Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Megérkezett az iOS 14.5.1

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Megérkezett az iOS 14.5.1
Megérkezett az iOS 14.5.1

Tegnap este folyamán érkezett egy kisebb biztonsági frissítés a múlthéten megjelent 14.5-höz, ami rengeteg újdonságot hozott nekünk, többek közt a Face ID-s iPhone-ok egyszerűbb feloldását ha rendelkezünk Apple Watch-csal, meg persze az alkalmazások nyomkövetésének korlátozást. Ez utóbbi viszont sokaknál problémás lehetett, ugyanis egy hiba miatt nem engedte a rendszer sok felhasználónak bekapcsolni a fontos funkciót. A tegnap megjelent frissítés pedig ezt hivatott javítani, több teljesítménybeli javulás mellett. Ha nem szeretnéd, hogy az alkalmazások (mint például a FaceBook, vagy Instagram) adatokat gyűjtsenek rólad és ez alapján készítsenek rólad profilt, amivel célzott hirdetésekkel tudnak bombázni később, egyszerűen be tudod kapcsolni a funkciót a beállításokon belül, az adatvédelem menüpontban és te magad döntheted el, hogy melyik alkalmazások tudjanak nyomon követni.

Több részletet nem osztott meg velünk az Apple, hogy milyen hibákat javítottak, de ez már csak így szokott menni, a kisebb biztonsági frissítések esetében, ugyanis új funkciókat rendszerint nem hoznak. Ettől függetlenül letöltését mindenkinek javasoljuk, ugyanis ahogy a neve is sugallja, a mi rendszerünk biztonságát próbálja javítani.

Ezen kívűl természetesen az iOS mellé érkezett az iPadOS, watchOS és macOS biztonsági frissítés, amiket szintén csak ajánlani tudunk nektek!