Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Szinte küszöbén lehetünk az olcsóbb, kisebb HomePod megjelenésének

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Szinte küszöbén lehetünk az olcsóbb, kisebb HomePod megjelenésének
Szinte küszöbén lehetünk az olcsóbb, kisebb HomePod megjelenésének

Egyre több jel mutat arra, hogy az Apple tényleg fejleszt egy ksiebb, olcsóbb HomePodot, ami jelenleg a cég egyetlen prémium okoshangszórója. Nos, ez még idén megváltozhat: nem elég, hogy lassan biztos az eljövetele, azt is egyre több kismadár csiripeli, hogy még idén beszerezhető lesz a pici HomePod. 

A legfőbb forrás a Bloomberg saját újságírója, Mark Gurman, aki már jó ideje rajta van az ügyön, és azt állítja, hogy a HomePod folyamatos leárazásai sem véletlenek. Az Egyesült Államokban már nem ritka, hogy 200 dollárért le lehet csapni a hangszóróra az eredeti, 350 dolláros ára helyett, Mark viszont azt is kiszúrta, hogy az Apple alkalmazottai mostmár akár 10 darab HomePodot is hazavihetnek az 50%-os dolgozói kedvezménnyel, ez eddig maximum két példányra volt korlátozva. Hogy mit is jelent ez? Nos, úgy fest, hogy az Apple rohamtempóban próbálja kiszórni a régi modellt, még lehetőleg az új megjelenése előtt. 

Gurman azt is állítja, hogy a kisebb HomePod komoly okosodást is magával fog hozni, még a régebbi modell számára is. Itt főleg Sirire kell gondolni, hiszen ő az a része a hangszórónak, amivel a mai napig elégedetlenek a felhasználók. Az Apple a HomePod megjelenése óta eltelt években folyamatosan fejlesztgette a terméket szoftveres frissítésekkel, bekerült a többfelhasználós hangfelismerés, az ambient hangok játszása, a többszobás hangrendszerek kialakításának lehetősége, viszont Sirit még mindig nem sikerült gatyába rázni. Ezen felül Gurman kutakodásai után azt is közzétette, hogy a kicsi HomePodnak valószínűleg csak két hangsugárzója lesz, ami jóval kevesebbm, mint a jelenlegi modell 7 darabja. 

A kisebb hangszórónak pedig a tökéletes piaci rés is megvan, amiatt sem kell aggódni. Az Államokban már többször is bebizonyosodott, hogy milyen hatalmas igény van az okoshangszórókra, ez pedig globálisan is csak növekedni fog, amint a világ kilábal a koronavírus-járványból és következményeiből. A HomePod túl drága volt az átlag felhasználónak: 350 dolláros árával a legdrágábbak ligájában versenyzett, a butácska Siri pedig kicsit sem javított a helyzetén. Valószínűleg az eladások sem mehettek túl fényesen, hiszen a cég még konkrét számadatokat sem tett közzé, csak a “Viselhető eszközök, otthon és kiegészítők” kategóriába sorolta be. A konkurencia pedig régóta bent van az olcsóbb, jó hangzású okoshangszórók piacán, hiszen mind az Amazon, mind a Google régóta árul már ilyen termékeket, nagy sikerrel. 

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: