Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Megjelent egy új MacBook Pro, ezt mondják róla a tesztelők

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Megjelent egy új MacBook Pro, ezt mondják róla a tesztelők
Megjelent egy új MacBook Pro, ezt mondják róla a tesztelők

Néhány napja az Apple hirtelen piacra dobott egy frissített MacBook Prót, megbízható olló-mechanizmusos billentyűzettel, valamivel erősebb processzorokkal és megduplázott SSD tárhellyel, viszont a kijelzőt még nem frissítették úgy, ahogy a nagyobb MacBook Pro esetében tették. Az új modellel viszont hivatalosan is vége van a hányattatott sorsú pillangó-mechanizmusos billentyűzeteknek, amit akárhogy is nyomott az Apple, megbízhatatlansága miatt egyszerűen nem tudott megszerettetni a felhasználóival. Az új modell megjelenése óta eltelt időben pedig szállingózni kezdtek a tesztek az új gépről, és ahogy hallhatjuk, az Apple nem okozott nagy meglepetést: az általános konszenzus nagyjából az, hogy a Magic Keyboardos MacBook Pro, egy erős és biztonságos lépés volt a cégtől, de nem mindenki tökéletesen elégedett vele, MKBHD például egy „ügyetlen középső gyereknek” nevezte. Lássuk, miért jutottak a teszterek ezekre a véleményekre.

The Verge szerint:

„Végül ez biztos: az Apple egy olyan 13 hüvelykes MacBook Prót tett le az asztalra, ami megtesz mindent, amit egy jó laptopnak meg kell tennie. Elsősorban, hogy a billentyűzet megbízhatóan működik. Persze még benne van a pakliban, hogy jelentkezni fog egy előre nem látott dizájnhiba, de egyelőre azt mondanám, hogy meg lehet bízni a Magic Keyboardban és az új MacBookban.”

A TechCrunch azt részletezte, hogy milyen jó látni az új billentyűzetet a profiknak szánt laptopon, de hozzátette, hogy a 2020-as MacBook Air azért megkavarja a dolgokat.

„A 13 hüvelykes Pro legnagyobb hátránya, hogy az idei, fejlesztett MacBook Air elhomályosította a vonalat a célközönségek között. Az Air vékonyabb, könnyebb, és jóval olcsóbb is. A döntés már nem csak arról szól, hogy a 13, vagy a 16 hüvelykes modellt válassza-e az ember.

A legtöbb felhasználónak az Air szinte mindenre elég lesz. Viszont akinek egy kicsit több erőre lenne szüksége, de mégsem akar sokkal-sokkal többet költeni, annak a megújult 13 hüvelykes Pro remekül meg fog felelni.”

MKBHD külön megdicsérte a fizikai escape gomb, illetve az iránygombok fordított T alakjának visszatértét, viszont azt is kiemelte, hogy a gép nem igazán frissült a billentyűzeten kívül. Az ára és a teljesítménye miatt pedig „az ügyetlen középső gyereknek” nevezte, hiszen aki igazi számítási erőre vágyik, az a 16 hüvelykes Prót fogja venni, viszont aki nem akar annyi költeni, annak az új Airre esik majd a választása.

Jason Snell véleménye pedig:

„Ez nem egy komoly újítás a tavalyi modellhez képest, de mindenképpen észrevehető. Hogyha az előző generációs, 2015-ös Prót használod, és a megfelelő pillanatra vártál a frissítéshez, akkor eljött a te időd, mert igen szép fejlődéssel találkozol majd.”

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: