meg egymással képeket és tartalmakat. A Ne zavarj üzemmódot felváltja a Fókusz, ami sokkal több rétegűen tudja azonosítani éppen mit csinálunk, és ahhoz megfelelően állítja telefonok értesítéseit és alkalmazásait, hogy maximálisan tudjunk arra fókuszálni, amit épp csinálunk. A leglátványosabb változás mégis a Safari teljesen új kinézete lesz, amit az intuitivitásra terveztek, hogy még könnyebben vezérelhessük az alkalmazást. Szokatlan lesz kezdetben, de pillanatok alatt meg lehet majd szokni. Végül de nem utolsó sorban a kamera alkalmazásba megérkeztek az Élő szövegek, amivel könnyedén gépelt szöveget varázsolhatunk képeinkből. Természetesen rengeteg apróbb újdonság érkezett még, amik felfedezését rátok hagynánk.

watchOS 8: Gyakorlatilag mindent magába foglal, amit az iOS frissítés is, hogy maximálisan együtt tudjon működni telefonjainkkal. Fotóinkat mostantól még jobban át tudjuk látni az óránkon az új elrendezés miatt és üzeneteket is sokkal könnyebben fogunk tudni küldeni, az új diktálás miatt, ugyanis amiket félrehallott az óránk, könnyedén ki tudjuk majd javítani. Természetesen az okosotthon vezérlése is még jobb lett és az új eszközök irányítását is beleépítették az órákba. természetesen az új Fókusz az Apple Watchon is helyett kapott, amit ha szeretnénk szinkronizálhatjuk is az iPhone-unkkal. Mindezek mellett megannyi egészséggel és edzéssel kapcsolatos fejlesztéseket kapott még a frissítés és még több apróságot is.

macOS Monterey: Mit is mondhatnánk. Lényegében minden újdonságot megkapott, amit eddig felsoroltunk. FaceTime, iMessage, Fotók, Élő szövegek, Térképek, Gyors Jegyzetek és még rengeteg rengeteg minden. Mindemellett még jobban tökéletesítették az egész termékcsalád együttműködését, mint pl az AirDroppal küldhető műveletekkel, vagy a fájlok egyszerű áthúzásával a kurzorral egyik készülékről a másikra. És természetesen a hatalmas Safari frissítést is megkapta pluszban, hogy még inkább alkalmazkodhasson a rendszer kinézetéhez.

Mindezt a rengeteg újdonságot minden készülékre telepíteni lehet, amire a korábbi főfrissítés is feltelepíthető volt, szóval a régebbi készülékek tulajainak sem kell amiatt aggódniuk, hogy idén kiesnének a támogatottsági körből. Kaptak még egy évet ajándékba!