Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Az Apple hivatalosan is eltörölte az AirPowert, a jövő vezeték nélküli töltőpadját

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Szervizes élet > Az Apple hivatalosan is eltörölte az AirPowert, a jövő vezeték nélküli töltőpadját
Az Apple hivatalosan is eltörölte az AirPowert, a jövő vezeték nélküli töltőpadját

Sajnos nem azért nem kell többet várnunk rá, mert megjelent. Épp ellenkezőleg: soha nem is fog.

Az Apple ma bejelentette, hogy nem fogják tudni legyártani és szállítani az AirPower vezeték nélküli töltőpadot, és végérvényesen is lezárták a projektet. A Dan Riccio által közvetített üzenetben a cég bocsánatot kért a rajongóktól, akik a termék bejelentése óta vártak a megjelenésre. Az AirPowert még 2017-ben, az iPhone X mellett mutatták be, azóta viszont szinte teljes csönd övezte az eszközt – kivéve egy-két pletykát és elejtett morzsát, amik életben tartották a rajongók reményeit. A másfél éves csöndnek végül – bár szomorú végkifejlettel – ma vége lett.

Az AirPower halála nagy csalódást jelent a vezeték nélküli töltők szerelmeseinek, hiszen a termék olyat ígért, amire semmi más nem képes a piacon: három különböző termék párhuzamos töltését, teljes kötetlenséggel, magyarul bármit bárhova le lehetett volna rakni, az AirPower problémázás nélkül töltötte volna. Az eszköz belseje egy három rétegű tekercsből állt, ilyen elkészítését még egy másik cég sem vállalta be. Mostmár láthatjuk is, miért.

 

 

Az Apple állítása szerint továbbra is a vezeték nélküli jövőért fog küzdeni, de az nem tiszta, hogy megpróbálkoznak-e egy másik indukciós töltést használó termék megdizájnolásával. A töltőket azért még mindig támogatják: az Apple Store-ban továbbra is elérhető több, más gyártótól származó vezeték nélküli töltő, mint például a kreatív Belkin Boost Up, ami egymás mellett teszi lehetővé az iPhone és az Apple Watch töltését (borzalmasan drága ár ellenében, de valószínűleg az AirPower is hasonló árcédulával felszerelve indult volna).

Íme a Dan Riccio által közzétett üzenet, ami az AirPower elkaszálását magyarázza:

“Hatalmas erőfeszítéseink ellenére úgy döntöttünk, hogy az AirPower nem tudná elérni a termékeink minőségével szemben támasztott magas elvárásainkat, és töröltük a projektet. Elnézést kérünk azoktól a felhasználóktól, akik mindvégig a termék megjelenését várták. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a vezeték nélküli technológiák jelentik a jövőt, és elköteleztük magunkat amellett, hogy a vezeték nélküli élmény úttörői legyünk.”

– írta Dan Riccio, az Apple hardverfejlesztési részlegének rangidős alelnöke, a mai nap folyamán e-mailben kiküldött közleményben.

Itt a vége, fuss el véle. 2018 folyamán nem egyszer hallhattunk arról, hogy az Apple mérnökei túlmelegedési problémákba ütköztek a termék fejlesztése folyamán, ezek a problémák pedig megoldhatatlannak bizonyultak.

 

 

Az AirPower projekt félbehagyása után viszont az Apple igencsak kínos helyzetbe került: több, jelenleg is piacon lévő termék is utalást tesz a töltőpadra. Az iPhone XS Max “AirPower-kompatibilis”, az AirPods 2 vezeték nélkül tölthető tokja az AirPowerről készült rajzzal magyarázta működését, ráadásul szintén kiemelte, hogy használható az AirPowerrel is.

Nem, egyik sem lesz használható vele. Az AirPowernek a mai nappal hivatalosan is vége.

Forrás: Hasz