Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Hivatalos: bemutatkozott az AirPods Pro

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Hivatalos: bemutatkozott az AirPods Pro
Hivatalos: bemutatkozott az AirPods Pro

Az Apple a mai nap bemutatta a vezeték nélküli fülhallgatóinak következő generációját, ami aktív zajszűréssel, fejlesztett hangzással és elképesztően okos szoftverrel próbálja majd megindokolni a 100 000 forintos árcéduláját.

Az Apple hivatalosan is bejelentette a legújabb eszközét, ami a híres-neves AirPods termékvonal folytatása lett, az új eszközt ezúttal azonban nem csak egy-két elhanyagolható funkció és névváltás különbözteti meg a korábbi modellektől: az AirPods Pro ugyanis kinézetében is megváltozott, és olyan jelentős funkciókkal okosodott, mint a zajszűrés és a személyre szabhatóság.

Az AirPods Pro új dizájnja nem teljesen öncélú: az új, in-ear kialakítás és szilikongyűrű az aktív zajszűrés eszköze, ami a dizájnon felül a fülesekbe telepített mikrofonokkal és fejlett szoftverrel éri el a külvilág kizárását. Az első tesztek alapján ez jól sikerült, az apró füles méretét meghazudtoló módon tudja kirekeszteni a felhasználót körülvevő hangzavart (bár nem minden esetben tud helyettesíteni egy nagyobb, over-ear fejhallgatót). A hangminőség javulása és a testreszabhatóság pedig kéz a kézben jár: mivel a csomagban háromféle méretű szilikon elem érkezik, így szinte bármilyen fülbe pontosan illeszkedni fog az AirPods Pro, ami ezzel, és az adaptív EQ technológia használatával éri el gazdag hangzását. Az adaptív EQ úgy működik, hogy a füles automatikusan a hallgató fülformájához hangolja a zene mélyeit és mid-frekvenciáit, sőt, a fülessel érkező szoftverrel azt is le lehet tesztelni, hogy a fülformánkhoz legmegfelelőbb szilikongyűrűt használjuk-e éppen. A zajszűréshez érkezik az „áttetsző mód” is, aminek bekapcsolásakor a füles átengedi a külvilág zajait – ezt pedig a füles szárának megszorításával aktiválhatjuk, ami mostantól nyomásérzékeny is.

 

 

A megszokott töltőtok szélesebb és alacsonyabb lett, mint a korábbi generációké, illetve vezeték nélkül is lehet tölteni. Az AirPods Pro már előrendelhető az Apple oldaláról, ahol ingyenes gravírozást is lehet kérni a termékhez. Az ára pedig… nos, 249 dollár, ami itthon 100 000 forint. Nem is csoda, hogy az internet népe kiborult.

 

Kapcsolódó cikkek: