Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Úgy tűnik, végre megérkezhet az alvásfigyelés az Apple Watch-ba

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple pletykák > Úgy tűnik, végre megérkezhet az alvásfigyelés az Apple Watch-ba
Úgy tűnik, végre megérkezhet az alvásfigyelés az Apple Watch-ba

Végre döntő bizonyíték mutatkozott arra, hogy az Apple tényleg dolgozik az Apple Watch egyik legnagyobb kihagyott ziccerén, az alvásfigyelő/elemző alkalmazáson.

Egy szemfüles MacRumors-olvasó fedezett fel egy bentfelejtett utalást az Ébresztők app Apple Watch-verziójának App Store oldalán:

„Állítsd be az alvási idődet és ébresztőidet az Alvás (Sleep) appban.”

A képet azóta eltávolították, de szinte teljesen biztos, mit jelent: az Apple végre ki fogja használni az Apple Watch-okban rejlő potenciált, és alvásfigyelő alkalmazást fejleszt az okosóráihoz. Már az iOS 13 bétáiban is volt egy-két elejtett morzsa, ami ugyanerre utalt, de a screenshottal együtt lett teljesen biztos a dolog: készül a figyelő-elemző app, már csak ki kell várni, hogy befejezzék.

A képen látható egyszerű felhasználói felületen látható volt egy kapcsoló, ami az Óra appon belül található úgynevezett Alvás funkcióhoz rendelt ébresztőhöz tartozik – az Alvás egy olyan funkció, amivel beállíthatunk egy ágyban töltendő időszakot iPhone-on vagy iPaden, az eszköz pedig jó néhány apró extrával próbálja támogatni ezen célunkat; ilyenek többek között az ébresztés, telefonhasználat alapján történő alváselemzés, és persze az automatikus értesítő, ha ágyba kellene bújnunk. Az Alvással beállított ébresztők viszont korábban láthatatlanok voltak az Apple Watch számára, az új Alvás appal viszont úgy tűnik, hogy az Apple összes durmolással kapcsolatos funkcióját összekötné, hogy egy átfogó rendszert alkosson.

Az iOS 13 bemutatása előtt már a Bloomberg is megjósolta, hogy az alvásfigyelés fog érkezni az Apple óráiba. Ugyanez a forrás később azt állította, hogy a funkciót a júniusi publikus bétaprogram elindulása előtt eltávolították ezt a szoftverből – hogy miért, azt csak az Apple fejlesztői tudhatják pontosan. Az Apple most valószínűleg azért követte el ezt az amatőr hibát, mert kezdik hozzáadogatni a gyári alkalmazásaikat is a Watch-os App Store-hoz: a watchOS 6 egyik új funkciója, hogy a gyári appokat is le lehet törölni az órákról, illetve hogy az alkalmazásbolt nagy szerephez fog jutni, mivel onnan lehet majd letölteni az összes alkalmazást. Úgy tűnik, valaki elfelejtette, hogy az Ébreszőkben már jelen van pár utalás az új funkcióra, mielőtt feltöltötte az App Store-ba.

Az Apple Watch felhasználóknak egyelőre olyan harmadik féltől származó megoldásokkal kellett beérniük, mint a Sleep++ vagy az AutoSleep. Szerencsére már nem sokáig, hiszen tisztán látható, hogy az Apple gőzerővel dolgozik a funkció implementálásával, de úgy tűnik, hogy még halogatják a dolgot; az is elképzelhető, hogy csak 2020-ban, a következő generációs óra megjelenésekor fogják hivatalosan is leleplezni azt, amit összehoztak. Ez nem is csoda, hiszen az Apple Watch Series 5 akkumulátora kevesebbet bír, mint a korábbi generációké (a folyamatosan bekapcsolva maradó Always On kijelző miatt). Éppen ezért a legújabb modellel rosszabb aludni, mint a korábbi évek generációival: míg a Series 3 vagy Series 4 bármiféle probléma nélkül kihúzta az éjszakát, a Series 5-nek már komoly gondjai vannak ugyanezzel a feladattal. Ha az Apple igazán jóra akarja megcsinálni az alvásfigyelő funkcióját, akkor ezzel is számolniuk kell.

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: