Nyitvatartás:  H‑P.:  9:00‑17:00  | Sz.: 10:00‑13:00 | V.: Zárva

Hivj most: +36 30 340 60 61

Meglepetésszerűen frissült az iPad Air és az iPad Mini

iCentrum Apple Szerviz > Blog > Apple hírek > Meglepetésszerűen frissült az iPad Air és az iPad Mini
Meglepetésszerűen frissült az iPad Air és az iPad Mini

Bár azt mind tudtuk, hogy március 25-én valami komolyabb bejelentésre készül az Apple, arra senki sem számított, hogy előtte egy héttel frissítik az iPad-felhozatalukat. Végül pont ez lett a helyzet, az Apple Store-ban már elérhető a 2019-es iPad Air és mind az ötödik generációs iPad Mini.

Új iPad Air

A 2019-es iPad Air a megszokott, régi iPad-külsőt tartotta meg, egy nagyobb kijelzővel a közepén. Az alap 9,7 hüvelykes modellt kukázták, helyette a 10,5 hüvelykes modell lett az induló Air. A LED-háttérvilágítású kijelző True Tone és P3-as színskála támogatással, 2224×1668-as felbontással és 264ppi pixelsűrűséggel rendelkezik.

A régi dizájn megtartása azzal járt, hogy a FaceID-ra váltás helyett megmaradt a Home gomb és a TouchID, mint biometrikus védelmi rendszer. A Lightning port szintúgy maradt, az Apple saját csatlakozóján keresztül áramolhat az energia és az adat az eszközbe (USB-C helyett, amit az iPad Pro már átvett). Meglepő módon a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem tűnt el az eszközről, ami egészen meglepő dolog az Apple jelenlegi termékfelhozatalát figyelembe véve, ahonnan ott tüntetik el a jacket, ahol csak tudják. A kamerái szintén változatlanok, hátul egy 8MP-es szenzor foglal helyet, ami 1080p-s videórögzítésre is alkalmas, előre pedig a megszokott, 7 MP-es FaceTime HD kamera került. A tablet egyébként kb. 10 órányi üzemidőre képes egyhuzamban.

 

 

A legnagyobb változás a tabletek erejében történt: az Apple az öregedő A10 Fusion processzort a legfrissebb, A12 Bionic chipre cserélte. Érkezik vele minden jóság, köztük a Neural Engine, a 64-bits architektúra és az M12-es koprocesszor is, így az iPad Air 2019 garantáltan villámgyors lesz.

Az Air extra funkciót is kapott: a sima iPadhez és az iPad Próhoz hasonlóan mostantól az Air modellek is támogatják az Apple Pencilt, így ha valaki korábban gondolkodott a beruházásra, de nem tetszett neki az iPad vagy az iPad Pro, akkor most eljött az idő a vásárlásra (bár gyanítom, hogy ilyen emberből csak meglehetősen kevés van).

A frissített iPad Air már megrendelhető az online Apple Store-ból, nemsokára megérkezik a viszonteladókhoz is. Ezüst, arany és asztroszürke színváltozatokban vásárolható, 194 990 forintos kezdőár mellett, amiért a 64 GB-os modellt vihetjük haza. A 256 GB-os verzió 243 990 forintba kerül.

 

Ötödik generációs iPad Mini

A régóta hanyagolt iPad Mini az Airhez hasonlóan jobb processzort és Apple Pencil támogatást kapott. Szintén az A12 Bionic chipről van szó, ami

“háromszor nagyobb teljesítményt és kilencszer gyorsabb grafikai számításokat eredményez”.

A kicsi tablet Retina kijelzője az iPad Air 3-hoz és az iPad Mini 4-hez hasonlóan laminált, valamint mostantól True Tone technológiával is rendelkezik, és az összes iPad közül a legnagyobb pixelsűrűséget mondhatja magáénak, 326 ppi-vel.

Ahogy említettem, az Apple Pencil támogatás is bekerült, de érdekes módon csak az első generációs ceruzát támogatja, az iPad Próval együtt bemutatott második generációsat nem. Legalább Tim Cook jókat rajzolgatott vele.

Az új iPad Mini ezüst, arany és asztroszürke színekben rendelhető, a 64 GB-os alapmodell 154 990 forintba kerül. A nagyobb, 256 GB-os modellt 203 990 forintért vesztegeti az Apple.

 

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkek: