Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Vége a várakozásnak: itt a 2020-as iPhone SE, és épp olyan, mint akartuk!

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Vége a várakozásnak: itt a 2020-as iPhone SE, és épp olyan, mint akartuk!
Vége a várakozásnak: itt a 2020-as iPhone SE, és épp olyan, mint akartuk!

iPhone 11 belső egy iPhone 8 bőrében, Home gombbal és visszafogott árcédulával: mi több kell ennél?

Vége a várakozásnak, ma hivatalosan is bemutatta az Apple a legfrissebb belépőszintű iPhone-t, amit iPhone SE névre kereszteltek (a korábban pletykált iPhone 8S, 9 vagy SE 2 helyett).

Egy kis 2020-as iPhone SE gyorstalpaló:

  • Még nem elérhető, április 17-étől lehet majd megrendelni.
  • Három tárhelyopció választható: 64, 128 és 256 GB.
  • Ezek 180, 200 és 240 000 forintba kerülnek, ugyanebben a sorrendben.
  • Színopcióból is három van: fekete, fehér és piros.

Az új SE az iPhone 8-tól kölcsönözte a külső kialakítását: 4,7 hüvelykes kijelzője kisebb, mint az iPhone 11-é vagy 11 Próé, és a keretei is nagyobbak. Éppen ezért egy régi ismerős is visszatért: a Home gomb, és a hozzá tartozó TouchID (ujjlenyomatfelismerés) jelenti ismét a biztonsági vonalat az iPhone és az illetéktelenek között. Sok felhasználónak hiányzott ez az iPhone-okból; akik nem tudták megszokni a FaceID-t, most örülhetnek, mert ismét lehet naprakész iPhone-juk az általuk kedvelt dizájnnal. A másik száműzött funkcióval, a 3D Touch-csal viszont már találkozhatunk az új SE-ben, aminek üzemideje még így is körülbelül az iPhone 8-éval lesz egy ligában.

Ami ennél is fontosabb, az a processzor: az iPhone 11 Pro bitang A13-as chipjét pakolták bele a kisebb mobilba, aminek villámgyors futás lesz az eredménye. Éppen ezért a kamerája is jobban fog teljesíteni, mint a 8-é: a processzor olyan képfeldolgozást tesz majd lehetővé, ami miatt az új SE tartani tudja a mai csúcsmobilok minőségét az egyedül árválkodó szenzor ellenére is. Ez a lencse egyébként 12 megapixellel rögzít majd képet, videót pedig akár 4K felbontásban. Az első kamera 7 megapixeles lesz – ez is sokáig volt a standard az Apple telefonjaiban.

Érdekesség: az iPhone SE dual SIM és WiFi 6 támogatással érkezik, így egészen jól fel van készítve a 2020-as és 21-es évre. Már a hivatalos kiegészítők is elérhetővé váltak hozzá, hiszen megvehető az eredeti Apple szilikon- és bőrtok (mondjuk ez nem túl nagy teljesítmény a cégtől, hiszen a telefon kialakítása legalább 95%-ban megegyezik az iPhone 8-éval, így nagyjából elég volt átnevezni az ahhoz gyártott tokokat). Az iPhone 8 csillaga pedig a mai nappal leáldozott: lekerült az Apple termékpalettájáról, hogy helyet adjon a minden tekintetben jobb újoncnak.

Ti vesztek majd az új iPhone SE-ből, amikor megjelenik?

Kapcsolódó cikkek: