Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Az AirPower halott, úgyhogy itt vannak a legjobb alternatívák az Apple vezeték nélküli töltőjére

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > Az AirPower halott, úgyhogy itt vannak a legjobb alternatívák az Apple vezeték nélküli töltőjére
Az AirPower halott, úgyhogy itt vannak a legjobb alternatívák az Apple vezeték nélküli töltőjére

A töltőnek szomorú vége lett, de nem áll meg miatta az élet. 

Az Apple nemrég bejelentette, hogy hivatalosan is leállítják az AirPower fejlesztését – itt olvashatjátok el bővebben, mi történt. Vezeték nélküli töltőkre azonban az AirPower megszűnésétől függetlenül is lesz szükség, úgyhogy lássuk, mikkel tudjuk helyettesíteni. A következő termékek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy minél inkább megközelítsék azt a funkcionalitást, amit az Apple beígért (egymás mellett három, a készülék felületén bárhol tölthető eszközt). Azért csak megközelítést írok, mert még egy cég sem tudott egy ilyen képességekkel rendelkező eszközt fejleszteni, azonban a felsorolásban szereplő töltők némelyike tud három eszközt vezeték nélkül tölteni a Qi szabvány használatával. Viszont van egy (közepesen) jó hír is: bár a vezeték nélküli töltők ára önmagában véve igencsak borsos tud lenni, a felsoroltak még így is olcsóbbak annál, mint amibe az AirPower belekerült volna. 

Nomad

A Nomad több kecsegtető terméket is fel tud mutatni. Először is, árulnak egy Base Stationt, ami elegáns, letisztult dizájnja mellett két eszközt tud tölteni – pontosabban akár négyet is, a második kettőt azonban csak kábellel, ugyanis egy 7,5 W-os USB-A és egy 18 W-os USB-C port is megtalálható a hátoldalán. A vezeték nélkül töltő tekercsek 10 W-ot tudnak garantálni, ezeket pedig egy dögös, bőrből készült réteg fedi. 

Viszont ahhoz, hogy meglegyen a fent említett három eszköz, kicsit mélyebbre kell menjünk (mind a cég termékpalettáján, mind a pénztárcánkon belül). A Base Station Apple Watch Edition ugyanis egy Apple Watch töltőt is kapott, így egy iPhone és egy AirPods mellé az Apple órája is befér. A 9to5mac munkatársa, Jeff Benjamin így nyilatkozott az eszközről:

“Még ha nem is törődsz azzal, hogy vezeték nélkül töltsd az AirPods-odat, a Base Station Apple Watch Editiont még így is meg kellene fontolnod. Egy remekül kinéző eszköz, kihasználja az Apple Watch Ébresztőóra módját, és még az iPhone-odat is tölti, mindezt egy jól összerakott csomagban. Ha pedig a jövőben mégis meggondolnád magad az AirPods-ot illetően, akkor az is belefér a töltésbe, a kéttekercses kialakításnak hála.”

Az Apple Watch-os modellnek érdekes módon nincs USB-port a hátulján, az alapmodelltől eltérően. Beszerzésük pedig jelenleg macerás lehet, ugyanis amit bejelentették, hogy az AirPowernek vége, a cég azonnal eladta szinte a teljes készletét a töltőkből. Amint utolérik magukat a gyártással, a Nomad ismét vásárolható lesz. 

Belkin

A Belkin sokféle többeszközös töltőt is kínál a vásárlóinak. Kezdésnek a BOOST UP egy igencsak szolid opció, ami a Nomad Base Stationjéhez hasonlóan két eszközt tud tölteni, egy plusz USB-port mellett. A BOOST UP viszont a Nomad termékétől eltérően nem két telefont (vagy más Qi-szabványos eszközt) támogat, mivel a második tekercset egy Apple Watch töltőre cseréli. 

A BOOST UP nagy előnye, hogy az iPhone függőlegesen helyezhető el benne, ami sokat dob a vizuális aspektuson, illetve kényelmesebb elolvasni rajta az értesítéseket, stb. Hátránya ebből adódóan az, hogy az új AirPods egyáltalán nem tölthető rajta. 

Zens & SliceCharge

Viszonylag ismeretlen márkák, de jópofa megoldásokat kínálnak. A Zen alumínium töltője remekül illik bármelyik modern vagy minimalista stílusú munkaállomás eszköztárába, a SliceCharge három az egyben töltője pedig talán a legjobb ár-értér arányú töltő az egész bagázsból. 

Pénztárcakímélő opciók

Meglepően sokféle olyan vezeték nélküli töltő érhető el a piacon, ami viszonylag olcsó, mégis támogat akár három eszközt egyszerre. Ezek felé viszont bizonyos fokú bizalmatlansággal kell fordulni, és elolvasni az értékeléseket, mielőtt rendelnénk. 

A LXORY fekete vagy fehér színben választható töltőpadja például két tekercs mellett USB-C-vel, Lightninggal és microUSB-vel is rendelkezik. Az IBIS szinte egy az egyben ugyanezt a terméket forgalmazza, az Amazon vásárlói pedig nagyon elégedettek vele.

+1 Töltők helyben 

Ha nem szeretnétek töltőt rendelni, vagy egyik opció sem jött be a fentiek közül, akkor se féljetek: az iCentrumban a vezeték nélküli töltők széles választékát lelhetitek fel, a szállítás és a látatlanba vásárlás stressze nélkül. 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: