Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Remek szerelhetőséget és érdekes részleteket tárt fel az iPhone 12-k darabokra bontása

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Remek szerelhetőséget és érdekes részleteket tárt fel az iPhone 12-k darabokra bontása
Remek szerelhetőséget és érdekes részleteket tárt fel az iPhone 12-k darabokra bontása

Tudtátok, hogy a két telefon kijelzője egy és ugyanaz, az eltérő tulajdonságaik ellenére is?

Az iFixit munkatársai a napokban ízekre szedték az iPhone 12-t és 12 Prót, majd azzal a lendülettel meg is osztották a felfedezéseiket az interneten. A bontás sok érdekességet felfedett az idei Apple csúcsmobilokkal kapcsolatban: kezdetnek, hogy szinte teljesen ugyanolyan alkatrészekből állnak.

Az eltérés a sima és a Plus/Pro telefonok között az évek folyamán egyre csökkent, idén pedig a valaha látott leghasonlóbb iPhone-okat adta ki az Apple, már ami a Pro és nem Pro telefonok hardverét illeti. Engem például nagy meglepetésként ért, amit az iFixit bebizonyított: az iPhone 12 és a 12 Pro kijelzője egy és ugyanaz, attól függetlenül, hogy a 12 Pro maximum fényereje magasabb.

Egy másik érdekes felfedezés, hogy a két telefon kameraháza szintén megegyezik, még úgy is, hogy a 12 Pró egy extra telefotó lencsével és LiDAR szkennerrel is rendelkezik a széles és ultraszéles látószögű szenzorok mellett. Ez úgy lehetséges, hogy a 12-n belül egy műanyag távtartó található a hiányzó szenzorok helyén, hogy a kameraház belseje ugyanolyan maradhasson.

A SIM-kártyatartó oldalt váltott, hiszen helyet kellett adnia a Qualcomm 5G modemnek, viszont a helyétől függetlenül „kiválóan javítható” – nyilatkozta az iFixit. És ha már a javíthatóságról van szó, az egyik legfontosabb újítás a gumi tömítés bekerülése, ami az alsó hangszórórácsokat tartja a helyén.

„Ez nagyban megkönnyíti a hangszórók javítását és cseréjét, hiszen a múltban teljesen fel kellett újítani az alul húzódó ragasztócsíkot, ami igencsak piszkos munka tudott lenni. Mivel a hangszórókat már az akkumulátor cseréjéhez is el kell távolítani, ez a gondos formatervezési döntés hatalmas segítség lesz a javítások folyamán.”

Az Apple továbbá lecserélte a jellegzetes, L-alakú akkumulátorait egy sokkal konformabb, téglalap alakú alkatrészre, ami az iFixit szerint költségcsökkentő céllal rendelkezik. A két telefon Taptic motorja is megegyezik, és a komponens „csak egy kicsikét kisebb”, illetve valamivel vastagabb, mint a tavalyi modellekben. Ha pedig minden belsőség kikerült, akkor látható lesz a 18 mágnes, amikhez a MagSafe kiegészítők tapadhatnak.

Az iFixit végül 6/10-es javíthatósági pontot adott az iPhone 12-nek és 12 Prónak, ami ugyanannyi, mint az iPhone 11 modelleké. A két legfőbb pozitívum, amit kiemeltek:

  • A kijelző és akkumulátor jó cserélhetősége továbbra is az egyik legfontosabb célja az iPhone-ok kialakításának
  • A legtöbb fontos komponens moduláris, illetve könnyen elérhető, és cserélhető

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: